uzun yola vitesli motorlamı yoksa scooter lamı çıkmalı?

arkadaslar 600km üstü bi yola gitmek istiyorum ama vitesli motorlamı yoksa scooter lamı gitsem bana bi faydası olur
vitesli olursa 1. seçenegim honda cbf150cc 100km de 2lt yakıyor hiç durmadan 500km yi geçiyor
2.scooter la sym vs150 7lt depo ile maksimum 175-190km yapıyor
konfor bakımından 2 motorda iyidir sanırım siz olsanız hangisini dercih ederdiniz ve
niye tercih ederdiniz?

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
al sym 250 gts uğraşma konfor süper scooterde vitesli motorla uzun yol yapıca apış araların ağrıyo bacak arası bindiğin için

benim bildiğim vitesli motor daha ucuz olr en azından inişlerde vitesi boşa atabilme gibi bi imkanın var.burda tercih etmen gereken konfor mu yoksa yakıt tüketiminin az olmasımı sen karar ver eğer az yakıtsa kesinlikle vitesli ama uzun yolda allah ne verdiyse gaza yüklenirsen de fazla yakar
bi de sana bi tavsiye mümkünse güzelbi kaskla çık ki yüzün donmasın...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
arkadaslar 600km üstü bi yola gitmek istiyorum ama vitesli motolamı yoksa scooter lamı gitsem bana bi faydası olur
vitesli olursa 1. seçenegim honda cbf150cc 100km de 2lt yakıyor hiç durmadan 500km yi geçiyor
2.scooter la sym vs150 7lt depo ile maksimum 175-190km yapıyor
konfor bakımından 2 motorda iyidir sanırım siz olsanız hangisini dercih ederdiniz ve
niye tercih ederdiniz?

Kimden duydun hiç durmadan 500 km gittiğini????
Ben inanmam 100 km de 2 litre yaktığına....3.5 en iyi yakıtı olur bence......Başkalarını da yanıltmamak lazım dimi????

bence vieslit

neden dersen arkadasım scooter tarzı motorlar çabuk süratlenebiliyo seri kalka biliyo ama gel gelelim uzun süre son gazda gidemiyo bir süre sonra bayiliyo ya hizi düsürmen gerek yara mola ama vitesli babalar gibi iarada motora ara nefes vermidmmi çatır çatır gidersin....:cat:

Tavsiye

Cbf 150 100 km de 3 litre yakıyor,hoz olarak da maksimum 105 yapıyor.Konforu fena değil ama en fazla 200 km yol gidebiliyorsun.201'inci km'de sırtın,boynun ve popon uyuşuyor.Hemen sağa çekip mola veriyorsun.Beynin çalışmaz oluyor ağrıdan.
Yukarıda yazdıklarımın hepsi tarafımdan test edilmiştir,motorumun rodajı falan çıktan tamamlandı 1600 km'de neredeyse hiç tepesinden inmedim.
Soruna gelince,hangi motorun maksimum hızı fazla ise onunla yola çık,kamyon sollarken arayacaksın hızı.Yakıtı falan boş ver 250 cc'ye kadar üç aşağı beş yukarı hepsi aynı yakıyor.

mayko ozaman scooter tercih ettim diyelim yakıtı fazla uzun yolda konforlu olabilir ama bayılıyo diyolar

slm

tabıkı arkadasım vıteslı en azından bıraz hareket olur vucutta.vıtessısz makınede uyusursun.

2 sindede uzun yola gidersin scooterla daha rahat edersin neden dicek olursan ani kalkıs duruslarda vites düşürüp yukseltme olayı ben bazen karıstırıyordum motor istop ediyodu zorlandım biraz bazen arkamdakiler korna calıyodu..scooterda oyle bi dert yok bas gaza git...tabi saat başı bi 10 dk mola vermen motor ve senin için iyi olur hem dinlenirsin..ben istanbula gittim geldim valla 570km tek kişi gidersen azda yakıyo.vitesli motoru şişmez scooter kadar...tabi sana baglı vitesle ugraşamıcam zor diyosan scooter

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
arkadaş sanırım gideceği yere gitmiştir.e nede olsa bi seneden fazla geçmiş dimi:cherry:

Honda Foresight için ben uçan halı diyorum :) 3-3,2 lt/100Km yakıt harcamı var, 140 km sürate sorunsuz ulaşıyor, vibrasyon sıfır, sürüşü çok yumuşak, ben denedim hiç yormuyor. ilk mola 150 km. de verilir, ardından 250, ardından 350, bööyle gidiyor işte :)

bence de scooter.. ama bir daha ki yolculukta...

scooter tam bana göre ... gaza bas git, frene bas dur.. süper keyifli ve rahat

mesafeye göre değişir adamım. 400km scooterla biraz sıkar. 80i geçemiyceğin için zor biter yani. cbf150de 90la gidersin ama daha az yakar.scooterlarda 80le giderken motoru durdurup inmen 7-8 sn alır ama cbf 150 ile 80le giderken üstünden inmen 1dkyı geçer. bu da bi bakış açısı :)

vitesli.ben hem scooter la hemde vıteslı motorla uzun yol yaptım sollamalarda vıteslı daha ıyı oluyor.scooter da tam gaz versen bıle bazen yetmıyor onun ıcın vıteslı:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar