Kanuni Tiger Işiğinda Motosiklet Düşünceleri

KANUNİ TİGER IŞIĞINDA MOTOSİKLET DÜŞÜNCELERİ

Görünüşüyle Harley Davidsonu andıran heybetli bir motosiklet.Benzin deposunun kendine has bir güzelliği var.İlk bakışta insanı ürkütmüyor da değil.Yan yatarsa düzeltmeye gücüm yetmez sanıyorsun ama pratikte böyle olmadığını öğreniyorsun.Bir Türk motosikleti olması(her ne kadar dışarıdan katkı alsa da) ve Kanuni isminin bilinç altımızdaki tarihten gelen olumlu imajı, markaya olan eğilimimi belirledi sanıyorum. Bu sebeplerdedir ki kırk iki yaşında motosiklete merak duyan bir öğretmen olarak iki ay önce aldığım ilk motosiklet Kanuni Tiger oldu.
Harekete geçip ayaklarınızı yerine koyduğunuz zaman kendinizi bir motosiklette değil de lüks bir otomobilin koltuğunda sanıyorsunuz.Ayaklığı çok rahat.Selesi insanı yormuyor, uzun süreli sürüşler için ideal.Arkadaki yolcunun konumu da iyi, kendim tecrübe ettim ve zevkli bir yolculuk oldu.Ama yolcunun ayaklarını koyacağı yer, süren kişininki kadar rahat değil.Uzun mesafe gidildiğinde yorulup, ayaklarını egzoz üzerine koyabilir.Nitekim başıma da geldi.Arkadaşımın eşinin ayağındaki yüksek topuklar iki egzoz üzerine eriyip, üstünü sıvadı.Farkına vardıklarında olan olmuştu.Egzozlar berbat haldeydi.Bunu nasıl çıkaracağımı, bildiğim motosikletçilere sordum.Gazyağı veya mazot ile bulaşık telini süreceksin dediler. Egzozu ısıtıp işe giriştik.Çok yorucu ve eziyetli bir iş , tavsiye etmem.Herhalde iki tane yeni egzoz alacağım derken, arkadaşım ertesi gün maket bıçağı ile çok kısa sürede sıyırdı.Maket bıçağı aklınızda olsun.Kanuni Kuralkan yetkililerini bilgilendirdim.Benzer durumlar için çare bulmaları lazım. ARGE birimi kafa yorsun artık.
Şu an itibarıyla 1800 km yapmama rağmen en ufak bir yağ sızıntısı görmedim.Sabahları jikleyi çekmeden çalıştırmak mümkün değil gibi veya iki dakika uğraşacaksın.Henüz kış gelmeden jikleyi çekmeye mecbur kalmayı anlayamıyorum.Her motosiklette olduğu gibi yazın bir dakika, kışın iki dakika ısıttıktan sonra hareket etmek doğru olacaktır.
Viteslerin dijital olarak görünmesi çok iyi.Yalnız güneşli havalarda görünürlüğü çok zayıf.Bazen elimle gölge yaparak, gittiğimi sandığım viteste olup olmadığımı ancak kontrol edebiliyorum.Marş düğmesi sağda, korna düğmesi solda aynı renk. Rengini değiştirmeleri lazım. Genellikle insan renge şartlanıyor.Ani bir durumda korna diye marş düğmesine basınca kendimi çok saf buldum.Başka kullanıcıların da aynı duruma maruz kaldığını öğrenince, yetkilileri elektronik posta ile uyardım.
Park sırasında yana yatan ayak sehpası hem kullanışlı hem de sağlam duruyor, güven veriyor.El ile sarstığınızda bunu anlayabiliyorsunuz.
Kanuni yetkililerinin Tiger’in benzin depo kapağı üzerinde biraz çalışmaları lazım.Benzin alırken sökmesi ve takması rahat değil.İlk aldığımda ne kadar benzinle ne kadar yıl gideceğimi öğrenmek için ağzına kadar doldurdum(18 Lt.).Şehir içinde 600 km yaptım.Benzin, depo kapağındaki boyayı hamur gibi yaptı ve kapak dış altından iki santimlik boyanın dökülmesine sebep oldu.Yetkilileri e-mail ile bilgilendirdiğimde hemen ilgilendiler, beni telefonla aradılar.Değiştireceklerdi depoyu ama ben bir gün evvel yan yatırınca hafif bir darbe aldığından garanti kapsamından çıktığını söylediler.Yan yattığında da benzin dışarıya çok kolay sızıyor.Önlem almaları lazım.
Yalnızken ışıklarda ikinci vitesle kalkmak daha rahat oluyor..Arkamda yolcu olmasına rağmen yokuş yukarı uzun bir yolda çekişi iyi idi.Dördüncü vitesten aşağıya ve saatte 90 km altına düşmedik.Düz yolda 120 km yaptı, üstünü zorlamadım şimdilik.Benim gibi yeni başlayanlar için bu hız fazla bile.Yeni başlayanların daha yüksek motor gücü olan motosikletleri almaması gerekir.İnsanız işte hep daha güçlüyü, daha hızlıyı istiyoruz.Kanuni markasının daha üst motor gücü olan motosikleti şimdilik yok.İyi ki yok.Yoksa kendime hakim olamaz, başıma gelebilecekleri bilmeden onu alırdım.
Benim gibi, kırk ikisinde motosiklete binmeye başlayanlar için ABS’li motosikletten başkasını satmamak gerek galiba.Şehir içi trafikte sola hafif eğimli bir yerde önüme bir araç çıkınca , fren kolunu elimle ani ve sert sıkmış olmalıyım ki zınk diye durup, sağıma kapaklandım.ABS’li motosiklet olsa idi her halde farklı olurdu diye düşünüyorum.Otomobilim ABS’li de oradan fikir yürütüyorum. Allahtan dizlik takmıştım da hafif atlattık.Çünkü daha önce bir dönel kavşağa hızlı girmiş olmalıyım ki ayak frenine basmamla, arka teker beni savurdu.Yine sağıma devrilerek asfaltı öpmem bir oldu.Sağ dizim kötü darbe aldı, doktora gittim.O günden sonra bellik ve dizlik takmadan kullanmıyorum.Bütün motosikletçilere tavsiye ederim.Kaskı söylememe gerek yok sanırım.
Elazığ’dan selamlar, herkese keyifli sürüşler.

öncelikle geçmiş olsun. güzel bi anlatım tarzıyla bilgilendirmiş oldunuz.
paylaşımınız için teşekkürler:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eyvallah GÜzel YazmiŞsin.gerÇekten Tiger Çok SaĞlam Bİr Motor,ben Ne Yollara Gİrdİm Dere Tepe DÜmdÜz Gİttİm Ama Benİ Yolda Birakmadi,yolda Birakti KÖprÜnÜn Tam ÜztÜnde Gİdİyorum KÖprÜnÜn Tam ÜstÜne Geldİm Motor Gİtmİyor Gaz Verİyorum Zİncİr DÖnÜyor Ama Motor Gİtmİyor Sebebİ İse Arka DİŞlİyİ Tutan Çİvatalarin Kesmesİ Tam 6 Kez O YÜzden Yolda Kaldim,sana Benden Tavsİyem Ayda Bİr O Çİvatalari DeĞİŞtİr............
Aman Ha 90 Km Renİn Üzerİne Çikma Sakin Benİm Gİbİ UÇarsin Ben 120 Km Hiza UlaŞtim Kol Kirdi Motor Bİrden Heryerİm Alev Aldi Arka Tekerlek Kİtlendİ Ve Yere YapiŞtik SÜrÜnmeye BaŞladik Sen Sen Ol Sakin 90 Nin ÜstÜne Çikma Senİn Motorsİkletİnİn Motoruda ParamparÇa Olabİlİr.

Tiger'ı bende 5000 kisir km kullandım. Frenleri gerçekten güçlü olan bir motor. Viraj içlerinde zaten ön fren sizin yere düşmenize yardımcı olacak tek unsurdur. Kontrollü arka fren ile işiniz daha kolay. Anlatım için teşekkürler.

Görüşmek üzere.

Güzel üslubun ve paylaşımın için teşekkür ederim.Benim kullandığım Tiger 11.000 Km de şu ana kadar hiç bir sorun çıkarmamıştı ta'ki arka dişlideki boşluğu farkedene kadar.Açıldı ve pimlerin saplamaların ve burçların ileri derecede deforme olduğu görüldü .Sakin bir kullanıma sahip olsanda 7.000-8.000Km de bir değişmesi gerekecek,yada bizim (aslında kanuninin) buna bir çözüm bulmamız gerekecek.Diğer arkadaşlardan da edindiğimiz bilgiye göre tek kronik problemi bu...

Arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum. Size bir sorum olacak. Kanuni Seyhan modelini mi yoksa Tiger modelini mi tercih ederdiniz? İkisi arasında dış görünüşten başka fark var mı?

Arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum. Size bir sorum olacak. Kanuni Seyhan modelini mi yoksa Tiger modelini mi tercih ederdiniz? İkisi arasında dış görünüşten başka fark var mı?

Tiger'ın deposu daha büyük,görüntüsü de daha orjinal.Kullanılan malzeme de daha kaliteli gibi.

Sayın hocam deneyimlerinizi paylaştığınıziçin çok teşekkürler. Ben chopper modellerle ilgilenmesemde çok hoşuma giden bir motor. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

merhaba arkadaşlar benim tigerın ön korumalık boruları paslandı nikelaj yaptırma imkanı var mı acaba bursa ve yakın güzargahlar olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşlar kanuni tıger marka motosikleti çalıştığım iş dolayısıyla(resmi) 2 senedir kullanmaktayım.bu motor hakkında izlenimlerim şunlar.Bu motosiklet sık kullanımlar için tasarlanmamış kullandığımız için söylüyorum.malumunuz çin imalatı parçaları çinden geliyor montajı burada yapılıyor.Çin motosikletleri kısmet işi bazıları çok iyi çıkıyor bazılarıda o kadar özenmenize rahmen çok kötü en son kullandığım tıger 1,5 yaşında ondan önce kullandığım daha sağlamdı.Örnek vermek gerekirse titreşimi daha azdı,daha akıcı gidiyordu,daha çok hız yapıyordu,daha az arıza çıkarıyordu.bu motorun malum arızaları var arkadaşlar bunlara dikkat etmeniz gerekiyor çünkü çalıştığım iş ortamında bu motorlardan 6 tane var bu yüzden değerlendirmenizi öneririm.kesinlikle ön cam taktırın.çok farkettiriyor.ayrıca elektrik aksamı çok kötü ön farlar stop ampulleri devamlı kontrol etmeniz gerekiyor,bizim kullandıklarımız ekstra modifiyeli bir çok aparatı takılı ve devamlı servis olanağımız olduğu için tamirci arkadaşlarla içli dışlı olduk.Konjektör sorunu yapıyor ben şahsen en az 3,4 defa değiştirdim,uzun süre çalıştırmadığınızda akü bitebiliyor,bu süre fazla uzun değil.En azından 2,3 günü geçirmeyin mutlaka çalıştırın,yada takviye kablosu ve bir adet akü bulundurun yanınızda.Ayrıca bunlarda saplama kırılması olayı var,arka jantta zincirin dönüp lastiğe yol vermeye yarayan vidalar var bunlar kırılıyor sonra zincir boşa dönüyor tekerleğe hükmetmiyor,her yağ değişiminde bunlara da baktırın yolda kalındımı zor oluyor malum motor büyük.Titreşimi fazla olduğundan motorun birbirini tutan vidaları gevşiyor bunları kısmetine kalmış kendinizde kontrol edebilirsiniz(zaten zamanla motoru söküp takmaya alışacaksınız).Özellikle aldığınız motosiklet sıfırsa mutlaka birleşim yerlerindeki vidaları kontrol ettirin çünkü bu servislerde çalışanlar pek önem göstermiyor.(şunu da belirtmeden geçemiyorum,özellikle çin malı motorların satıcı firmaları yadek parçadan para kazanıyorlar)Benzin aktarma boruları var ince plastik bunlar zamanla yarılıyor ve benzini sızdırıyor zaten bakarsanız çok sıradan malzeme kullanılmış bunları başka sağlam lastik boru ve kelepçelerle değiştirebilirsiniz daha sağlıklı olur.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor benim başıma gelen şeyler hatırladıkça sizlede paylaşırım.Hız konusunuda merak edecek olursanız rodaj süresinide iyi geçirdim yani motoru zorlamadım daha sonra motoru gerektiği gibi de açtım,kilometre olarak eğim aşağı,rüzgarsız havada 150,160 arası yaptı,normal hız kapasitesi 120 belki 130 daha zorlamanın anlamı yok.Bu hızın orjinal hız olduğunu zannetmiyorum motosikletin kendi göstergesinin hızıydı titreşimden yolu göremiyorsunuz normaldede çok titreşimi olna bir motor.Biz ayrıca zincir dişlilerinide değiştirdik daha rahat olur diye biraz farketti.Motora hızlı bineceksenizde iki kişi binmenizi öneririm daha güvenli olur.Bu motor emsalleri yani honda,yamaha,suzuki vb orjinal motorların yanında kesinlikle mukayese edilemez ama bu fiyata anca bu kadar olur ve sizlerde cruiser motor zevkinizi bunla giderebilirsiniz en azından orjinaline geçene kadar bunda zevk yaparsınız.not:arkadaşlar motora mutlaka kutu ve yan kutu takmanızı öneririm o zaman daha heybetli olur.

@_shanu_

Zabıta görevlisimisiniz acaba?
Merak ettim..?

Fatihte zabıtalarda Tiger kullanıyorda..

Arkadaşlar kanuni tıger marka motosikleti çalıştığım iş dolayısıyla(resmi) 2 senedir kullanmaktayım.bu motor hakkında izlenimlerim şunlar.Bu motosiklet sık kullanımlar için tasarlanmamış kullandığımız için söylüyorum.malumunuz çin imalatı parçaları çinden geliyor montajı burada yapılıyor.Çin motosikletleri kısmet işi bazıları çok iyi çıkıyor bazılarıda o kadar özenmenize rahmen çok kötü en son kullandığım tıger 1,5 yaşında ondan önce kullandığım daha sağlamdı.Örnek vermek gerekirse titreşimi daha azdı,daha akıcı gidiyordu,daha çok hız yapıyordu,daha az arıza çıkarıyordu.bu motorun malum arızaları var arkadaşlar bunlara dikkat etmeniz gerekiyor çünkü çalıştığım iş ortamında bu motorlardan 6 tane var bu yüzden değerlendirmenizi öneririm.

Kesinlikle ön cam taktırın.çok farkettiriyor.ayrıca elektrik aksamı çok kötü ön farlar stop ampulleri devamlı kontrol etmeniz gerekiyor,bizim kullandıklarımız ekstra modifiyeli bir çok aparatı takılı ve devamlı servis olanağımız olduğu için tamirci arkadaşlarla içli dışlı olduk.Konjektör sorunu yapıyor ben şahsen en az 3,4 defa değiştirdim,uzun süre çalıştırmadığınızda akü bitebiliyor,bu süre fazla uzun değil.En azından 2,3 günü geçirmeyin mutlaka çalıştırın,yada takviye kablosu ve bir adet akü bulundurun yanınızda.Ayrıca bunlarda saplama kırılması olayı var,arka jantta zincirin dönüp lastiğe yol vermeye yarayan vidalar var bunlar kırılıyor sonra zincir boşa dönüyor tekerleğe hükmetmiyor,her yağ değişiminde bunlara da baktırın yolda kalındımı zor oluyor malum motor büyük.Titreşimi fazla olduğundan motorun birbirini tutan vidaları gevşiyor bunları kısmetine kalmış kendinizde kontrol edebilirsiniz(zaten zamanla motoru söküp takmaya alışacaksınız).Özellikle aldığınız motosiklet sıfırsa mutlaka birleşim yerlerindeki vidaları kontrol ettirin çünkü bu servislerde çalışanlar pek önem göstermiyor.(şunu da belirtmeden geçemiyorum,özellikle çin malı motorların satıcı firmaları yadek parçadan para kazanıyorlar)Benzin aktarma boruları var ince plastik bunlar zamanla yarılıyor ve benzini sızdırıyor zaten bakarsanız çok sıradan malzeme kullanılmış bunları başka sağlam lastik boru ve kelepçelerle değiştirebilirsiniz daha sağlıklı olur.

Şimdilik aklıma bunlar geliyor benim başıma gelen şeyler hatırladıkça sizlede paylaşırım.Hız konusunuda merak edecek olursanız rodaj süresinide iyi geçirdim yani motoru zorlamadım daha sonra motoru gerektiği gibi de açtım,kilometre olarak eğim aşağı,rüzgarsız havada 150,160 arası yaptı,normal hız kapasitesi 120 belki 130 daha zorlamanın anlamı yok.Bu hızın orjinal hız olduğunu zannetmiyorum motosikletin kendi göstergesinin hızıydı titreşimden yolu göremiyorsunuz normaldede çok titreşimi olna bir motor.Biz ayrıca zincir dişlilerinide değiştirdik daha rahat olur diye biraz farketti.Motora hızlı bineceksenizde iki kişi binmenizi öneririm daha güvenli olur.Bu motor emsalleri yani honda,yamaha,suzuki vb orjinal motorların yanında kesinlikle mukayese edilemez ama bu fiyata anca bu kadar olur ve sizlerde cruiser motor zevkinizi bunla giderebilirsiniz en azından orjinaline geçene kadar bunda zevk yaparsınız.not:arkadaşlar motora mutlaka kutu ve yan kutu takmanızı öneririm o zaman daha heybetli olur.

Doğru tespitler yapmışsınız.:cat:

Ben tiger kullanıyorum üçüncü motorum.. tespitlerin hepsi çok güzel. almayı düşünen veya yeni kullanıcılar için çok ii olmuş...
Elektirik aksamları banada çok sorun yaşattı.
Hocam tespitlerinize katılıyorum ve paylaşım için teşekkürler:cat:

Bende ikinci motorum için Regal Raptorden biraz vazgeçip TigerS'ı mercek altına almışken çok yerinde bir yazı oldu..

(regal içinde çok olumlu şeyler okudum ancak yedek parça ve servis olayını göz önünde bulundurmak zorundayım. ayırca siyah tigerların çok oturaklı ve sert bir görünümleri var)

Son düzenleme:
gesinlikle almanı davsıye ederim bende tiger 250s aldım memnunum yola yadısı güzel daha yeni olmasına ragmen 145 basdım köy yollarında cekısı süber rambada bire bek nadır koyuyorum barca sorunu yok yakıdı az asvaldda rahad yazın uzun yolda denıyecegım trabzontan erzuruma niyedim var alana şimdiden hayırlı olsun allah kaza bela gösdermesın

Bende bi kanuni tiger kullanicisiyim 1.5 senedir, ama kesinlikle yeni başlayacak arkadaşlara tavsiye etmiyorum çok ağir bi okadarda hassas ve nazik bir motor ,, 2 kere dişli kırıldı çok enteresan bir şekilde onun dişinda bir problem yaşamadim 1.5 senedir.. tavsiye edilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar