MoToRuM HaVa FiLTRESİNDEN BeZiN KaÇıRıYoO !!!

arkadaşlar motorum um hava filtresinden bezin kaçırıyo motora bezin koyup iki tur attıktan sonra park ediyorum ve hava filtresi içinden bezin kaçırmaya başlıyo lütfen yardım edermisiniz ??

:salut: :salut: :salut:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
görmek lazım ama bi ihtimal hava ayar vidası sonuna kadar sıkılı olabilir ilginç bi durum

İçten yanmalı,atmosferik basınçlı motorlar,Emiş subaplarının açılması ile kuvvetli bir şekilde hava yakıt karışımı emerler(%13-15 oranında yakıt,hava ile pulverize olmuş şekilde).
Subapların kapanması ile venturi boğazında(karbüratörün hava ile yakıtı karıştırdıktan sonra ki dar yerin bitip emiş manifoldu ile birleştiği yer)hava akışında aynen sahile vuran dalgalar gibi dalgalanma meydana gelir.
1-Hava filtreniz tıkalı ise,
2-Subap ayarı kötü veya tam kapanmıyor ise,
3-Karışım çok zengin olup terleme yapıyor ise,
4-Kapış pompası aşırı yakıt basıyor ise.
5-Kullanırken sık sık ara gazı veriyorsanız.

Bu ve benzer sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

sağol

sağol kardeş tam dediğin şeyler uyuyo gerçekten ara gazı da baya veriyodum :pr:

Motosikleti
Forza 250
ehahaha
başlık süper
sanki karburator benzin kaçiriyor deseydin daha iyiydi ? :>

Motorların hemen hepsinde , karbüratorun alt kısmında ; bu gibi kaçak benzinleri emecek ve tahliye edecek bir sünger , hortum mekanizması bulunur...

park edince görebileceğin kadar benzin kaçırıyorsa hemen servisine git bu kadar fazla kaçırması normal değil..Allah korusun bi kıvılcım bi izmarit motor yanar...

İhtiyarın söylediklerine katılıyorum. Egzost dumanın nasıl çıkıyor eğer siyah çıkıyosa zengin karışım geliyodur. Hava filtresine geri akacak kadar zenginse karbüratörün benzin ayar vidası çok açık demekki. Yada karışım normal ancak emme sübabında sorun var. Hava filtresi tıkalı olsa benzini yinede emecektir fakat egzosttan siyah duman çıkar. Benzinin akması için ya çok fazla benzin gelecek motorun emmeye yetişemeyecek yada emme sübabında kaçak olacakki yeterince ememeyecek.

arkadaşım senin sorunun şamandra iğnesinin arızalanması ile ilgili iğne gelen benzini kesemiyor ondandır.
ben bu konudan çok çektim bu iğnenin ucunda plastik.gözle zor görünen bie parça varmış mins in karbüratörünü tamizlerken onu kaybettim çooooook uğraşlardan sonra bunu öğrendim.UMARIM SORUNUNU BU ÇÖZER

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
****************kardes filtreyi degiştir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar