motorunuzun uzun ömürlü ve düzenli calışması icin.!

motorunuzun uzun ömürlü ve düzenli calışması icin

800 km. kadar motorunuzun devrini 3.8 rpm'den yukarı çıkartmayın
(Devir saati olmayanlar için daha sade bir anlatımla: Motoru bağırtmayın).

800 km. bitişinden sonra ilk defa için motorun yağ ve yağ filteresini değiştirin. Motorun bujilerini temizlerseniz daha iyi olur.İkinci bir kez daha motorunuzun vidalarını kontrol edin.(İlk kez motosikleti çalıştırdığınız zaman yaptınız).

3000 km. de ikinci yağ değiştirme zamanı geliyor. Bundan sonra her üç kere yağ değıştirmede bir kere yağ filtresi değiştirmek gerekir. Motosikletin bujileri orijinal bujilerin kalitesine bağlıdır. 10.000 km’den 30.000 km’ye dek değişiyor.

Zincirli olan motosikletlerin zincirlerini her 750 km.’de özel zincir (CHAINLUBE) spray ile yağlayın. Bu arada ekleyeyim ki, normal yağların zincir aşınmasına hiçbir yararı yoktur.

Şaft kardan’lı motorların şaft dişlilerinin yağı her 20.000 Km’de kontrol etmeniz gerekiyor, bu dişliler için özel (Transmission EP 140) veya motorunuzun kataloğunda önerdiği yağ’ı kullanın.

Motorunuzun frenleri veya debriyajı tel yerine hidrolik olursa, her motorun hangi yapıldığı ülkeye göre özel yağ kullanması lazımdır. Örneğin, Japonya motorlarında çoğunlukla (DOT4) kullanılmasını öneriyorlar. (hidrolik yağın kod numarası, yağ koyduğunuz yerin kapağında yazılıdır. Örneğin DOT3, DOT4 J170). Bu konuda çok dikkatli olun, başka numaralı yağ kullanmayın ki, fren sisteminin içindeki lastiklere zarar verir. İki zamanlı motorlara özel (2TT) zamanlı dumansız yağ kullanın ki, hem çevremize, hem de motorunuza zarar gelmesin.
motorunuzun uzun ömürlü olması dilegiyle :) keyifli,kazasız sürüsler

alıntıdır .emege saygı ..

:thumleft: yınede sagol da bır motor kac bınde motora gelır ornekk 2000 model 125 kanunı sport star :cat:

Senin kullanmana bağlı güzel kardeşim.1 km.de de, 1 milyon km.de de motor isteyebilir.

Honda Twister'ın 3800 devirde kullanıldığını hayal bile edemiyorum. Bazı bilgiler her motor için standart değil.

bende 150 hs mondial var şu an 450 km de falan ben bağırttırdım ve 120 km yi gördürm motora pişmanım :(
peki şimdi ne yapcam !

arkadaşım sağol ama senin bu bilgiler maalesef ss lerde ve turing tarzı motorlarda işe yaramaz aksine motoru olagan çalışmasından mahrum bırakırsın

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende 150 hs mondial var şu an 450 km de falan ben bağırttırdım ve 120 km yi gördürm motora pişmanım :(
peki şimdi ne yapcam !

Merak etme arkadaşım pistona yük bindiği taktirde motora zararı yoktur.. Bu arada benim motorun rolantide deviri zaten 2000 :mrgreen: 3800 de gittiğimi hayal bile edemiyorum..

iyi de baba 3.8 Rpm ne demek o zaman motoru ben götürem o beni götürmesin. bana 5.0 Rpm dediler 5-6 deviri ilk 500Km ye kadar geçirme sonrasında yağı değiştir yavaş yavaş yüklen dediler. Bu konuda fikrin nedir?

bana 1000 km kadar 5.000 deviri geçme dediler.ki bence bu motordan motora değişir.her motorun devir oranları farklı sonuçta.ki 3.800 çok düşük bir devir.

şimdi ben 800km kawasakim olsa 3800 deviri gecmicekmiyim =) kesinlikle motordan motora değişir bu

bence bu konu yanlış bilgi içerdiği için kilitlenmeli veya silinmeli

Paylaşım için çok teşekkürler...

(yine de siz kullanım kılavuzunu da bir kez okuyun derim )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar