Motorcu tipleri

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
6 senedir motor kullaniyorum ( 16 yasimdan beri ) Her turden her tip motor kullanan insana rastladim. Ama hep dikkatimi ceken bir olay vardi. Motorsikletlerin turune gore kullanicilari da benzerlik gosteriyor.

Racing Motor kullananlar:

Bunlar genelde kask takmazlar. Nerede piyasa yapiliyorsa grup halinde oraya giderler. Bunlar genelde orta halli insanlar. Uyuduruk bir sahin alicagina eski model bir racing alirlar. Bu tipte suruculer motorsiklet suruculerinin imajina en cok zarar veren tiplerdir. Koruma onlar icin racing tipi deri ceketten ibarettir kask aslinda bir dirsek korumasidir.

Enduro/Touring kullananlar:

Genelde en kulturlu kesim bu motorlari kullanir. Yolda giderlerken mutlaka birbirlerine selam verirler yaslari 30 ve ustudur ve genelde evlidirler. En iyi motorsiklet surucusu imajini bu kategorideki motorlara binen suruculer verir. Full korumayla gezen nadir motor suruculerindendir. Onlar icin guvenlik herseyden onemlidir. Bmw kullananlarinin biraz gotu kalkiktir.

Chopper Kullananlar:

Bu kategoriden motor kullananlar genelde ozgurlugune duskun biraz asi tiplerdir. Kask takmak huylari degildir. Onlar icin en guzel kask bir bandanadir. Sac ve sakal uzatirlar. En sevdikleri sey deniz kenarindan yavas yavas gitmektir. Genelde rock muzik dinlerler

Maxi scooter kullananlar:

Bu tip motor kullananlar genelde islerinde guclerinde olan insanlardir hafta sonlarida gezilere katilirlar. Kendilerini tam bir motorcu gibi hissetmezler motor onlar icin bir aractir. Yarim kask takarlar baska bir koruma takan maxi scooterci gormedim

Scooter ve Kargo motoru kullananlar:

Bu tip kategoride her tip insan bulunur. Genc yasli fakir zengin. Tek genellemeye girmeyecek motor surucusudur. Ama genelde scooter kucuk diye kask takmazlar. Tabii bunlarin eline biraz para gecse racing alicak olanlari vardir. En tehlikelisi bunlardir. Cunku scooterlarini modifiye ederler mor renk isik falan takarlar. Kirmizi isikta yaniniza yaklasip yarisalim mi derler (altindaki motora bakmadan) Kargocular ise tam cilgindir. Araba suruculerinin cogu bu tip motorcular yuzunden motorculari sevmez cunku gercekten yolda giderken hem diger tasit suruculerini hem yayalara tehlike olustururlar. Ancak ekmek parasi kazanmalari ve patronlarinin kovma ihtimali ile bu tip motorculari da hos gormek lazim

Bunlar sadece genellemedir. Ben izlenimleri mi yansitmak istedim o kadar.

Kargocular ise tam cilgindir. Araba suruculerinin cogu bu tip motorcular yuzunden motorculari sevmez cunku gercekten yolda giderken hem diger tasit suruculerini hem yayalara tehlike olustururlar. Ancak ekmek parasi kazanmalari ve patronlarinin kovma ihtimali ile bu tip motorculari da hos gormek lazim

Kırmızı olan bölüm... :farao: Hiçbir şekilde hoş görmemek lazım.. Bu bir mazeret değil. Herkes ekmek parası kazanıyor. O adam ekme parası kazansın diye benim hayatımla oynamasına izin veremem, bana birşey olursa ben de her ne iş yapıyorsam ekmek paramı kazanamayacak duruma gelebilirim onun sayesinde. Bu konuda kimseyi hoş göremem. Ekmek parası bahanesiyle kimsenin canına malına kastetmeye hakları yok. Kimse kusura bakmasın.

Evet sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım.Böyle bir şey olamaz.Eğer kullanıyorsa ne olursa olsun kurallara uymalı.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Genelde en kulturlu kesim bu motorlari kullanir. Yolda giderlerken mutlaka birbirlerine selam verirler yaslari 30 ve ustudur ve genelde evlidirler. En iyi motorsiklet surucusu imajini bu kategorideki motorlara binen suruculer verir. Full korumayla gezen nadir motor suruculerindendir. Onlar icin guvenlik herseyden onemlidir. Bmw kullananlarinin biraz gotu kalkiktir.

O hoo. bi enduro almak için yüksek lisans yapıp yaşı 30 küsüre getirip ev bark sahibi olmak gerekliyse daha çok yolum var.

Ben uyduruk şahin parasına aldığım sefil racemle biraz daha kasksız piyasa yapayım en iyisi.

rich's peach' Alıntı:
Maxi scooter kullananlar:

Bu tip motor kullananlar genelde islerinde guclerinde olan insanlardir hafta sonlarida gezilere katilirlar. Kendilerini tam bir motorcu gibi hissetmezler motor onlar icin bir aractir. Yarim kask takarlar baska bir koruma takan maxi scooterci gormedim

Kardeş ben maxi scooter kullanıyorum. kaskım+ montum + dizliklerim full korumalı. ozaman ben genelleme dışımıyım :(

O hoo. bi enduro almak için yüksek lisans yapıp yaşı 30 küsüre getirip ev bark sahibi olmak gerekliyse daha çok yolum var.

Ben uyduruk şahin parasına aldığım sefil racemle biraz daha kasksız piyasa yapayım en iyisi.

az kaldı ama yaşım 30 olmadı henüz, evli değilim. yüksek lisans yapmadım. evim de yok barkım da :cherry:

Yaw hakkatten neden böyle bir sınıflandırma oluyor anlamıyorum ama bu yazılanlara 100% katılıyorum bende yazsam aynı sınıflandırmayı yazarım...
he bide Chopper'cılara eklemek istediğim birşey war bu adamlar genellikle iri yarıdır....... Asıl kafama takılan bir olay war bu racing kullananlar (burada en çok Kanuni200Racer war racing olarak) hepsi kaskı koluna takıo yada hiç almo bi turuncu veya kırmızı siyah tulum giyip hemen edremitten akçaya ortam yapmaya gidiyolar nasıl iş anlamıyorum walla bunlar motoru binmek için almadılar galiba!!!!adamların daha değişik işleri war :p

:silent: ilginç olmuş !

bud

hehe... takmayın kafaları arkadaşlar, adı üstünde genelleme :)

ekleyebileceğim şeyler, mesela o racercıların arasında bol bol parası olanlar da var, babasına ne bilim bi bmw falan aldıracağına, gidip en babasından yepyeni bir racer aldırıyorlar.. ama tabi davranış tarzlarında bir fark yok bu alt türün.

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşım sen hangi guruptansın? bide bu kargocu diye adlandırdığın sınıfa bi yüzde falan koysaydın hepsini karalamışsın ben 15 senedir günde 8 saat motor üzerindeyim kimsenin hayatını tehlikeye sokmuyorum çok hızlı seri ve dikkatli motor kullanırım buda benim pilatinsiz oluşumdan anlaşılır bi araştırma daha yap 15 senedir kurye olupta pilatini olmayan hatta tırnağı bile kırılmayan kaç motorcu var önce bunu öğren sonra gel sana ders vereyim biraz dünkü şey bide sen baba parasıyla aldığın motorunla millete ahkam kesme

Chopper Kullananlar:

Bu kategoriden motor kullananlar genelde ozgurlugune duskun biraz asi tiplerdir. Kask takmak huylari degildir. Onlar icin en guzel kask bir bandanadir. Sac ve sakal uzatirlar. En sevdikleri sey deniz kenarindan yavas yavas gitmektir. Genelde rock muzik dinlerler

doğru bende özgürlüğüme düşkün ve birazda asiyim :) ama kasksız asla binmem motora.. doğru saçım uzun (yani doğal olarak :cherry: ) sakalım yok maalesef :cherry: ,, bizim buralarda deniz olmadığı için yavaş yavaş da gidemiyorum :p ,, ama kesinlikle tarzım rocktır.. :cherry: :)
gerçekten doğru yakalımışın :)

eline sağlık emek verip yazmışsın rich's peach.
cok güzel cidden

Çok doğru bir GENELLEME! Ama adı üstünde genelleme işte arkadaşlar bu kadar takılmayalım, siz bilinçli sürücüyseniz şüphesiz ki farklısınız...

Genel olarak güzel yazmışsın ama doz aşımı var sanırım bazı ifadelerinde... Güzel bir GENELLEME olmuş...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
seneye turing alma niyetim var ama bu yazıdan sonra zaten bmw yi en
baştan sildim muhaha

Forumdan Uzaklaştırıldı
crato' Alıntı:
saçım da uzun sakalım da, rock müzik dinlerim

genellemeler her zaman tutmuyor demek ki
Ya üzücü bir istisnasın ya da rock dinliyorumdan kastın alternatif saçmalığı :)
Ey crato! kafanı kaldır ve aydınlan... alalım sana eli yüzü düzgün, helal süt emmiş bir cruiser, vuralım wacken yollarına (wacken abartı oldu, pardon)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar