- Konu Yazar
Arkadaşlar kaza yerinin karmaşasını hemen birçoğumuz yaşamışızdır.İlkyardım eğitimi almış kişilerce yapılması gereken müdahalelerin daha verimli olması için ,etrafı rahatlatmak ve müdahalenin daha kolayca yapılabilmesini sağlamakta bu konuda eğitim almamış kişilerin yapabileceği en güzel yardımdır.Eğer müdahaleyi yapabilecek bir ilkyardımcı varsa o an onun komutlarını yerine getirmeye hazır olmak çok iyi olacaktır.Çevre güvenliğini sağlamak, kendi can güvenliğinizi korumak ve oluşabilecek diğer kazaları önlemek açısından oldukça gereklidir.Bakın yavaş yavaş sizde ilkyardımın içine girdiniz.Şimdi ilkyardımcı sizden 112 yi aramanızı rica etti.Nasıl yapalım?
1.kablolu yada kablosuz bir tlf.la direkt 112 yi çevirelim.
2.sakin ve kararlı olalım.
3.karşımızdaki kişiye önce kendimizi tanıtıp hemen aradığımız tlf.no muzu verelim.
4.olayda neler olduğunu anlatalım kaç yaralı,yaralıların durumu (trafik kazası,yangın vs.)
5.olay yerini o yöre halkının iyi bildiği sembollerle tarif edelim.Örn.:meşhur bir camii,saat kulesi yanı,vilayet binası önü,mahalle içinde halı sahanın arkası gibi.
Bu şekilde aranan bir acil yardım servisi olay yerine daha donanımlı ve çabuk gelecektir.
mümkün olduğunca heyecanınızı bastırmaya çalışın.
sağlıcakla kalın...
1.kablolu yada kablosuz bir tlf.la direkt 112 yi çevirelim.
2.sakin ve kararlı olalım.
3.karşımızdaki kişiye önce kendimizi tanıtıp hemen aradığımız tlf.no muzu verelim.
4.olayda neler olduğunu anlatalım kaç yaralı,yaralıların durumu (trafik kazası,yangın vs.)
5.olay yerini o yöre halkının iyi bildiği sembollerle tarif edelim.Örn.:meşhur bir camii,saat kulesi yanı,vilayet binası önü,mahalle içinde halı sahanın arkası gibi.
Bu şekilde aranan bir acil yardım servisi olay yerine daha donanımlı ve çabuk gelecektir.
mümkün olduğunca heyecanınızı bastırmaya çalışın.
sağlıcakla kalın...