Merhaba Arkadaşlar,
Ben foresight kullanıcısıyım. Deneyimlerimi yazayım, ancak ilk başta şunu söylemeliyim; Maxi Scooter tercihini düşünerek, senin isteklerine ve amacına uygun olduğu için mi yaptın. Biliyorsun ki motosikletten ne beklediğine bağlı herşey.
Foresight, 250 cc, sıvı soğutmalı, 20 Bhp gücünde, 160 kg ağırlığında bir maxi scooter. oldukça stabil-dengeli. Kullanımı çok yumuşak bir motor ama daha öncede belirtmiştim, acımasız sert kullanıma cevap veriyor. Gücü yeterli ama şunu demiştim kendi kendime: ''5 Bhp daha olsaydı kimse başka motora binmezdi'' tabi bu sadece benim düşüncem

Yakıt harcamı çok iyi, ortalama
3 lt/100km, 130 ve üzeri süratlerde dahi 4lt/100km yi geçmiyor. Titreşim yok, 100 km süratlerde sabit hızda giderken uykunu getirebilecek kadar rahat. Koltuk çok rahat ve iki kişi ile bile dolduramıyorsun. Alt bagajı 25-30 Litre kadar, fena değil, arkaya büyük bir Bagaj bağlatınca şahane. Artçı biraz yukarda kalıyor ve rüzgarı alıyor. Ön cam sayesinde sürücü hiç rüzgar almıyor ancak 80-90 Km lik hızlarda aerodinamik yapı itibari ile sanki kaskını öne doğru çekiyorlarmış gibi bir vakum etkisi yapıyor, hızlanınca ya da yavaşlayınca kesiliyor. Frenaj çok iyi, sol elcikte hem arka hem öne kumanda eden bir fren var, sağ eldeki sadece ön fren. 2 kere çok kritik durumda asılmak zorunda kaldım ve beklemediğim bir şekilde motor durdu çok şükür. Arızasız bir motor olma özelliği var ki zaten Honda için şaşılacak bir şey değil, ilk bakımdan sonra bakımları periyodik olarak 6000 Km de bir.. 2 kişi ve dolu bagajlar ile 140 Km sürate çıkıyor. Tem de buradan Düzceye en yokuşta bile 100 ün altına düşmedi. Kasası çok geniş değil, şehiriçinde biraz dikkatli olunca aralar kullanılabiliniyor. Farları çok güzel, iyi bir aydınlatması var. Ben 80 km yolu dağlık taşlıkta yapmak zorunda kaldım, naked lardan aşağı kalmadı.
Kısaca özetlersem, ben bilerek isteyerek ve düşünerek almıştım. Hiçbir zaman pişman olmadım. açmış olduğum topikleri inceleyebilirsin. Sanırım bir fikir verecektir.
Saygılarımla.