işte köpeklerden korunmanın yolu

Güzelde bu yayalar için motor kullanırken nasıl çıkartıpta tutsun adam veya bayan:)

bence olur ama ne bilim 7 metre biraz kısa gibi.. bunu motora monte edeceksin.. butonunuda korna gibi elinin altına bir yere alacaksın.. oly biter ama kapsama alanı kısıtlı biraz.. :silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya arkadaşlar ben aldım denedim.evet köpekleri uzaklaştırıyor.Ama ayılara etki etmiyor mübarek.Haliyle bizim buralarda köpekten çok ayı var.

Bu dazzer'dan ben de aldim fakat sadece 7 metrelik bir mesafede etkili oldugu soyleniyor. Kopek olanca hiziyla size dogru kostururken, bir yandan bunu cebinizden cikartacaksiniz, motoru kullanmaya devam edeceksiniz ve kopege dogru tutacaksiniz falan.. Nasil etkili olacagini anlayabilmis degilim. Hele bunu motor uzerinde yapmaya calismak..

Ayrica kopegini dolastiran bi kac kisinin kopeginde denedim, hayvanin dibinde kullanmama ragmen bazi kopekler farkina bile varmadi.. Bazilari bi bakti sadece "bi ses geliyo noldu" gibisinden. Oyle basinca korkup kacacaklari yok yani...

Sonuc : Malesef kullanissiz oldugunu dusunuyorum. Bence en iyisi saldirmaya odaklanmis tipsiz bi kopek geliyorsa yavaslamak, dusuk vitese almak, yaklastiginda da gazlamak... Sokak kopekleri ise genelde durdugumuz zaman duracaklar, hareket ettigimizde havlamaya kovalamaya baslayacaklardir.. Bekci kopekleri dursak bile isirabilir...

Bu arada forumu uzun suredir takip ediyorum ama artik yazmaya basladim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
hoş geldin ardatun

İyİ ArkadaŞlar Ben Onu Motorun ÜstÜnde Çikaricamda Basicamda Hadİ Onu GeÇ Ya Pİlİ Bİterse Yandin Bak Ne Oluyo Bİ Daha Ama Yİnede ArkadaŞa PaylaŞtiĞi İŞİn TeŞekkÜr Edelİm Yanİ SaĞol Hasere

Sokak köpeğiyse sorun olmuyor. Durup yerden taş alır gibi yapınca alayı kaçıyor. Daha bir tane istisna görmedim.Ama sahipli köpek tabir ettiklerimizdense eğer o zaman sahibine mazlum mazlum bakmaktan bakmaktan başka çare yok.Sahibinin köpeği çağırmasını bekliyeceğiz.Yok eğer sahibi civarda yoksa bulabildiğin uzun ve sert bir cisimle kavgaya hazırlıklı olacağız. iki darbe denk getirsen kafasına, melunun, büyük ihtimalle yırtarsın.:bounce:

hani motorlara deriden depo koruyucu takılıyorya aslında bunun için bir cep gibi bir şey de yaptırılabilir cep telefonu misali oraya konur tehlike anında düğmeye basılır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
marka olarak aynımdıır bilmem ama tip olarak aynısı belçikada bir arkadaşımda vardı kendisi köpeklerden çok korkardı sık sık da yürüyüş yapması gerekirdi köpekler her ne kadar sokak köpeği olmasa da insanlar parkta köpeklerini tasmasız gezdirdiği için çaktırmadan çok bastığını gördüm düğmeye:) gerçekten köpekleri uzaklaştırıyo ama bir keresinde pili bitmiş haberi olmadan allahtan köpekler sahipli ucuz kurtarmış :)

kopekler bir, kediler iki zaten. 2sinden cektigim kadar kimseden cekmedim :)

Kopekler çok iyi mesafe tahmini yapabilmektedir. Sizi gördüğünde, size ulaşabilmesi için bir rota ve hız belirleyecektir. Genelde bu bir üçgen şeklinde olur, yani size neredeyse paralel olarak bir tarla vs. den koşarak yavaş yavaş size yaklaşmayı ve bir noktada buluşmayı planlar.

Bu nedenle, kopegi onceden gorebilirseniz, hızınızı yavaşlatın ve size dogru koşmaya başlamasını bekleyin. Ondan sonra hızınızı değiştirerek köpeğin mesafe tahminini bozabilir, geri kalmasını sağlayabilirsiniz.

Bir de, kopekler otomatikman giden şeyler saldırır, ama duran şeyler onların ilgisini çekmez.
Bazen, şayet kendi yöresinden çıktıysanız (evinin çevresi), motoru durdurursanız, ve hatta ona karşı agresif davranırsanız, (mesela olanca gucunuzla bagırmak) korkup gidecektir. -t

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar