çin motorları hakkında

arkadaşlar motor alıcam ama çin motorunu herkez nedense sevmiyor.yamahanın cygnus rs motorunu alıcaktım ögrendimki çin malıymış.çin motorları hakkında bilgi verebilirmisiniz..

ÇİNDE MOTOSİKLET YAPAN BAGZI FİRMALAR
1.Mondial(jincheng ve haojin wangye)
2.Asya Motor(haojin vb)
3.Ramzey(buda çin aynı kasa bir sürü modeli var diger markalarda)
4.wuxy(çin menşeili)
yukarıdaki malların hepsi çinde üretiliyor!

galiba bikac marka daha var.
yuki.
monero.
bide truva var ama onun ne mali oldugunu bilmiyorum.
bilen varsa yazsin.
:cat:

Keeway ın da üretimi cinde yapılıyor.. Yaptıran maceristan daha sonrasında maceristan uzerınden avrupa ulkelerıne satışa sunuluyor..Bildiğiniz gibi her avrupa ulkesı bızım gıbı her motoru ulkesıne sokup hem trafıgı hem vatandaşını tehlikeye sokmuyor..Bazı öngordugu standartlar var bunu gecebilen motorlar kabul göruyor çinde uretılıp avrupa standartlarından gecebılen dıyer avrupa ulkelerınde başka marka lar altında satılabılen isnisna markaalrdan biride keeway dır..

truvada çin malı yüzlerce çin malı ülkemizde mevcut bulunuo wala aynı modelden yüzlerce farklı markalarda war

Arora da var
Motti motor
çelik motorda çinde üretiliyor ...
http://www.celkan.com/urunler.htm
XT150T-8normal.jpg

JJ150T-5normal.jpg

tiger150 den asya motorda var mesela

arkadaşlar jinlun ki,çok adi bir motor oda çin de yapılıyor.(150 km.lik bir yol sonucunda sıfır olan motorun tüm vidaları neredeyse gevşedi bazılarınıda yoldan toplaDIM.elcek lerin vidalarına kadar düştü.haberiniz olsun bir gazete haberinden okudum birisinin jinlun motoru,yolda balatalarını düşürmüş okuyunca çok kızmıştım.Böyle motorlara para veripte almayın yazık edersiniz.selamlar motorlu günler...

ben arkadasımın 125cc vespa'ya benzeyen asya motor(haojin)'unu kullanıyorum 130km ye rahat ulaşıyo yanlız o hızda motor salavat getiriyo :) ben çin mallarında bölesini görmedim, şaşırdım acıkcası sorun yok motorda.Ben bekliyodum vidalar düşücek sadece gidon kalcak elimde die, olmadı öle bişi =))

+41 Maşallah

ohooo...
bu filmi çok gördük...
almayın, binmeyin kardeşim çin motorlarına.
hepsini bana hediye edin, kurtulun.:)
sizin yerinize ben binerim.
yeterki size bir şey olmasın.:p

aga sormayın yaaaa

ben de de 150 cc gomoto war çin çin malı :))

motor 80 ni geçince bırak salavatı kelimey i şeadet getiriyor....................
ben derimki sakın almayın çin çin malı. alcaksan japan al
honda yamaha suzuli kawasaki mesallla.
bye

çoğu japon motosiklet markasının küçük hacimli motorları çinde üretiliyor ama kendi fabrikalarında. yamaha, honda, suzuki, kawasaki gibi markalar ayda üretilse yine çinden 10 kat iyi olur.

benim de çin malı motorum var fakat çinde üretilen bir hondayla arasında dağlar var.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kötü kullanırsan motoru japonda bozluur onlar allah yapısı degil ama duzgun kullanırsan ve motorun fabrıkasyon sorunu yok ıse seni 1 kac yıl goturebılır... ayrıca cygnusrs125 ıstedıgı kadar cın olsun cok kalıtelı motor arkadassımda var bılıyorum..

ya belki benim ustume vazife degil ama arkadaslar 10 kisiden 5i çin motorlarini kotuluyor 5i iyi diyor idare eder biniliyor diyor yüz yüze görüştüğüm ve 1 yıldır falan çin malımotor kullanan arkadaşlarım var gayet memnunlar hallerinden bu kullanma tarzı bakım eksikliği yada bilinçsizlikten kaynaklı bir şey olmasın.. sonuçta 1-2 milyar vererek sıfır km aldığın bi motordan ne beklersin. fazla yüklenilmediği sürece bence idare edermiş gibi geliyor yanlış mı düşünüyorum...

Arkadasım, bende aynı soruların cevabını arıyodum. Son 20 gundur busıtedeyım ve neredeyse her topıcı okudum. En azından cın malı alımamam gerektıgı kadar bılgı sahıbı oldum. Sana burda daha once defalarca kez acılmıs topıcı nıye actm demıorm, alınganlık gosterme :p Bunu soyleyen kısıler bu konuda tecrubesı olanlar. En azından ! motoru olan kısıler, saygı uymak lazım :) Neyse , bır malı 2 sene kullanmak var bıde 6 sene kullanmak var. '2500 ytl verıım ayagımı yerden kessın, scooter egomu tatmın edıım, seneye degıstırrıım' dersen eyw.. Fakat 'sımdı alacagıma 3 ay sora alım, uzerıne 1000 ytl daha koyım adam gıbı bısey olsun' dıyosan cın malı alma. Bu arada Yamaha' nın kesınlıkle cın malı oldugunu dusunmuorum (hatta degıl bılıorum) Yanlısım varsa duzeltın. Burda bu kadar ahkam kesmıs bırı olarak benım de henuz bır motorum olmadıgını, 25 gunluk arastırmalarım sonucunda en kısa zamanda (maddıyat olayı) Bır Kymco movıe xl 150 alacagımı (işalla) belırtmek ıstıyorum.. Alacagın motorun cınsı markası her ne olursa olsun kazasız belasız kullanmanı dılegyle...

Dostum bende çok araştırdım fakat keeway sonuçta avrupa standartlarına ulaşmış bir motosiklet ayrıca başlangış için iyi bir hatta alabilecğeinin en iyisi en azından benim için öyle.

Yamaha vs. güçlü motosikletler olduğu için kontrolü zordur heleki ilk motorunsa...

Yamaha vs. güçlü motosikletler olduğu için kontrolü zordur heleki ilk motorunsa...

ne alaka ? benim ilk kullandığım scooter piaggo KALDERA idi. 2 zamanlı yanlış hatırlamıyosam 14 hp idi(emin değilim) ve o iki zamanlı motosikleti hiç deneyimim olmadığı halde düşmeden devirmeden 1 hafta kullandım :wiinkk:
motor alacaksan japondan şaşmayakssın dişini 1 sene daha sık japon al kafan da rahat olsun cebin de :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar