Kaç kere kaza yaptınız ve hız kaçtı?

Çok tatsız tuzsuz bir konu olduğunu biliyorum.
Ama uzun süre motor kullanan birini gördüğümde ilk sorum bu oluyor.
Çünki okuduğum bir yazıda çok deneyimi olan bir motor sürücüsü, röportajda, "Düşmeyen motorcu yoktur, eğer varsa bile ben düşmem diye birşey söyleyemez" diyordu.

Benim etrafımdan aldığım cevaplara örnek vermek gerekirse :
- bir arkadaş 12 yıldır motor kullanıyor ve 1 kere oda hafifçe çarpmak suretiyle kaza yapmış.
- Bir diğeri 270 km hızla giderken ileride hatalı sollayan bie araç yüzünden yaptığı sert frenajın sonucunda düşmüş 1 ay hastanede kalmış
- Bir başka arkadaş gene 250 gibi bir süratle kuru asfaltta giderken (gece 3 civarıymış) daha önceden yola suyunu boşalta boşalta giden bir su kamyonu yüzünden düşmüş ve bayağı sürüklenmiş ama ufak tefek çizikler haricinde hiç bişey olmamış.
- Başka biri limitte dönerken (135 km ile) yoldaki büyük bir çukur yüzünden düşmüş ama ayakta tedavi olarak bunu atlatmış.
- Ben ise 3 yıldır motor kullanıyorum, 20 km gibi düşük bir hızla giderken gene çok ağır seyreden araçları sollayarak geçtikten sonra araya girerken fren yapmak zorunda kaldım. Fakat yerde mıcır olduğundan motorsiklet ön tekeri anında kaydı ve düştüm. Sonrasında hemen kalkıp tekrar binerek olay mahallinden uzaklaştım.

Hepinize kazasız belasız günler diliyorum.

bende 50 km hızla giderken önümü dengesizin biri kesti kamyonetle motor kamyonetin altına girdi ben yere dştüm bende bi dizim soyuldu elimde iki çizik ama motorda 918 ytl hasar var ...herkeze kazasız sürüşler...

Hepinize geçmiş olsun.

Benim doğru düzgün 2 kazam oldu.

Valla yazmaya üşeniyorum daha önce yazmıştım bulursam copy paste yaparım :)

İki kaza yaptım. Birinde yan yatıp yerde sürüklendim, hızım 60 km falandı. Çok maddi hasar yoktu, full koruma sayesinde yara almadım. İkincisinde önüme 90 derecelik yoldan jip çıktı. Kırdım ve beton direğe vurmamak için ikinci kez kırdım yere yattım. Şansıma yine yara almadım. Hızım 30-40 km arasıydı. Arkadaşlar MOTOR KORUMA DEMİRİ ve FULL KORUMA! HER ZAMAN!!!!

bende iki kez kaza yaptım ilki çukura düşmek suretiyle oldu ki hızım 50 filandı

diğerinde ise dikkatsiz bi dört teker kullanan hayvan önüme kırmak suretiyle bana kaza yaptırdı hızım 60 km civarıydı ikisinide ucuz atlattım.. allah kaza bela vermesin :cat:

Arkadaşlar öncelikle çok geçmiş olsun...

Bir başka arkadaş gene 250 gibi bir süratle kuru asfaltta giderken (gece 3 civarıymış) daha önceden yola suyunu boşalta boşalta giden bir su kamyonu yüzünden düşmüş ve bayağı sürüklenmiş ama ufak tefek çizikler haricinde hiç bişey olmamış.

Acaba bu şekilde düşen arkadaşımız kask ve eldiven dışında başka bir koruyucu taşıyormuydu o hızda ufak çiziklerle atlatmak artık ustalıkmı, şansmı merakettim...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben 1 kere yapdım oda geçenlerde ana caddede u dönüşü yapan hay-van a çamurlukdan çarpdım 550 ytl hasar var 151rsde şasi yamulmuş bende ksak dizlik vardı bişey olmadı şükür hızım 40 idi

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Acemilk zamanında 15 le giderken önüme atlayan kadın yüzünden yan yattım. Pantolon şort oldu.

Yahu bir kere 250-270 km hız yapıyorsan; düşmeyi ,kaza geçirmeyi göze almışsın demektir. Hız limitlerini hiçe sayarak tehlike oluşturup, sonrada yok hatalı sollma yapan araç yok yola su döken tanker gibi komik mazeretlerin arkasına sığınıyorsunuz. Bırakın Allah aşkına. Kimseyi zan altında bırakmayın.

1 kere kaza yaptım,25 km hızla gıderken onumde anıden donen bır araba sonucu motoru yatırmak zorunda kaldım..sonuc 3 gun agrıyan omuz..271 ytl hasar(kasko)motorsuz 2 hafta

Ben iki kere kaza yaptım birinde ( 0 ) km ile ışıklarda frenleyip durdum hanımın biri arkadan çarptı indirdi aşağıya bizi.Diğeride ışıklarda kalktık 15-20 ile Şahin sol arkadan girdi ışıklar bana yaramıyor trafik ışıkları...

MaRaNtZz' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle çok geçmiş olsun...

Acaba bu şekilde düşen arkadaşımız kask ve eldiven dışında başka bir koruyucu taşıyormuydu o hızda ufak çiziklerle atlatmak artık ustalıkmı, şansmı merakettim...

Dizlikleri, Arai kaskı ve montu varmış. Ama hız konusunu abartıyormu onu bilemem

bende 3 kaza yaptım ve 2 kere düştüm...

İlk düşüşüm yenibosna'dan E5'e çıkan virajda oldu 50-60 km hızla viraja girdim ve virajı alamıyacağımı anlayınca hafiften arkada frene dokundum ve motorla 10 motorsuz 3-5 m sürüklendiktan sonra durdum olayı hafif sıyrıklarla atlattım...

İlk kazam ise E5'de 20-30 km gibi hızlarda sıkışık trafikde aralardan giderken en solla orta şerfidin arasına sağdan geçiyim derken önümdeki kapalı kasa kamyonetin ani fren yapması ve benim sağ kafa grenajımdın kamyonetin sol arka kısmına vurması sonucu sol şeride yapışmak suretiyle yaptım , araçlar yavaş ilerlediği için herangi birisinin üstüne düşmedim boş yola düştüm ve olayı küçük sıyrıklarla ve sol dizimin şişmesi sonucu atlattım...

diğerlerine geçmeyelim bu kadar yeterli sanırım...

ama hiçbirinde kafamın yere gelmemesi büyük şansdı diyebilirim(allah korudu yani,kasksızda motora binmem ayrıyeten)

wolfson' Alıntı:
Yahu bir kere 250-270 km hız yapıyorsan; düşmeyi ,kaza geçirmeyi göze almışsın demektir. Hız limitlerini hiçe sayarak tehlike oluşturup, sonrada yok hatalı sollma yapan araç yok yola su döken tanker gibi komik mazeretlerin arkasına sığınıyorsunuz. Bırakın Allah aşkına. Kimseyi zan altında bırakmayın.

Aslında tamamıyle katılıyorum. Ben sadece onların söylediklerini aktarıdım.
Ama şurası bir gerçekki race motor alan adam da bu süratlere illaki çıkar gibi geliyor bana.
Baksanıza çin motorlarında bile arkadaşlar 140 - 150 yapmaya çalışıyo.
Çin motoruyla 140 yapan adam altında bir 1000 RR olsa ne yapar kimbilir.
Bu yüzden ben Gilera Runner'ımla 80 - 100 en fazla 120 (oda paralı yoda)
yaparım

1 defa kaza yaptım oda gaz teli takılı kaldı öndeki araca 10-15 km hızla bindirdim.... motor yan yattı kendim düşmedim bile :mrgreen:

Şimdiye kadar kendim kaza yapmadım.
Ben artçıyken , önümüze çıkan bisikletli nedeniyle , motoru kullanan arkadaş panik yaptı , çok kötü düştük. Bende dizlik yoktu.
Daha hala çektiriyor bu diz.
İleride de sorun çıkaracak belli oluyor!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sayısını hatırlamıyorum bikada 130la gidiyodum direkt kafayı yere çarptım yarım saat şuurumu kaybettim kask hayatımı kurtardı yosa karpuz gibi dağılacaktı arka lastiğin yarılması sonucu düştümçok şükür son bir yıldır deyil kaza düşmedim bile hergün yaklaşık 10 saat motorun üzerinde olmama rağmen.tahtaya vurayım taktak:)

viper_1' Alıntı:
Şimdiye kadar kendim kaza yapmadım.
Ben artçıyken , önümüze çıkan bisikletli nedeniyle , motoru kullanan arkadaş panik yaptı , çok kötü düştük. Bende dizlik yoktu.
Daha hala çektiriyor bu diz.
İleride de sorun çıkaracak belli oluyor!
sen anadan doğma motorcusun ozaman:queen: öğrenirkendemi düşmedin?salla site geniş

Son düzenleme:
ilk kazam çok feci oldu motorum açısından. önümde araç. yeşil yandı. adam tam gidecek yaşlı bir amca fırladı yola. zınk diye fren yaptı bende motoru arkadan giydirdim...
sonuç> Motorun önü tamamen yola aktı :mrgreen: dökülen parçaları toplayıp ayağımın altına aldım daha sonra ön grenajı bantla yapıştırdım:cherry: masraf : 300 ytl (hussar)

2 nci kazam sol arkadan servis minibüsüne çarptım önüme kırdı. kendimi motorun üzerinden yandaki parketmiş araçların üstüne attım ve yere bile düşmedim. motora hasar yoktu..

ben toplamda 3 tane yaptım, ilk ikisi komik ve abuk seylerdi. dusuk hızda giderken on frene asıl sonra (zemin berbattır ) kay devir.

en son dun bi tane Dolmusa kapıdan girdim. durduk yerde plakam dustu, saga cekerken bir an kendimi tutamadım arkama baktım. onune bakmayınca nereye gittiğini goremiyorsun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar