Hayırlı Haber Ülkemiz İçin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Adıyaman'da, özel petrol şirketlerinden Güney Yıldızı Petrol Arama Şirketi'nin arama yaptığı sahadaki "Nemrut 2" kuyusunda petrol bulundu.
AA- Kule Sondaj Mühendisi Mahmut Argör, "Nemrut 2" kuyusunda yaklaşık 20 gün önce başlayan sondaj çalışmalarında bin 500 metrede petrol bulunduğunu söyledi.
Kuyudan fışkıran petrolün kaliteli olduğunu belirten Argör, "Nemrut 2 kuyusundan umutluyuz. Bu bölgede uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürüyoruz daha önce de başka kuyularda arama yaptık ama bu kuyu bizleri mutlu etti. 20 günlük bir çalışmanın sonunda bin 500 metrede bir yatağa rastladık. Kuyunun verimliliği konusunda çalışmalarımız sürüyor ancak çok ümitliyiz" dedi.
Bölgede kuyu sayılarının 25'e yükseldiğini ifade eden Güney Yıldızı Adıyaman İdari Müdürü Murat Batır ise bölgede yıllardır petrol arayan bir şirket olduklarını ve çalışmalarına hiç ara vermeden devam ettiklerini söyledi.
Batır, açılan bu yeni kuyularda petrol buldukça daha da heyecanla çalıştıklarını ifade ederek, "Şu anda İndere Köyü mevkiindeki çalışmalarımız da devam ediyor. Orası da çok önemli bir bölge ve umut verici bir yerdir" diye konuştu.

:cat: :cat: :cat:

Bence o kuyuları bize yedirmezler musti..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bizim sınırda şööle alttan bi araştırma yapsak ne petroller vardır ama nedense bazı şeylere bönkörlük yapan canım türkiyem bu konuda ilgisiz.....

Sınırımızın 300 mt ötesindeki kuyulardan dünyanın petrolü çıkarken biz neden kendi sınırlarımızdan çekemiyoruz anlamıyorum...

Bizim sınırda şööle alttan bi araştırma yapsak ne petroller vardır ama nedense bazı şeylere bönkörlük yapan canım türkiyem bu konuda ilgisiz.....

Sınırımızın 300 mt ötesindeki kuyulardan dünyanın petrolü çıkarken biz neden kendi sınırlarımızdan çekemiyoruz anlamıyorum...

alp kerdeş bende onu anlatmaya çalıştım işte dolaylı olarak...

Aslında soru niye petrolümüzü çıkarmadığımız değil de niye dibimizdeki en petrolü en pahalı alan ülke olduğumuz.
Toprağımız altında yatan petrol bizimdir, dursun orada. Amerika da kendi rezervlerini tutuyor ki önce dünyayı hortumlayıp en sona kendi rezervleri kalabilsin diye. Türkiye de benzer bir sistem geliştirmeli ama önce petrolü ucuza temin ettikten sonra.

burada petrol ve türevleri çok ucuz,

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aslında soru niye petrolümüzü çıkarmadığımız değil de niye dibimizdeki en petrolü en pahalı alan ülke olduğumuz.
Toprağımız altında yatan petrol bizimdir, dursun orada. Amerika da kendi rezervlerini tutuyor ki önce dünyayı hortumlayıp en sona kendi rezervleri kalabilsin diye. Türkiye de benzer bir sistem geliştirmeli ama önce petrolü ucuza temin ettikten sonra.

Adamlar senin altındakini de çekiyorlar...Teknolojilerimi bizden ileri? Sanmıyorum....Bir şeyler var ama ne...

Maden Mühendisliği okumuş biri olarak yıllardır yurdumuzdaki birçok yatakların bulunduğu halde çıkarılmasına bazı dış güçler tarafından izin verilmediğini biliyorum. Emin olun eğer bu yataktan drenaj yapılacak olursa da bunu yabancı bir şirkete vereceklerdir ve biz ancak "ağzımıza bir parmak bal çalınarak" kalacağız. Yoksa Türkiye madenler olarak çok zengin bir ülke.. Eğer adam gibi strateji belirleyebilse idik Bursa Uludağ'daki Bor madenlerini adam gibi kullanır ve deli paralar kazanabilirdik. Ancak oradaki Bor ocakları da yabancı sermayelere para akıtan ve belli insanlara sus payı verilerek idare edilen bir sistemle yürümektedir.

Can-ı gönülden katılıyor ve destekliyorum ...

Babamın mesleği nedeniyle (Jeoloji Müh.) , Adıyamandaki birçok işletmeyi ziyaret fırsatım oldu! Oraya 25 kuyu yazınca şaşırdım. Çünkü sırf Çemberlitaş havzasında 10-15 kuyu olduğunu hatırlıyorum.Zaten o bölgede (Adıyaman Doğu Bölgesi); araçla ilerlerken , kafanızı hangi yöne çevirseniz bir pompa görürsünüz!

ad305yamanwe5.jpg

daha öncede bulunmuştu,kalitesi yüksek denildi rezerv olarak bayağı büyük denildi ama sonra olay kapandı kuyu kapandı cıva döküldüğü zaman petrolün başka bir bölgeye kaydığını duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama eğer bu doğruysa bulunan her petrol kuyusuna cıva dökerlerse yada döktürürlerse yakında benzinin litresini 5 ytl den alırız gibi geliyor kalın sağlıcakla

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güneydoğu Anadolu'da pek çok bölgede, açıldıktan sonra sağlam bir şekilde kapatılmış kuyular gördüm.

Motor, dostum nerelerdesin.. Özledik seni.

sonsovalye kadim dostum buralardayım internet olmadığı için uzak kalıyorum sizlerden ama ocakta tekrar 24 saat kesintisiz yayında olacam inşallah kendine iyi bak dostum görüşmek dileği ile

Ülkemiz petrol bakımından zengin ama o petrolleri bize yedirmezler.Dünyayı elinde tutan amerikanın :pr: işi bunlar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Nusaybin de Katran da o kadar çok petrol kuyusu gördümki sayısını unuttum...Ama hiçbiri faal diilmiş...Madem çalıştırılmayacak neden yapıldılar? Yapıldılar neden çalıştırılmıyorlar....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar