Mondial arka fren sorunu

arkadaşlar mondial 125 mt aldım bu arka frende bi problem var

arka fren motoru yavaşlatıyor tam olarak tutmuyor yani frene basıyorsunuz 10 mt sonra duruyor o tekerleğin ordan ayarladılar felan bu sefer fren elcik mesafesi kısaldı ama fren hala tutmuyor

tekeri söktürüp kampananın içini temizlettim toz varmış tozları temizlediler durum hala aynı

bu arka fren kampana acaba balataları söktürüp kinetik balatası mı taktırsam ki diyorum

bu fren sıkıyor ama tutmuyor sanki balatayla kampana arasına su girer ya bilirsiniz işte öyle

ne yapabilirim???

balatayı sıkıp gevşeten yaylarda bi sorun war demek açsınlar iyicene baksınlar işleri bu eşşek gibi yapacaklar :cherry:

parçalar bi gelsin bakalımda ondan sonra baktırayım şimdi söktürmenin bi anlamı yok bide acaba dedim kinetik honda balatası mı taktırsam ki aynıymış :silent:

yahu bu motor garantili değilmi git başka başka servislere.doğru dürüst yapan birisi çıkana kadar dolaşacan başka yolu yok, kendin kurcalama.

kendim kurcalamam benim yakınımdaki servis bana 100 metre uzaklıkta ondan sonra ki servis 50 km uzaklıkta kendim zaten kurcalamıyorum. serviste arkadaşım zaten ama 4 zamanlılardan anlamıyo gibi geldiler bana. fren hala ayarlanmadı ayarlayıp ayarlayıp gönderiyolar millet ayarla ilkisi yok olayın fren mesafisini kısaltıyolar tabi bu şekilde frene daha zor basılıyo daha fazla uyguluyo balatalar ama sonuç pek değişmiyo genel bi sorun var galiba ve zaten parçalar şu an gelmediği içinde başka bi servise bile gitsem bunun yapılacağı yok...

yahu 4 zamanlı ile arka kampana frenin ne alakası var?50 km mesafedeki servisi ara sorunu anlat, yedek parça varsa git oraya ne olacak?ehliyetin mi yok?

ama kampanayı sabunla iyice yıkayıp yeni balata takarak denenebilir.yakındaki servise bi teklif et bakalım.yaylarda sorun olduğu belli zaten kingston söylemiş.

jawa' Alıntı:
yahu 4 zamanlı ile arka kampana frenin ne alakası var?50 km mesafedeki servisi ara sorunu anlat, yedek parça varsa git oraya ne olacak?ehliyetin mi yok?

ama kampanayı sabunla iyice yıkayıp yeni balata takarak denenebilir.yakındaki servise bi teklif et bakalım.yaylarda sorun olduğu belli zaten kingston söylemiş.

abi 4 zamanlıyla alakası şu arka tekeri söktürdüm sökünce oradan hortumlar mortumlar çıktı sordum bunlar ne diye tahliye hortumu dendi ama tahliye hortumu filan değil şanzımanın oralara giriyo her neyse motoru tanımamak bununla ilgili. bayiye gidip hortumların nereye takıldığına bakaraktan kendim taktım. kampamananın içini havayla temizlettirdim içinde siyah tozlar varmış mış. ama yinede düzelmedi. A ehliyetim yok B varda malüm yetmiyo...
kingston dediğin arkadaş kimdi url verirmisin yaylarda nasıl bir sorun varmış?
birde kinetik honda balatası oluyor demişti servis. zaten ortada motorun orjinal parçası yok. yarın teknik servis müdürünü arayıp bi görüşeceğim. umarım netice alırım buraya yazarım

Hidrolikte sorun olabilir, yaylarda sorun olabilir, balatalarda sorun olabilir, kapmanada sorun olabilir.. Teker teker incelemek lazım.. Ama Jawanın dediği gibi sabunlu suyla bi denemek mantıklı..

JetAime' Alıntı:
Hidrolikte sorun olabilir, yaylarda sorun olabilir, balatalarda sorun olabilir, kapmanada sorun olabilir.. Teker teker incelemek lazım.. Ama Jawanın dediği gibi sabunlu suyla bi denemek mantıklı..

hidrolikte sorun olamaz çünki kampana. sorun her neyse sadece benimkinde yok diğerlerindede var yani 125 mt de ben ordayken yani servisdekyen 3-5 tane daha 125 mt arka fren için geldi ayarlayıp yolladılar :salut: tabi aynı ayar. yani sonuç aynı

öncelikle motoru arka fren durdurmaz zaten onu söleyeyim de, kilitlememesi de iyi, işte ne güzel kayarak düşmezsin. Benim speedfightta da kuru zeminde kilitlemiyor, anca durmaya yakın kilitlenebiliyor, gayet de memnunum bu durumdan.

hidrolik meselesinde de, o motorun hidrolik olup olmadığını bilmiyorum ama hidrolik ve kampana fren sistemi olur. Bir çok eski arabanın arka frenleri kampanadır, sizce onlar telle mi çalışıyor :)

safrane' Alıntı:
öncelikle motoru arka fren durdurmaz zaten onu söleyeyim de, kilitlememesi de iyi, işte ne güzel kayarak düşmezsin. Benim speedfightta da kuru zeminde kilitlemiyor, anca durmaya yakın kilitlenebiliyor, gayet de memnunum bu durumdan.

hidrolik meselesinde de, o motorun hidrolik olup olmadığını bilmiyorum ama hidrolik ve kampana fren sistemi olur. Bir çok eski arabanın arka frenleri kampanadır, sizce onlar telle mi çalışıyor :)

yok arka hidrolik değil sizin dediğiniz gibi tekeri kilitlememesi iyi bişey olabilir o başka şey ama 65 le gider ken arka frene bastığınızda 20 metre daha motor gidiyor durmuyor... farketmez benim fren tutsun kilitlesin tekeri ben ona göre az veya çok basayım frene. benim fren tutmuyor yani bastıktan sonra 5 metre d aha gidiyor

aynısı bende de oluyor, bence de bu normal. 65le filan giderken sadece arka frenle uzun mesafede durması da normal. araba da kullanıyorsanız bunu arabada da deneyin sadece el freniyle arabayı durdurmayı, emin olun zorlanacaksınız.

fren durdursa dediğin doğru tekeri durdurmuyor fren. eğertekeri durdura bilseydi sizde ona göre fren yaparsınız ama 20 -30 la giderken bile durma mesafesi 8metre ayrıca fren bazen takılı kalıyor. buda mı normal. yada en basitinden dediğim olay kinetik hondalara filan binen varsa bilir tam basarsan tekeri durdurur az basarsan yavaşlar bu böyledir

boy

Bendeki Honda Kinetik ön freninde de aynı sorun vardı. Freni sıkınca balata kilitleniyor ve tekerleği bırakmıyordu. Balatalı fren sisteminde bu hep olur. Servis halletmesi gerekiyor ama sanırım senin serviste iş yok. 250km alışması için yeterli mesafe olmayabilir.

boy' Alıntı:
Bendeki Honda Kinetik ön freninde de aynı sorun vardı. Freni sıkınca balata kilitleniyor ve tekerleği bırakmıyordu. Balatalı fren sisteminde bu hep olur. Servis halletmesi gerekiyor ama sanırım senin serviste iş yok. 250km alışması için yeterli mesafe olmayabilir.

ama arka frenni tutuyordu değilmi. istediğin zaman arka tekeri kilitliyorsun istediğin zaman az fren kısıyorsun. peki o ön freni nasıl çözdün neden kilitleniyormuş???

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar