- Konu Yazar
Arkadaşlar hepimizin korkulu rüyası sabah kalktığımızda motorlarımızı bıraktığımız yerde bulamamak.Ne kadar kaliteli kilit , alarm kullansak da , hırsıza kilit dayanmaz diye de bir de söz vardır.Şimdi aklıma gelen şu ki; acaba diyorum motorlara araç takip sistemi takılamaz mı? GPS ve GPRS kullanılarak Türkiye'nin neresinde olursanız olun sokak sokak cadde cadde yeri belirlenebiliyor.Trafikte giderken güzergah bilgileri kayıt altına alınıp ortalama ve anlık hızlar de belirlenebiliyor.Bizler için gerekli olacak araçlar yaklaşık 300 $ civarında.Tam olarak herhangi bir firmayla görüşmeden önce motorcu dostalarıma da sormak istedim.Sizce böyle birşey takılması ne kadar mantıklı? Kilitler için bile tonla para harcarken bence bu sistem çok daha güvenilir.Çünkü bir motorun çalındıktan sonra bulunmaz çok zor bir ihtimal ancak bu yöntemle bulunabilir diye düşünüyorum.Sistemde kordinat sorgulaması için gprs ya da sms kullanılıyor ve tabii ki belli bir ücreti var bu servisin de ancak bizim için büyük ihtimalle bir kere lazım olacak.O yüzden sadece tek bir kere para vermiş olucaz.
Motosiklet.net dostları ne düşünüyor bu konuda? Eğer mantıklı geliyorsa maddi durumlarımızı da ayarlayabilirsek belki toplu bir alım yapabiliriz diye düşündüm.Tabi bu sistemler genelde filolara satıldığı için pek fazla bir iskonto yapılır mı bilemiyorum dediğim gibi hiç bir firmayla görüşmedim.
Yolunuz açık olsun .Kazasız belasız.
Motosiklet.net dostları ne düşünüyor bu konuda? Eğer mantıklı geliyorsa maddi durumlarımızı da ayarlayabilirsek belki toplu bir alım yapabiliriz diye düşündüm.Tabi bu sistemler genelde filolara satıldığı için pek fazla bir iskonto yapılır mı bilemiyorum dediğim gibi hiç bir firmayla görüşmedim.
Yolunuz açık olsun .Kazasız belasız.