takoz yuzunden motor daha buyuk hasar gorur mu?

Selam arkadaslar

Eski mesajları okurken motora takoz taktırmak isteyen arkadaslarin gonderdigi resimlere baktım.

ropr100hyo11aac9gb.jpg

aklımda soyle bir endise olustu, hizla gidiyoruz diyelim motoru yatirdik ve motor bu takoz ve benzer korumalari uzerinde suruklenmeye basladi. bu takozun yapisi kaygan bir maddeye benziyor.

neyse, normalde motor 20 metre suruklenip duracakken bu takozlar yuzunden 40 metre suruklenip bir duvara carpip param parca olmasin? kas yaparken goz cikartmayalim?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşim Sen En Ii Garantisi 60 I Geçerken Dikkat Et Yeter Motoru Bakima Filan Sokmayi Neden Denemiyosun

takozla ilgili bilgi verirmisiniz? nedir ne işe yarar! önemi ne:silent: teşekkürler...

Arkadaşim Sen En Ii Garantisi 60 I Geçerken Dikkat Et Yeter Motoru Bakima Filan Sokmayi Neden Denemiyosun

motorum yok ki :)

arastirma yapiyorum, hyosung basliginda takozun resimlerini gondermisler.

huyumdur bir sey almadan once iyicene arastiririm.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla benim motordaki tek takoz üzerinde oturuyor.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
arkadaşın anlatmaya çalıştığı takoz,yana yatmalarda motorun yere temasını engellemek amacıyla kullanılan takoz,motor titreşim takozu falan değil.yanlış anlaşılma olmasın

Motosikletin yan yatarak süklenmesi halinde (bilhassa naked & çıplak modellerde)
motor bölümünde alternatör kapağı vites pedalı vb parçaların darbe almasına engel olmak için konulan parça.

Motosikletin yan yatarak süklenmesi halinde (bilhassa naked & çıplak modellerde)
motor bölümünde alternatör kapağı vites pedalı vb parçaların darbe almasına engel olmak için konulan parça.

evet odur

sürüklenmeyi azaltıp motorun bir yere çarpmasını sağlayıp sağlamayacağını merak ediyorum.

surtunmeyi artirip mesafeyi uzatmaz o parca. Belki 20 cm ekler en fazla.

Bırak motor kayarsa kaysın dert etme,çünkü senden daha yavaş kayarsa senin ona çarpma veya önünde kalıp üstünden geçme ihtimalin var.
Eğer yolda giderken fren vb sebepten arkanız kayıp yanınıza gelmişse,gittiğiniz istikametin tersine motoru yatırabilirseniz şanslısınız.Aksi taktirde siz önde motor arkanızda sizi çiğneyip ezmek için kovalar hatta takla atıp üzerinize düşer.
Şimdi hala motorun kaymamasını istiyormusunuz?:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar