“Türkiye’nin ilk internetten açık eksiltme” sistemiyle Motosiklet Satışı...

Katılım
1 Ağu 2005
Mesajlar
21,819
“Türkiye’nin ilk internetten açık eksiltme” sistemiyle Motosiklet Satışı...

Arkadaşlar www.motana.com.tr de biraz önce dikkatimi çeken bir link vardı...d

Motana.com.tr tarafından, “Türkiye’nin ilk internetten açık eksiltme” organizasyonu devam ediyor.

12.09.2006 Salı günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek olan açık eksiltmeye katıldığınız taktirde; SYM GTS 250 modeline, çok daha cazip fiyatla sahip olabileceksiniz.

Açık Eksiltme Nedir?
Açık eksiltme; açık arttırma olarak bilinen ve müzayedelerde uygulanan satın alma biçiminin, tam tersi özelliklerine sahip olan satın alma biçimidir.

Bir ürünü ne kadar çok kişi almak isterse, ürünün fiyatı ona göre düşmektedir. Açık eksiltme sonunda ürünü almak için aday olan kişiler, ürüne en son düşürülen fiyattan sahip olurlar.

Açık Eksiltme’ye Nasıl Katılabilirim?
E-store'a üye olup, Salı günü saat 15.00’a kadar kayıt yaptırırsanız, “açık eksiltme” organizasyonuna katılabileceksiniz. 15:00’dan sonra kayıt yaptırdığınız takdirde ise daha sonraki açık eksiltmelere katılma imkanı kazanacaksınız.



Açık Eksiltme Kuralları


- http://www.motana.com.tr/e-store sitesine üye olanlar katılabilir.

- Açık Eksiltme ana sayfasında (http://www.motana.com.tr/e-store/acikeksiltme/) bulunan "Kayıt Ol" linkine basınca gelen ekrana e-posta ve şifre yazarak "Açık Eksiltmeye" katılmak için başvurulur.Suzuki uygun bulduğu yarışmacıların başvurularını kabul eder. E-posta ile bildirilir.

- Yarışma başladığı zaman yarışmacılar http://www.motana.com.tr/e-store/acikeksiltme/ sayfasına e-posta ve şifre yazarak katılırlar. Ekranlarındaki "Fiyatı Düşür" butonu aktif olur.

- Bu butona her basıldığında ekranda yazan eksiltme miktarı kadar TL ilk fiyattan düşer.

- "Şimdiki fiyat" sürekli düşen fiyatın o anki gösterimidir.

- Eğer tarayıcınız Firefox ya da tarayıcı ayarlarınız uygunsa "Açık Eksiltme" anasayfası 10 saniyede bir yenilenecektir. Bu şekilde şimdiki fiyat güncellenecektir. Eğer sayfa kendi kendine güncellenmiyorsa yarışmacı sayfayı kendisi yenileyerek şimdiki fiyatın son rakamını görebilir.

- Son fiyata ulaşan yarışmacı 1. olur ve ürünü Suzukinin belirttiği piyasa fiyatından daha düşük bir miktara alır.

- 2. yarışmacı ürünü eksiltme miktarı artı 1. yarışmacının aldığı fiyattan alabilir.

- 3. yarışmacı ürünü eksiltme miktarı çarpı 2 artı 1. yarışmacının aldığı fiyattan alabilir.

- 4. yarışmacı ürünü eksiltme miktarı çarpı 3 artı 1. yarışmacının aldığı fiyattan alabilir.

- Açık Eksiltmeye katılan herkes satılan ürünü 1. olduğu takdirde almak zorundadır.

- Yarışma bittiği zaman Suzuki en yakın zamanda ilk 4 kişiye ulaşacaktır ...


bu hususda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum...bir pazarlama stratejisimidir acaba...
 
Katılım
25 May 2006
Mesajlar
737
yaa sacma birsey yok abii bu kdar alengirli seylerle isim olmaz motormu alacaz gormeden o da..yoksa oyunmu oynuyacaz...
 
Katılım
26 May 2005
Mesajlar
87
Selam.
Bu sistemde tabii ki motoru görmeden almayın, siteye üye olduğunuzda, her sabah saat 9-10 gibi bugün şu saatte şu modele açık eksiltme yapılacak diye mail geliyor size. Siz daha önceden SYM modellerini inceleyip, hangisini alacağınıza karar verirseniz, gerçekten liste fiyatının altında motoru alma şansınız olur.
 
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
388
Bildiğim kadariyla bunun benzeri bir site de şu: www.altivi.com
Mantik aynı.Sadece burada ufak bir teklif bedeli de ödüyorsun.Neticede hedef fiyata en yakin ve benzersiz teklifi veren sahibi oluyor.Hatta orada beyazeşyadan otomobile kadar çeşitli seçenekler de var.Yakın bir zamanda Kawasaki için de teklif açıldı.Nekadar sağlıklı bilemiyorum.Ama kurucuları iş dünyasında adı geçen kuvvetli,tanidik simalar
 
Katılım
18 May 2006
Mesajlar
1,153
yok abı ben bole seylerle uğrasamam.gıderım neyse parası motorun verırım alırım motorumu pasa pasa bınerım arkadas.neymıs ole eksıltme fln....:)
 
Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
10 May 2005
Mesajlar
4,908
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Örnek :

Motosiklet / Kawasaki ER-6n

Ürün Fiyatı : 16.233 YTL
Altivi Tavan Fiyat : 4.800 YTL
Teklif Kayıt Bedeli : 10 YTL
Teklif Sayısı : 31/2100

Yani 4800 YTL ye yakın en düşük fi,yatı teklif eden kazanıyor, ihalenin tamalanabilmesi için ise 2100 kişinin katılmış olması gerekiyor.

4800 YTL ye en yakın fiyat teklifi eden kazanıyor, aynı teklifi çok kişi verdiyse bir soraki tekli yada birsoraki diye devam ediyor. Tek bir en düşük fiyat teklifi yok ise en düşük teklifi veren ilk kişi kazanıyor yada çoğul kişiler arasında çekiliş yapılıyor.

Nihayetinde 10 YTL verip katılan bir kişi ihaleyi kazanarak tavan fiyat olan 4800 YTL yi ödeyip (yanlış anlamadıysam bu fiyata yakın olan ihaleyi kazanıyor ve yaklaşık olarak tavan fiyatı ödüyor kazanınca.)

Sonu olarak 10 YTL verip 2100 de 1 ihtimal olan bir piyangoya katılıyor gibisiniz, buraya kadar normal. Ama birde diğer taraftan bakalım;

ihalenin tamamlanabilmesi için belirlenen 2100 adet teklifin dolması lazım, belirtilen süre içinde dolmaz ise ya uzatılıyor ihale yada iptal ediliyor.

Sonuç olarak tamamlanan bu ihalede sistemi işleten kişiler 2100 kişiden 10 ar YTL topluyor.

2100 x 10 = 21.000 YTL

+ 4800 YTL tavan fiyatı

Toplamda toplanan para 25.800 YTL

Kazanan kişiye verilen Kawasaki motorun bedeli : 16.233 YTL

Cebe kalan para = 9567 YTL :cherry:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst