sed22 arkadaş selamlar saygılar.Aerox 100 2.5 sene kullandım kırmızı siyah olanını izlenimlerim
1)1 lt yağ ile 2T(iki zamanlı) castrol 5 yada 6 YTL olması lazım 1000 km gidiyor.Ayak koyduğun yerde bir kapak var onu kaldırınca anahtarlı orada yağ haznesini göreceksin yağı oraya döküyorsun kendisi otomatik olarak alıyor pompayla ne fazla ne az devire göre
2)Hiç de arkadaşların yazdığı gibi fazla benzin yakmıyor.100 Km de 2.5 LT
2.5*2.85=7.125 /100=7.2Ykrş o da böyle bir makine için gayet normal.ama Eğer canın 100 cc lik bir makine ile hız yapmak istiyorsa (110 km/h test edildi) o zaman yakar.
3)tüm 100 150 hatta 200 cclik scoteerlere kalkışta tekme atabilirsin manyak seridir.
4)Çok sağlamdır(26000 km de sadece variatör kayışı ve buji değişti).
5)inanılmaz güzel yol tutuşu vardır.Benim lastikler michelin di belki ondandır.
7)motor iki zamanlı ama oldu da arıza yaparsa sübaptı senteydi egzantrikti cart curt parçalara extra para vermezsin.İki segman bir piston sıfır motor
8)ne arka salıncak ne de ön takım kolay kolay dağılmaz.Arka takımda takoz yerine rulman vardır.Arka fren kampana ön fren disk.
9)Şekil itibarıyla oldukça güzeldir.
10)tek şikayetim bu motorda sadece ön farın ışığının yetersiz olmasıydı.Aküden direk aldım.röleli bir sistemle direk bağladım ama tatmin etmedi beni o yüzden sattım.
11)Eğer Aerox alacaksan parasına göre mükemmel derim.Yakıtı düşünme zira birçok çin scoteerine bin basar.Neden mi?
zira Servise kolay kolay gitmezsin yolda kalmayı unutabilirsin.Hiçbir surette en büyük arızası bile bir gün alır en fazla.Eğer hız delisi değilsen zaten 150 lik çinliden daha az yakıyor garanti ederim.(Tabi karbüratör ve hava filtren ile diğer aksamların bakımlı olacak).aklıma gelen bunlar soracağın bişey olursa burdayım: