Çamlıyayla Gezisi (Fotoğraflı)

Bayramın 2. günü Tarsus/Çamlıyayla'ya 2 kişilik bir gezi yaptık.

Bunun için bayramın 1. günü akraba ziyaretleri tamamlandı :wiinkk: . 2. gün ise sabah 9:15'de Mersin'de çorbacıda buluşulup sıcak çorbalar yudumlandıktan sonra yola çıkıldı :queen:

Önce otobandan Tarsus'a ulaştık. Daha sonra Tarsus içinden Çamlıyayla yol ayrımına girerek Saat 12:30 da Çamlıyayla'ya ulaştık. Yol çok güzel, hava da iyi olunca bol seyirli geçti yolculuğumuz :mrgreen:

Çamlıyayla'da bir kasaptan 1 kg pirzola alıp üzerine kuyruk yağı doğrattırıp tepsiyle odun fırınına verdirdik. Aynı fırından aldığımız ekmekle ve karşı manavdan alınan domates-salatalıkla sistem direkt mideye indirildi :queen: Çamlıyayla'ya çıkan herkese et veya sucuk alıp fırına vermelerini öneririm. Zira etleri çok lezzetli bu yaylanın. Yazın gidilirse karsambaç da muhakkak yenilmeli. Toroslardan getirilen kara, marmelat veya şerbet karıştırlarak hazırlanıyor. Kışın muhakkak kahvelerin herhangi birinden çay da için derim. Zira halis Türk çayı demliyorlar ve o soğukta çok iyi gidiyor :mrgreen:

Öğlen verdiğmiz mide ziyafetinden sonra ikimiz de uzun bir yolculuğa ve dağlara hazırdık. Orman yoluna saptık ve sürekli kuzey yönünde tırmanışa geçtik. Son vardığımız noktada yaklaşık 2000m rakımdaydık. Ara ara durup fotoğraf çekip yola devam ettik.

Doğanın büyüsüne kapılıp dönüş zamanımızı iyi ayarlayamadık ve yağmurda, karanlıkta dönmek durumunda kaldık :pale:

Mersin'e döndüğümüzde farkettim de yaklaşık 10 saat inmemişiz seleden :mrgreen:

AS200GY-2 sayfasındaki arkadaşlarımdan ( http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=11864&page=10 ) gelen talepler üzerine görüntüleri paylaşmak istedim. Konunun forumların bu kısmına uygun olduğunu düşündüm.

Mersin-Tarsus yaklaşık 35-40km
Tarsus-Çamlıyayla yaklaşık 60 km
Çamlıyayla-Orman yolları yaklaşık 50 km
Toplam gidiş dönüş: 300 km

amlyayala1oo4.jpg

Yolda ormancıların tohum amaçlı toplattığı kozalakları görünce durduk ve fotoğrafladık.
amlyayla2ot2.jpg

Ormancı bizi iyi karşıladı ama köpeği onunla aynı fikirde değildi :mrgreen:
amlyayla3si8.jpg

Çamlıyayla'da çeşmenin önü. Pirzolaların sindirim sistemine karıştığı yer yani...
amlyayla4ds1.jpg

Artık orman yollarındayız.
amlyayla5dp3.jpg

amlyayla6un0.jpg

amlyayla7pb3.jpg

amlyayla8ry8.jpg

amlyayala10yb2.jpg

Bu ne olabilir sizce?
amlyayala13ap8.jpg

amlyayala11jr6.jpg

ve geri dönüş...
amlyayala12mw0.jpg

Güzel gezi olmuş.Paylaşım için teşekkürler.Bu arada o köpeğin bakışından sonra siz hala yaşıyormusunuz?:cherry:

Güzel yerler. Çok sevdiğimiz bir mekandır. Özellikle Tarsus - Çamlıyayla arasındaki virajlı yolda motor sürmek müthiş zevklidir. Yakında et yemeğe bir gezi yaparız :mrgreen:

Teşekkürler arkadaşlar, beğendiğinize sevindim. Bildiğim kadarı ile bu köpekler Tarsus'a has bir tür. Tarsus Çatalburunlu Av Köpeği olarak da bilinir.
Bu bağlantıdan inceleyebilirsiniz : http://uk.geocities.com/catalburun/

Sevgili Baycode,

Çok güzel bir gezi yapmışsınız. Ben hanıma hadi gezmeye gidelim dedim ve aynen kızım olmadan asla tavrıyla karşılaştım.:silent: Yahu kızım daha dört yaşında. Ben onu nasıl bindirip bu motora dağa taşa vururum. Ne diyeyim şaşırdım.

Sen hiç olmazsa içimizdeki hevesin bir nebzede olsa gerçekleşmesini sağladın. Umarım ki tekerin hep yolda olur. :cat:

süper gezi baycode, bende motobey gibi hanım ve çocuk yüzünden pek uzun soluklu çıkamıyorum.. umarım bizde yaparız buralardda böyle aktiviteler kendimizce

Çok teşekkürler arkadaşlar. Beğenileriniz mutlu etti.

baycode kırmayıp resimleri eklediğin için teşekkürler. o resimin ne olduğunu gerçekten merak ettim...

Merhaba Benkaan, önemli değil, sayenizde AS 200 GY-2 (karakız) meşhur oldu :p

O fotoğraftaki bir bitkinin kurumuş kökü. Ters çevirip gökyüzüne doğru tutup fotoğrafladım.

Merhaba Benkaan, önemli değil, sayenizde AS 200 GY-2 (karakız) meşhur oldu :p

O fotoğraftaki bir bitkinin kurumuş kökü. Ters çevirip gökyüzüne doğru tutup fotoğrafladım.

işte bir fotoğrafçının gözüyle bakmak bu sanırım.
neyse bende sana bi motosikletin tiyatral yönlerini canladırırım :cherry:

Güzel gezi olmuş ellerinize sağlık...Motorunuzun TSE belgesini kendiniz verdiniz sanırım...

Güzel gezi olmuş ellerinize sağlık...Motorunuzun TSE belgesini kendiniz verdiniz sanırım...

Eyvallah arkadaşım. Ama motor testleri hala bitmedi bana göre. 25 bini gördükten sonra TSE verebileceğim :mrgreen: Önüme öyle bir hedef koydum sağlamıkla ilgili. Şu anda 7000'e az kaldı. AS 200 GY-2 forumunda belirttiğim sorunların haricinde birşeyler çıkarsa onlardan da haberdar edeceğim.

gezi güzel olmuş incelerken bende gezmiş kadar oldum :) 4 teker aynı tadı vermez tabii 300 km yorucu olmuştur heralde !

gezi güzel olmuş incelerken bende gezmiş kadar oldum :) 4 teker aynı tadı vermez tabii 300 km yorucu olmuştur heralde !

Teşekkürler Viceroy. Beğendiğine sevindim. Geri dönüşte otobanda bir ara oturduğum bölgeyi artık hissetmediğimi farkettim :cyclopsan

Yorucuydu ama, sizlerde iyi bilirsiniz ki, bu motor olayında insan bir gün önce öldüm bittim geberdim derken, ertesi günü yeniden coşuyor :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar