Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

off offf... ne çok emek isteyen bir sevdaymış meğerse

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    adiren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2006
    Şehir
    Tekirdağ,Çorlu
    Motosikleti
    R1200GS
    Mrb arkadaşlar.
    Başlıktan da anlaşıldığı gibi ben de motor sevdasına düştüm. Sarılıp sürmeyince kurtulamıyacağım galiba. Ama ne zor işmiş bu böyle. Kafam iyice karıştı. Bana yardımcı olursanız çok memnun kalacağım.
    Geçen hafta sonu hondanın eğitimine katıldım. Gerçekten çok güzel şeyler öğrendim. Eğitime katılmadan önce chopper tarzı bir motor düşünüyordum ama şimdi fikrim değişti. Yaza doğru bir motor almayı düşünüyorum. Ehliyetim var ama daha önce bu eğitim dışında ciddi bir tecrübem yok. Kafamdaki soru işaretlerini sizinle paylaşmak istiyorum.
    Bahsettiğim gibi henüz tecrübesizim. Eğitimde bize "titan" (sanırım CG125 değil mi?) kullandırdılar. Dönüşleri, etkin frenlemeyi falan kavradığımı düşünüyorum. Sizce benim gibi biri için 500 cc'lik motor çok gelir mi? Yok sen bu işi becerebilirsin diyorsanız CBF500 veya ER-5 nasıldır? Yoksa Hyosung GT 250 gibi bir motor mu düşüneyim önce? Veya başka bir marka? 250 cc'nin de altına inmek istemiyorum, haz alamayacağımı düşünüyorum çünkü. (Gerçi herkes 125 le başlayın diyor ama)
    Naked düşündüm çünkü bana kontrolünün daha kolay olduğunu söylediler ve emin değilim ama sanırım benim tarzım da bu. Fakat grenajı olmadığından çok rüzgar aldığıda söylendi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şehir içinde ve otobanda kullanmayı düşünüyorum.
    Bir de tabii bulabilirsem temiz bir 125 lik ile başlayıp sonra motoru değiştirmeyi düşündüm ama, böyle de ekonomik açıdan çok avantajlı olmuyor.
    Aslında kafamda daha çok soru var ama daha fazla kafanızı şişirmeyim. İlgilenir de benim gibi yeni bir motor sevdalısını aranıza alırsanız çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
    Bu arada herkese İYİ BAYRAMLAR...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Arthas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8723
    Su topigi bi oku istersen, sana faydali olucagina inaniyorum.
    [I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]

  3. #3
    ALPERRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    CBF 500 GRİ
    valla ben egitim bile almadan direk besyuzluk motor ile basladim. acikcasi zorlanmadim benim icin kolaydi fakat bu senin icinde ayni olacak diye bir durum yok. yalniz 500 cc dusunuyorsan trafigin az veya hic olmadi yerde baya antreman yapman gerekebilir. bu arada kasko, koruma demiri ve full korunmayi ihmal etme. bu ucu cok onemli. bu arada cbf 500 cok rahat bir motordur kavrayisi cok yumusaktir sana tavsiye ederim tek handikapi 200 kiloluk bir agirligi olmasi donuslerde cok dikkatli olmalisin. acemilik esnasinda seni baya zor duruma sokabilir.

  4. #4
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Eğitim aldığın yer bu işe ciddi yaklaşan bir kuruluş yanılmıyosam 1 numaralı eğitimi aldın onun 2. ve 3. sünüde veriyorlar..eğitmenlerin ne dedi nasılbir motor tavsiye etti sana
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  5. #5
    ooo7000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    arkadasım, eger ogrenme surecinde dikkatli olursan, ve sabırlı olursan, 500 clik bi motor cok degildir. ben 0 dan basladım.. 6 saatlik bir egitim dersi aldım ve kawasaki er-5 aldım... cok memnunum. performans olarak alabilecegin en iyi motor o fiyata.


    naked oldugu icin daha hesaplı ve kullanımı kolay.. aynı kategoride hondanın motoru 12.900 sanırım. er-5 de oleydi 3 ay oncesine kadar ben aldıgımda 9.000 ytl ye dustu. bulursan sakın!!! kacırma!!

    baska sorun olursa yardımcı olurum msj at
    yolun hakkını ver!

  6. #6
    adiren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2006
    Şehir
    Tekirdağ,Çorlu
    Motosikleti
    R1200GS
    Öncelikle ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

    "Arthas" arkadaşımın önerdiği topiği inceledim. Bu konu benden öncede varmış ve sanırım benden sonrada devam edecek. Çıkardığım iki temel sonuç var. Birincisi "eğitim şart". Eğer uygun bir eğitim alırsan motor hacminin önemi yok. İkincisi ise kesinlikle 125 cc gibi bir motorla başla.
    Ben bilinçli bir motor kullanıcısı olacağıma inanıyorum. Bu işi ciddiye aldığım için de motor sahibi olmadan önce eğitim almaya karar vermiştim zaten.

    Sevgili "BBRR" evet güvenli sürüş 1 eğitimini aldım. (Bu arada eğitim mükemmeldi. Naçizane fikrim tüm yeni başlayanlara ve bu işi bilinçli olarak götürmeye niyetli olanlara öneriyorum) 2 ve 3' ü motor kullanmaya başladıktan sonra öneriyorlar. Bana özel olarak sen şu kadar cc motor al demediler ama genel olarak hocaların önerdiği küçük hacimli motorlar. Fakat ben 125 cc gibi bir motordan yeterli hazzı alamayacağımı düşünüyorum. Aynı şekilde 500 cc üzerinide benim için uygun olmadığını, tehlikeli olduğunu biliyorum. Sonuçta ben alacağım motoru istanbul trafiğinde sürmeyeceğim. Çerkezköydeyim ve trafik konusunda bir bakıma şanslıyım. Aynı zamanda çok yoğun olmayan bir otobana da yakınım. Acemilik döneminde trafik konusunda çok zorlanacağımı düşünmüyorum. ("ALPERRR" arkadaşımın önerdiği gibi)

    Sevgili "ooo7000" (gerçi heniz 500 cc ye karar vermiş değilim ama) ER-5 z-motorda 11.000 ytl civarında, CBF500 ise senin dediğin gibi 12.900. Yedek parça ve servisi göz önünde bulundurursak sence hangisi mantıklı? Z-Motor servis hakkında iyi şeyler duymadım çünkü. Hondayı bilmiyorum ama.

    Bu arada bir de Hyosung GT 250 var. Hem 125 in üstü hem de 500 cc' nin altı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz. Fiyatı da Aygün motorda 7200 ytl. Hyosung nasıl bir markadır, motor nasıldır? Yedek parça, servis nasıldır?

    Görüşmek dileğiyle...

  7. #7
    burakoksuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul/ACIBADEM
    dostum benim nacizane fikrim 500 lük makina ile başla ve kaliteden asla taviz verme.hyosung kötümarka demek istemiyorum kullanan arkadaşlarım var ama cbf500 bence ideal olur.yeni başlayan herkes hızlı bi motor değişimi sürecine girer.bunun sebebi de motor hacmi sıkıntısıdır bu sebebten dolayı da bi ton masraf ve protokolle uğraşırlar...o yüzden sağ elinin ayarını bilirsen cbf500....
    YAŞLANARAK DEĞİL YAŞANARAK TECRÜBE KAZANILIR.ZAMAN İNSANLARI DEĞİL ARMUTLARI OLGUNLAŞTIRIR.

  8. #8
    TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul / Kartal
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    125 lik ile başla diyenlere bende karşıyım bu müsriflikten başka bisey değil. Paket serviscisi değilizki, bilincli kullanıcılarız gaz elimizin altında ne kadar acarsak o kadar gider bahsedildigi gibi 500 lügün kontrolude o kadar zor değil zaten. cbf 500 yerinde ve doğru bi karardır, hayallerini erteleme derim.

  9. #9
    ooo7000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    parça ve servis olarak honda kesinlikle kawasaki den daha iyi bu bi gercek.

    bu arada son zamanlarda bakmamıştım z-moto fiyat listesine su an itibariyle tekrar 6000 avroya cıkarmıslar fiyatı. ben 2 ay once aldım . ben almadan bir gun once 4900 a dusurduler ellerinde kalanları cıkarmak icin (2006 modelleri) . o acıdan bakınca cok karlı bi alışveriş oldu bnm acımdan.. ama su andaki fiyatlarla yeniden dusun derim. 2. ele nasıl bakarsın bilmiorum ama bn bu fiyat 6000 den 4900 e dusene kadar 2. el almaya karar vermiştim hatta işlemlerini başlatmıştım. cok temiz 2. eller var daha 1500 km de 1 yıl kullanılmış ve o 12 ayın 9 unda yatmış tarzda.. dgorudan 2-3 .000 ytl karın olur
    yolun hakkını ver!

  10. #10
    adiren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2006
    Şehir
    Tekirdağ,Çorlu
    Motosikleti
    R1200GS
    Sevgili ooo7000
    Motordan çok fazla anlamadığım için ikinci ele güvenemiyorum. Yoksa haklısın. Gerçi bahara kadar beklemedeyim. Ne olur ne olmaz.
    Bu arada sanki kendimi tutamayıp 500 lük bir makina alacakmışım gibi geliyor bana, hadi hayırlısı...
    Aşka düştüm ben de geldim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler