Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

CBR 125R (2010) 4.8 Litre/100 km ??? Sorun ne olabilir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Khaneqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2021
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    CBR 125R
    Merhabalar, depomu fulledim 161 km yol yaptım ve tekrar depomu fulledim 7.75 Litre benzin aldı, kısa bir hesapla 100 kilometrede 4.8 litre benzin yaktığımı hesap ettim araştırmalarımda genel olarak 3-3.5 litre arası yakıyorlar.

    Eksantrik milim değişecek tamirci yamulmuş dedi motor yağ yakıyor 2-3 ayda bir takviye yapıyorum bunun haricinde motorda sorun yok. Sizce bu 2 sorun +1.5 Litre farka sebep olur mu?

    Sübap ayarı yapıldı. bazen artçılı bazen agresif kullanıyorum hep şehir içi. başka cbr'a binmedim 9bin devirlerde motor zorlanmaya başladığı için vites yükseltiyorum, üst limit 11.

    Sizce nerelerine bakmam gerek yakıt tüketimi etkileyen diğer faktörler ne olabilir. yoksa bu değerler normal mi?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Sizin kullanımınıza gore normal bence.
    125 cc bi motoru aşırı zorluyorsunuz.

  3. #3

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    125cc’lerde zorlayınca fazla yakması normal bence. Motorundaki yağ yakma ve mil eğikliği sorunlarını da göz önünde bulundurursak daha da normal

  4. #4
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Sorun sizde, daha doğrusu sizin kullanım şeklinizde.

    Özellikle gerçekten gereken durumlar haricinde 9 bin gibi yüksek bir devirde vites değiştirmek yerine daha makul olan 5-6 bin devirde değiştirmeye, biraz daha sakin sürmeye gayret edin. Yakıt tüketiminizin birden aşağıya doğru düştüğünü göreceksiniz.

    Egzantrik milinizin eğrilmesi motor performansına etki eder, hatta duruma göre motorun çalışmasını tamamen engelleyecektir. Motosikletinizi o durumda kullanırsanız ilgili parçalara da zarar vererek masrafınızı oldukça yükseltebilir.

    İlk olarak başka bir ustaya veya servise durumu kontrol ettirtin. Onlar da egzantrik milinin eğriliğinden bahsederse o zaman değiştirin. Onun öyle kolay kolay eğrilebilecek birşey olmadığını, onun eğrilebilmesi için ondan önce başka birkaç parçanın bozularak sorunun o noktaya kadar şiddetli şekilde ulaşmış olması gerektiğini bilin. Bana ilk etapta kaz yolma operasyonu gibi geldi, ama belli olmaz, emin olun, dikkat edin. Gerçekten arızalıysa ilgili parçaları, arızalı değilse ustanızı hemen değiştirin.

    Motora kullanım klavuzunda önerilen ve motosiklet için uygun olduığudan emin olduğunuz motor yağının kullanıldığından emin olun. Emin olduktan sonra kaç km' de kaç ml yağ eklediğinizi de belirtirseniz daha doğru yorumlar alabilirsiniz.

    Hava filtresi ve bujinin doğru tipte takıldığına(kullanım klavuzundaki kodlarla aynı olsun, özellikle kontrol edin) ve iyi durumda olduklarına emin olun. Debriyaj ayarınızın doğru olduğundan ve gereksiz yere ara gaz vermediğinizden emin olun.

  5. #5
    Khaneqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2021
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    CBR 125R
    Değerli Yorumlarınız için teşekkür ederim. Konuyu biraz araştırdım mil yamulmamış üstündeki çıkıntı aşınmış tamirci dolgu yapmış en kısa sürede değiştiricem. devire de dikkat edicem bir kaç fulleme sonucu ortalamayı tekrar yazarım.

  6. #6
    Yunus Özbek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400 2023 & Kanuni Mati 125 2023
    125cc zorlayınca 5 litre yakacaksa o zaman 250cc kullanmak daha mantıklı. 125 in zorlandığı yerde 250 daha rahat çalışacağından yakıt tüketimi daha az olacaktır.

  7. #7
    Khaneqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2021
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    CBR 125R
    Tekrar ölçüm yaptım toplam 15.5 litre benzin yarısında eksantrik mili değişti. 426km yol yapmışım. 100 kilometrede 3.63 kilometreye denk geliyor. şu an tekrar ölçüm yapıcam daha da düşeceğini düşünüyorum lakin motosikletim yağ yakıyormuş 1 litre yağı 1 haftada yaktı sadece motoru açma ücreti 1000 lira onu yaptıracak durumum yok yakıt tüketimim yağ yaktığı için de azalmış olabilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler