Motorunuzda Dörtlü Flaşör Var mı?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
1. Motorunuzda dörtlü flaşör var mı?

2. Varsa çalışma mantığı nasıldır?

2 a : Sıradan dörtlü flaşör gibi ilgili düğmeyi açınca dörtlü yanmaktadır ve sinyal vermeniz işe yaramaz.

2 b : Dörtlü flaşör açıkken sinyal verdiğinizde dörtlü ikaz devreden çıkar ve verdiğiniz sinyal yanar. Sinyali kapadığınızda dörtlü flaşör yanmaya devam eder.

Bana lazım olan 2 b seçeneği aslında, bu özellik sanırım Kanuni Windy de vardı.

3. Başlığın amacı; bahsettiğim sistemi inceleyip basit ve kolay bir şekilde her motora uygulanabilir hale getirmek ve bunu forumumuzda paylaşmak.

Gör Görül Hayatta Kal :cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1. Motorumda 4 lü flaşör var..
2. Çalışma mantığı aynı otomobillerdeki gibi ayrı bir switch ledir.
2a. Evet yaramaz..
Madem 2a yı merak ediosun gerisine bişi yazmıom..:)
Cevap yeterli sanırım..:)
S&S

1) var
2) kırmızı düğmeye basıyon çalışıyo:)
2.a) olabilir
2.b) olmayabilir
3) paylaşım için teşekkürler (standart mesaj)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Pardon zühtüpaşa 2b yazacaktım yannış olmuş :)

akalteke okuo başlıı sanırım onun motorda benim istediğimözellik var. Varsa ne ala rahat rahat kurcalarım aleti :)

2b deki sistem kanuni seyhan 250 c de vardı ve konvoylarda işime çok yarıyordu

Super Moderator
Bende 2)c. var.:p
İki sinyal düğmesini de basılı tuttukça dörtlü yanıyor.
Tek tarafa sinyal verince devreden çıkıyor, sinyalle iş bitince dörtlü tekrar devreye girmiyor.

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Olcaycım bende motora 4 adet led sinyal taktım, bu sinyalleri kullanırken her sinyale paralel bir direnç baglaması gerekiyor. Neyse sinyaller normal çalışıyor ama dörtlüleri açtığımda bir kere yanıp sönüyor ya da hiç yanmıyor. Sorun neden olabilir. Dirençler büyük mü geldi acaba?
Sinyaller
Blinker_sammel.JPG

Direnç
10032041_880.JPG

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Erhancım :p

Senin sorunun büyük ihtimalle, normal flamanlı ampule göre ayarlanmış olan flaşör rölesine ektronik olan ledler ve direnç bağlamandan kaynaklanıyor. Ledler ve direnç flaşör için gerekli olan akımı tamamlayıp devreyi açamıyor sanırım.

Çözümü çok basit, bir adet elektronik flaşör alıp bağlıcaz olay hallolcak, olmadı bir adetde röle takarız. Elektronik Flaşör röleyi tetikler rölede istediğin ampulü ledi yakar kapar.

Sen iste yeterki, frene basdığında arka seleyi bile açarım:p

At bi onluk bak neler oluyor :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
4 lü flaşör var hareket halindeyken 2b :)
motoru park edip giderken 4 lü flaşörü yakmak için kontagı acıp flaşörü yakıp kontagı kapatmak gerekiyo

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
serkan79 peki kullanıcı kitabında elektrik şeman var mı, yada bunun nasıl işlediğini açıklayabilir misin bize?

Anlar mısın yani?

otosinyaldevresiqz5.gif

elektronik flaşör için bu devre çözüm olacaktır ama devredeki transistörleri flamanlı lambaların çekeceği akımı karşılayabilmeleri için BZX54 veya MJE serisi transistör kullanmak gerekir yada transistör yerine röle kullanılabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
serkan79 peki kullanıcı kitabında elektrik şeman var mı, yada bunun nasıl işlediğini açıklayabilir misin bize?

Anlar mısın yani?

valla pek anlamam ama kullanıcı kitabında varsa paylaşırım önce kitabı bulmam gerek :)

benim elektrikle tek ilişkim 2001 yılında çarpılmak suretiyle oldu :p
mantıgım sinyal ve flaşör kablolarının aynı hat üzerinden gidip hangisine enerji verirsen onun çalışması mesela 2 cesit korna var diyelim anahtar yardımıyla aynı butondan istedigin kornayı öttürebiliosun çalışma prensipleri aynı gibi ama sinyal ve flaşörde anahtar yerine ne gibi bi ayırıcı kullanıyolar bilmiyorum elektirkci arkadaslara göre cocuk oyuncagı sanırım

yokmu sitede bi elektirikci yaw bende merak ettim nasıl calıstıgını :)

otosinyaldevresiqz5.gif

elektronik flaşör için bu devre çözüm olacaktır ama devredeki transistörleri flamanlı lambaların çekeceği akımı karşılayabilmeleri için BZX54 veya MJE serisi transistör kullanmak gerekir yada transistör yerine röle kullanılabilir.

valla anlamadım ben
şema ev gibi 4 oda bi salon falan :)

Son düzenleme:
bende sym joyride var nasıl yapılabilir acaba gts 250 de ki gibi olurmu???

Forumdan Uzaklaştırıldı
ewet var hiçbi fikrim yok ama sinyal verdiğinde sinyal yanıyo sonrada kapatırsan flaşör devam ediyo

yeni bi proje şu oyuncak flash lambalar varya 7-8 ytl lik onlardan alıp silikonla yapıştırsak sinyal yerine o daha güsel olmasmı acepp

ama beyinden iptal etcez cakar sade artı ve eksi kaployla kalcak onu yapıştırcaz kalınlığı 0.7 cm fln 1den küçük ve ince bayaa ince uzunluğu da 1.4 cm fln slikonla yapıştırmayı deneyeceğimm yaparsam paylaşırım

Son düzenleme:
yeni hortlağımız hayırlı uğurlu olsun.
mahsuz mu canlandırırlar bu eski konuları anlamış değilim.
allahtan bu rahmetlik konu henüz 1 yaş olmamış.

Motosikleti
Forza 250
Eyong dörtlü flaşörü icad edeli 9 ay oldu :) Bkz

topiclere cevap yazarken bi tarihine bakın.
Zahmet olacak ama?

vay be çin üretimi motorlarda dörtlü var he. lan gelde bu hondaya sinirlenme. ne dörtlüsü var nede çakmaği kafayı yiyecem :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar