Motor dergilerini takip eden var mı?

neredeyse ik aydır sadece internetten aldığım bilgilerle yetinmeyip metroda gidp gelirkende motosikletle haşır neşir olayım diye motosiklet dergisi almaya çalışıyorum. ancak üzülerek belirtmek isterim ki çok fazla sayıda motor dergisi çıkartılmıyor :salut: (aldığım yer metro da sadece dergi satan bir bayi,hani bazı bayilere belli dergiler gelir diğerleri gelmez ya ondan böyle söylüyorum). bu zamana kadar üç farklı dergi gözüme çarptı, biri "motorize",bir diğeri "motoron"ve sonuncusu da "motosiklet". daha önce motoron almıştım ve açıkcası dergi içeriğinden çok da memnun kaldığımı söyleyemem:farao: . bu ay motorizeyi deneyeyim dedim aynı hayal kırıklığını onda da yaşadım, bugün motosiklet'i alayım diyordum motoron'un kapak konuları daha ilginç geldi yine onu aldım. en azından diğer sayısına ve de motorize ye göre daha güzel. bu dergilerin hepsinde yeteri kadar yenbi model tanıtıma önem verilmediği kanaatindeyim. test araçlarının hep uçuk araçlar(fiayt olarak)olmasından şikayetçiyim. alabileceğimiz araçların test edilmesini yeğlerim ki ona göre bi öngürümüz olsun araç hakkında. dergi reklamları ile ilgili pek bir şey söylemek istemiyorum çünkü o işin mali kısmını ilgilendirdiği için ayakta kalmak adına anlayışla karşılanabilir.
acaba aranızda sürekli belli bir basılı yayını takip eden var mı? önerebileceğiniz (ve de nerede bulabileceğimi de belirtirseniz) bir dergi var mı? sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. şimdiden teşekkürler.:wiinkk:

P.S: hayır yoksa öyle bir dergi çıkartsam mı diye düşünmüyo değilim, nasıl yapacaksam?:silent:

Ben piyasadaki bütün motosiklet dergilerini takip ediyorum. Başlıca Motorize, Motosiklet, Motor Bike ve Motor on dergileri daha kolay bulunabiliyor. Bu dergilerin hepsinin içeriği bence tam anlamıyla felaket, kötü dergi nasıl yapılır diye sorsalar direkt bu motosiklet dergilerini gösteririm ama aralarında bir kıyaslama yapacak olursam Motor on'un diğerlerinden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. En azından fotoğraf ve derginin tasarımına özen gösteriyorlar. Umarım yakında içeriğe de bu özeni gösterirler. Kasım sayısında bir tane bile test yok. Aylık bir dergide nasıl test olmaz anlamıyorum. Diğer dergilerin durumuysa bence Motor on'dan daha kötü, ne doğru düzgün haber yapıyorlar ne fotoğraf çekiyorlar ne de tasarımları güzel. Dergiyi eline alınca insanın okuyası kaçıyor.

Bence bu noktadaki en büyük sorun arkalarında büyük bir yayın grubunun olmaması. Sabah veya Hürriyet gibi. zaten piyasadaki diğer dergilere baktığınızda bu gruplardan çıkan dergiler dışındakiler doğru düzgün bişeye benzemiyorlar. Örneğin otomobil dergileri. Büyük gruplardan çıkan otomobil dergileri dışında kalanlar tam anlamıyla fasa fiso.. Şuanki motosiklet dergilerinin durumu gibi.. Ayrıca piyasadaki motosiklet dergilerinin yabancı ortakları da yok. Motor on'un Bike'la içerik ortağı olduğunu duyduk hatta dergide yazdılar ama Bike'dan ne bir test ne de bir karşılaştırma alıyorlar.. Bu nasıl ortaklık onu da anlamadım.

Tek umudun Sabah veya Hürriyet grubunun bir motosiklet dergisi çıkartması.. Belki dünyaca ünlü bir derginin Türkiye baskısını çıkartırlar, umarım da çıkartırlar yoksa şuan piyasadaki dergilerle bu işin yürümesi zor..

hiçbiri 5 para etmez.:farao: piyasadaki araba dergilerinden hem daha az sayfaları var hemde daha pahalılar, resmen soygun.
Re-math, sen dergileri boşver bu sitede takıl daha çok şey öğrenirsin:cat:

bencede bemde aldim motor-on diye bi dergi arkadsaina blinclendirelim motorsikleti yaygin hale getirelim sorun soyleyelim aysmislar 1 sordum 1hafta sora cevap egldi 2. sordum cewap gelmedi

Autocar kalitesinden geçtim, OtoHaber'e denk bir motosiklet dergisi bulsam beş senelik abone olacağım...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Uzun süredir almıyorum...Aldığımda verdiğim paraya acıyorum...

valla doğru diyosun adamların bi test yaptığı makinalar var sanki türkiyede herkes onlardan alıyor. genel maksatlı bir dergi değiller zaten ömürleride fazla olmuyor bunun için.:farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2. el dergi ve kitap satan yerlerde ucuza yabancı motor dergileri alıyorum. Bu yöntemi de tavsiye edebilirim.

eger yabanci dil varsa(ozellikle ingilizce veya almanca) ve bu yayinlara ulasabilecek imkan varsa yabanci yayin takip etmek mantikli. türkçe yayınlanan dergiler maalesef çok kalitesizler ama illaki basılı kaynak diyorsan ben ilnapoli isimli arkadasimizin da onerdigi gibi kotunun iyisi olarak "motor on" dergisini oneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar