Koruma şart
Herkese merhaba,
Motosikletimi aldığım günden bu yana Kask'tan başlayarak Mont, Eldiven, Bellik gibi olmazsa olmaz donanımları araştırdım ve netice olarak ya malzemenin Yaz/Kış şartlarına uygun olmadığını ya da kalite olarak ( dayanıklılık anlamında ) yetersiz olduğunu gördüm.
Kaliteli malzeme elbette var fakat tam anlamı ile fahiş fiyatlara.
Netice itibarı ile Artçım dahil kaskları ( Takachi marka ) Almanya ( ebay ) dan sipariş ettim! adet 79,90,-€ ve bu kask 2005 yılı TÜV test şampiyonu! Fiyat / verim bakımından, Arai, SHOEI XR1000, AGV Ti-Tech ya da BMW Sportintegral ve daha nice kendinden 6 kez daha pahalı rakiplerinden tüm kriterlerde üstün çıkmış bir ürün! hatta rakiplerden birinin fiyat 998,-€ :silent: bu nedenlerden dolayı daha önceki yazılarımda da Kask alırken mutlaka bir belge isteyin demiştim.
google da takachi.de olarak aratırsanız test neticeleri hakkında bilgi edinebilirsiniz Not: Almanca'dır ama anlaşılamayacak bir şey yok.
Kıyafetlere gelince. Artçım dahil yaklaşık 450,-€'a %100 su geçirmez,3 noktadan bolluk ( beden ) ayarlı, kritik noktalar sert kabuklu ve gerektiğinde değiştirilebilir, İç Polo astarı çıkarlabilir ve daha nice özellikli Mont. Pantolon yine Mont gibi % 100 Su geçirmez ama nefes alabilir, özellikle zor aşınan malzemeden üretilmiş. Bellik extra geniş ve sırt kısmı metal destekli! adalelerin korunması için, Eldiven yaz ve Kış için 2 ad.
evet tüm bu saydıklarım yaklaşık 620,-€ tutuyor. Türkiye de bunları bu fiyatlara yakın almak ancak hayal olurdu her halde! Belki yanılıyorumdur ama ben bu fiyatlara 2 kişiyi donatabilecek malzeme bulamadım.
Koruyucu kıyafetlerde mutlaka iyisine bakmalı! Ustalar bilir, Kış aylarında 20km sürat dahi tehlikeli olur sağlık bakımından.
Güvenilir malzeme illaki pahalı olmamalı!
Selamlar,
Özer