27.08.2006 Mersin MT ve Adana MT Kayacı Vadisi - Deniz Sefası Gezisi

Merhaba

Yeni bir gezi yazımızla gene karşınızdayız. Bu gezi tam bir eğlence gezisi oldu diyebilirim. Motorumu satılması için galeriye koymuştum. Aklımda hiç gezi planı yoktu. Yapsam yapsam kız arkadaşımla birlikte deniz planı yapar ve yüzmeye giderim diyordum. Cumartesi akşam Mersin'den yakın arkadaşım Alper "abi pazar günü ufak çaplı bir gezi yapalım ardından da denize gireriz" dedi. Durumu anlattım ve arabayla katılacağımı söyledim. Buluşma yerini ayarladık ve gezimize başladık.

İşte sabahın ilk saatlerinde toplanmaya başlayan grubumuzdan bir kare.

p1000683nd6.jpg

Yunus ve Ahmet sabah doğal halleriyle :mrgreen:

p1000685uc0.jpg

Şimdide Kaan ve Nezih görülmekteler. Kaan'ın durumu hiç iç açıcı değil :mrgreen:

p1000686xf9.jpg

Mersin buluşma noktasında herkes toplandıktan sonra yola koyuluyoruz ve Limonlu'dan Alper'i alacağımız buluşma noktasına hareket ediyoruz. İşte yolda motorlar.

p1000687da4.jpg

p1000689lq9.jpg

Sonunda buluşma noktasına varıyoruz.

p1000691hx8.jpg

Hep beraber Kayacı Vadisi'ne doğru yola koyuluyoruz. Kayacı vadisi hakkında bulduğum bir bilgiyi size sunmak siterim.

LİMONLU VE KAYACI VADİSİ

Limonlu Kasabasının başlıca geçim kaynağı narenciye. Erdemli'nin 8 km batısında bulunan Limonlu Kasabası tarihi kalıntıların yanı sıra doğal güzellikleriyle de cezbeder insanı. Kale ve sarnıçların yanı sıra KAYACI VADİSİ yeni tanınmaya başlamış durumda. Limonlu'nun kuzeyinde ve kasabaya 15 km uzaklıktadır. Adını sanki yüksek sarp ve kayalardan alan vadi, aynı zamanda tarih ve doğanın birleştiği bir mekan. Vadi içinde akan Limonlu Çayı 130 km uzunluğunda ve Orta Toroslar'dan doğup Akdeniz'e dökülüyor. Romalı'lar bu su sayesinde Korykos (Kızkalesi) kentini 450 yıl egemenlikleri altında tutmayı başarmışlardır. Limonlu Çayı ovalık Kilikya'da yani Çukurova'da 3500 yıl önce M.Ö.1700-1200 yıllarında kurulan bölgesel Kızzuvvatna'nın batı sınırı. Kayacı Vadisi'nde gezerken insanın kendisini Tunç ve Antik çağda hissetmesi normal. Hele bahar aylarında açan sümbüllerin eşsiz güzelliği görülmeye değer. Lemas Çayı yüksek ve sarp kayalar arasında "S" çizerek dolanır ve sonunda Limonlu Kasabası'nda denize dökülüp kaybolur gider. Kayacı Vadisi'nde kurulan piknik yerleri özellikle yaz aylarında ADANA ve MERSİN'in gürültü ve stresinden kurtulmak isteyenlerin akın ettiği bir mekan. Bu yörenin yeterince tanıtımı yapılmadığı için sadece günübirlikçiler tarafından biliniyor. Vadiye yeni yeni bazı lüks otel ve turlar tarafından günübirlik geziler düzenlenmeye başlanmış durumda 150-200 metre yükseklikteki Sarp Kayaları seyretmeye insan doyamıyor. Burada havanın yer yer pamuk gibi beyaz bulutlarla kaplı mavisi ile yeşilin binbir tonunun sonsuz çizgide buluşması ayrı bir özellik. Bölgede yaşayan yerli halk ise hala gelenek ve göreneklerini sürdürüyor. Toroslardan doğup Limonlu kasabasından denize dökülen Lemas çayından KORYKOS'a ve diğer yerleşim birimlerine su taşıyan su kemerleri Limonlu Kasabası'ndan Kız Kalesi'ne kadar uzanır. Su kemerinin yanı sıra da taştan bir yol uzanır.

p1000692cv4.jpg

p1000695mw8.jpg

Çevreden manzaralar.

p1000696ai2.jpg

p1000697kn7.jpg

Yol ayrımına geldiğimizde bakkalda kısa bir mola veriyoruz. İlk fotoğrafımızda Sercen ve nişanlısı Nazan hanım görülmekte.

p1000698sp1.jpg

Ekip su başında dağılmış vaziyette.

p1000699df9.jpg

Alper bana bulaşıp canını tehlikeye atarken ki pozumuz :mrgreen:

p1000700hq6.jpg

İşte benim Gri Şimşek. :mrgreen:

p1000702kv6.jpg

Motorlar.

p1000703zy1.jpg

Sonunda güzel yollardan geçip vadi içinde yemek yiyecek hesaplı bir yer buluyoruz. Ekip hemen yerleşiyor. İşte motorlar ve Gri Şimşek :mrgreen:

p1000705gw8.jpg

Ohh bee diyip rahatlamaya geçen arkadaşlarımızın görüntüsü.

p1000708yw5.jpg

p1000710oe7.jpg

İşte su içindeki sedirlerimiz. Doğa içerisinde yemek yiyip rahat edilebilecek çok güzel bir mekan.

p1000709hk7.jpg

Mutlu çiftimiz Sercen ve Nazan gene mutlu halleriyle.

p1000714lh5.jpg

Kaan birşeyler diyor ama ne diyor? :mrgreen:

p1000715sq8.jpg

Şimdide bizim masamızdan görüntüler.

p1000716nz5.jpg

İşte ben.

p1000718ng8.jpg

Adana'dan aramıza katılan yeni tanıştığımız arkadaşlarımız. Ressam01 ve arkadaşı.

p1000719rc4.jpg

Evet etler hazırlandı yiyecekler gelmeye başladı. İlk olarak köy yufka ekmeği geliyor. Sıcak sıcak dalıyor herkes.

p1000731eq4.jpg

Ekmeği yapan teyzemizide karemize dahil ettik. Ellerine sağlık diyoruz. İşte teyzemiz.

p1000736au3.jpg

Ardından salatamız geliyor.

p1000749bq5.jpg

Salatayı imal eden arkadaşta bu arkadaşımız onada ellerine sağlık diyoruz.

p1000742jt5.jpg

Etlerimizi kendin pişir tekniği ile pişireceğimiz için gönüllü 2 arkadaşımız görev başında. İşte etler ve pişirme ekibi :mrgreen: Kendilerine teşekkür ediyorum.

p1000750kr9.jpg

p1000732hk1.jpg

p1000733yd2.jpg

p1000734qb9.jpg

Su, içecekler tabaklar vs. konusunda yardımcı olan arkadaş onuda çektik.

p1000741vc0.jpg

Bu çocuğuda çektik. Şeker çocuk dimi? :mrgreen:

p1000737lg9.jpg

Ortamdan manzaralar.

p1000739td4.jpg

p1000740hb6.jpg

p1000744im7.jpg

Evet Kaan kız arkadaşı Deniz hanım ile birlikte çibinlik sefasında.

p1000751bg1.jpg

p1000753sc5.jpg

Alper suda oynuyor.

p1000756bw1.jpg

Yemek sonrası Karpuz keyfi yapan ben.

p1000757zu8.jpg

Yemek sonrası enerjisi fazla gelen arkadaşlar güreş, funk-fu, karete-do ve kamasutra :mrgreen: arası bir spor - aktivite yapmaya başladılar. İşte o şok anlar :mrgreen:

p1000758wa9.jpg

p1000760kb5.jpg

p1000764zj9.jpg

p1000768oc2.jpg

p1000771yl6.jpg

Didişme devam ederken etrafı çekmeye başlıyoruz.

p1000784vw9.jpg

p1000789us7.jpg

p1000790bt9.jpg

p1000792az9.jpg

p1000795fu9.jpg

p1000817oh6.jpg

Didişmeye giden Kaan 'ın boşalttığı yeri uyanık Sercen kapıyor ve Nazan ile çibinliğe giriyorlar. Kınıyoruz kendisini :mrgreen:

p1000785et2.jpg

Didişmeden yorulan ekip ayaklarını suya sokup rahatlama faslına geçiyorlar.

p1000786qb6.jpg

Diğerleri.

p1000798hz6.jpg

Kardeşim dalmış gitmiş. Nerelerde kimbilir.

p1000793gy8.jpg

Evet yemekler yendi sohbetler edildi. Artık dönüş yolundayız. İstikamet deniz.

p1000819cz7.jpg

p1000822wm3.jpg

p1000824uu8.jpg

Denize gireceğimiz Atlantis Yazlık Sitesine varıyoruz. İlk pozu Ahmet veriyor.

p1000825ka9.jpg

Biz üzerimizi değiştirmiş ve denize yol almaktayken.

p1000828kj4.jpg

Deniz sefamızda bittikten sonra Mersin'e Gül Kafeye grupça geçiyoruz ve sohbete başlıyoruz.

p1000837yp2.jpg

İşte gece karanlığında motorlar.

p1000842fm7.jpg

Gezinin anlam ve önemi meselesi gerçekleşirken ki pozumuz. Alper sandalye üstünde görülmekte :mrgreen:

p1000847lr5.jpg

Son olarakta birşeyler yemeğe Mersin Üniversitesine Vadiye gidiyoruz.

p1000848za8.jpg

p1000853ys2.jpg

Bu gezide emeği geçen ve geziye katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Diğer gezilerimizde görüşmek üzere.

çok güzel bi gündü. iyi kudurduk değilmi :queen:
bu haftanın mutlu çifti sencer ve nazan seçilmiş tebrik ederim :rendeer: :cherry: ayrıca sencer abinin o güzel esprilerine bayıldığımı bellirtmeliyim.:cat: :cherry:
gelen bütün dostlarımızın ellerine,tekerlerine sağlık.
seninde flaşına sağlık hasan abi :mrgreen:
son olarak debriyaj telimi tamir eden erene " sen olmasan ben ne ... yerim :cherry: "
hepinizi seviyorum :rendeer: :rendeer: :rendeer:

çok güzel gezi oldu. fotoğraflardanda belli değilmi? okuyunca ve fotoğraflara bakınca tekrar yaşadım olayları. hasan abi teşekkürler foto ve anlatımın için.
ayrıca katılan tüm arkadaşlara teşekkürler.

görüşmek umuduyle hoşçakalın

kayacı vadisi, 2-3 günde bir dereye yüzmeye gittiğim, sizin yemek yediğiniz mekanda sizlerle ilgilenen arkadaşlarla muhabbet etmeye gittiğim güzel vadi(kendim kayacı köyündenim), bence vadiye gezi yapmanız gerçekten iyi bir tercih olmuş, kayacı vadisi gerçek anlamda bir cennet, ama keşke yukarı taraflara da çıkıp heryeri keşfetseydiniz, sürekli orda olurdum ama bu sefer orda değildim, keşke orda olup sizinle tanışma fırsatını yakalsaydım ya neyse, güzel gezi, güzel fotoğraflar, teşekkürler paylaşım için....

güzel gezi olmuş bu sene mersin yapacaktım ama kısmet olmadı inşallah seneye artık, resimleri gördükçe o güzel yerleri hatırladım paylaşımlarınız için teşekkürler..

geziye katılan bütün dostlarıma teker teker teşekkür ediyorum.
mükemmel bir hafta sonuydu.
bir güne sığdırılabilecek en güzel gezi dizisi diye nitelendirebilirim bu gezimizi.
eğlence,dostluk ve huzur birarada olunca hepimizin yüzleri foto karelerindeki gibi gülücükler saçıyor.
hatta yapılan muziplikler gelince akla, ister istemez gülüyorsunuz monitorun başında.
arabanın camlarını kim karpuzla silmiş :)
adana'dan bizleri kırmayıp onca yolu tekbaşına arabasıyla gelen HASAN ABi'me çok teşekkür ediyorum.
Adana-Kadirli'den yola çıkıp yanımıza gelen ressam( reşit) kardeşime , Adana merkezden gelen ( emre) kardeşime de ayrıca teşekkür ediyorum.
geziyle yetinmeyip akşama da 2 farklı mekanı sığdırdık. daha ne isteyebiliriz ki
motor sevdalısı dostlarıma teker teker teşekkür ediyorum.
yolunuz açık olsun.
bekle hafta sonu bomba gibi geliyoruz,
yollar bizleri bekler...

Mersin İl Temsilcisi
çok güzel bi gündü. iyi kudurduk değilmi :queen:
bu haftanın mutlu çifti sencer ve nazan seçilmiş tebrik ederim :rendeer: :cherry: ayrıca sencer abinin o güzel esprilerine bayıldığımı bellirtmeliyim.:cat: :cherry:
gelen bütün dostlarımızın ellerine,tekerlerine sağlık.
seninde flaşına sağlık hasan abi :mrgreen:
son olarak debriyaj telimi tamir eden erene " sen olmasan ben ne ... yerim :cherry: "
hepinizi seviyorum :rendeer: :rendeer: :rendeer:

Teşekkürler kardeşlerim..
mutlu çift seçildiğimiz için...
ekmeğinizi paylaştığınız için...
mutluluğumuzu paylaştığımız için...
hayatımızdan bir günü paylaştığımız için...
hepinizi seviyorum... :rendeer:

bu arada birini karınca ısırmış ya.... Karıncanın durumu nasıl nezihciğim??
:rendeer: :rendeer: :bounce: :cat:

Teşekkürler kardeşlerim..
mutlu çift seçildiğimiz için...
ekmeğinizi paylaştığınız için...
mutluluğumuzu paylaştığımız için...
hayatımızdan bir günü paylaştığımız için...
hepinizi seviyorum... :rendeer:

bu arada birini karınca ısırmış ya.... Karıncanın durumu nasıl nezihciğim??
:rendeer: :rendeer: :bounce: :cat:

ARKADAŞLAR MERHABA
BEN İST MT DEN İNCİ
ADANALIYIM ORADA ARANIZDA OLMAYI ÇOK İSTERDİM . HEPİNİZE SELAMLAR :)

salla ciks kim tutar seni ::alkiis:: bravooooooo
ama haftasonu bizi bekliyor seni değil. çünki bu hafta seni götürmicez.sen çok konuşuyon yetmez gibi kurt varmış gibi durmuyon.sen bu hafta yoksun kusura bakma ::evil::
sen bitanesin sencer abi :rendeer:

sevgili 1000lik makina egzosu benkaan'ım,
salla ciks kim tutar seni ::alkiis:: bravooooooo
ama haftasonu bizi bekliyor seni değil. çünki bu hafta seni götürmicez.sen çok konuşuyon yetmez gibi kurt varmış gibi durmuyon.sen bu hafta yoksun kusura bakma ::evil::
sen bitanesin sencer abi :rendeer:
bunları bana yazmışsın

seni yerim ıslak mendil seni:queen:

spiker gibi olan sensin, konuşmaktan halsiz düşüp cibinlikte uyumaya giden de sensin. arılarla husumeti olan da sensin.
motorun bile sana dayanamıyor yakışıklı debriyaj teli isyan etmedi mi bu hafta.:cherry: söyle yalan mı:queen:
seni yerim ben ıslak mendil.
zaten yazmasan bana birşey şaşardım. yani şaşırtmadın beni
gene de seni seviyorum ( horlaman hariç)

inci,
hoşgeldin aramıza. ileride birgün seni de aramızda görmek isteriz. bir hafta sonu yolun düşerse artçı olarak aramıza katılabilirsin.
yolun açık olsun

debriyaj teli kırıldı evet ama ondan diil be canım :) sen ıslak mendilime kurban ol :) bu hafta seni götürmüyoz işte. sen git cumhuriyet alanına demeç ver yetmezse halka seslen :queen: doyarsın belki konuşmaya.
ama seni dinleyen çıkmazki biz zavallılardan başka:salut: :salut: :salut: :queen:

debriyaj teli kırıldı evet ama ondan diil be canım :) sen ıslak mendilime kurban ol :) bu hafta seni götürmüyoz işte. sen git cumhuriyet alanına demeç ver yetmezse halka seslen :queen: doyarsın belki konuşmaya.
ama seni dinleyen çıkmazki biz zavallılardan başka:salut: :salut: :salut: :queen:

Kankim yine vallahi döktürmüşsünüz...:cat: ::pulp:: Süper gezi yapmışsınız gittiğiniz yer harika.....:queen: Bu arada canım nez'imide gördüm....:cherry: Diğer arkadaşları tanımıyorum ama hepsine sevgiler.....Herzamanki gibi motorunuza yüreğinize sağlık.....:rendeer: Bu arada arkadaşları tebrik ediyorum yemekten sonra bayağı iyi tepinmişler....::stretche ::stretche

Güzel bir gezi olmuş herzamanki gibi. Adana MT ve genellikle Hasan kardeşimin öncülüğünde olan geziler hep güzel oluyor nedense. Yeni motorumla henüz gezilere katılamadım ya görevde olmam ya da izinde olmam nedeniyle. inşallah bundan sonra aranızdayım dostlarım.
Kılıçbalığı dostum neden kayboldun son zamanlar da yazılarını da göremiyoruz.

Merhaba

@tüzemen abi teşekkür ederim. Bahar ayında artık Adana olarak gezilerimize yoğun ilgi bekliyoruz.

@stunc63 teşekkürler.

@benkaan sağolasın kardeşim.

@inci senide aramızda görmeyi isteriz. İst MT deki arkadaşlara slm.

Arkadaşlar hepinizi çok seviyorum. Daha keyifli, daha kültürel güzel geziler yapacağımıza inanıyorum. Hayat güzel ve onun güzelliklerini doya doya tatmamız gerek. Geziye gelen tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.

ulan başlayacam sınawınada,dersine de,üniversitesinede:(
mis gibi geziyi kaçırdık,neyse çok güzel olmuş gezi.
hasan abinin de ellerine saglık,
herkese selamlar....

ben bu sefer yoktum
siz deniz sefası yaparken ben aladağlarda ki alaca dagının zirvesinden o eşsiz manzarayı izliyordum:bounce: bilmem anlatabildimmi:cat: :wiinkk: :queen: :bounce:
bidahaki sefere yalnız bırakmam sizi:cherry:

arkadaşlar gezi çok güzel oldu:cat: bir güne en fazla bu kadar aktivite sığdırılabilirdi :bounce: ne diyelim daha iyilerine insallah:cat: bu arada herkesi armızda görmek isteriz :pr:

selam tüm dostlarım gerçekten çok güzel gezi oldu herkese teşekkürler aranızda olmak gerçekten güzel sizleri seviyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar