Motosiklete Kamera Nasıl Monte Edilir?

Merhaba arkadaşlar,

Internette benzin deposunun üzerine monte edilmiş kamera ile çekilmiş bir çok video var. Türkiye bu tür aksesuar satan bir yer var mı? :silent:

teşekkürler

belli ki kimsenin bilgisi yok bu konu hakkında...

ustad...ne ugrasiyon yaa..kamerayi alacan bide genis ambalaj banti,yonunu ayarliyacan ve kamerayi depoya bantliyacan bu kadar basit...hic ole aparatmis bilmem neymis ugrasma..

Biz denedik. En iyisi bi ardçı alacan, verecen kamerayı onun eline, o çekecek. Hemde sabit de olmuyo, istediği yeri çekiyo. En iyi öyle

arkadaşım bir arkadaşla beraber sanırım eyong bu işi yapmıştı motorun üzerine küçük bir kamera takıp tv ye görüntüyü bir verici ile kablosuz aktarmışlardı.
biraz ararsan sanırım bulursun. ben bulursam tekrar yazarım.ok. :cat:

Bende yapmistim , sony fotograf makinasini bagladim devir saatinin ustune ve bas record dugmesine hepsi o kadar.Yanliz benim gibi tek silindirli motor kullaniyor isen tavsiyem kameranin altina bir sunger yerlestirmen olacak.Yuksek devirdeki titresim net goruntu almani engeller cunku.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
titreşim yüzünden rahat çekim yapamazsınız ve makinaya zarar da verebilirsiniz.direkt depoya bağlamanızı tavsiye etmem.bunun yerine depo üstü çantan varsa onun içine yumuşak bişeyler koyup kamerayı da çantaya monte edebilirsin.böylece yı da en aza indirgemiş olursun.
yada zedanın dediği gibi biraz sert sünger de olabilir ama süngerde bence kadrajı sabitleme sorunu yaşayabilirsin...

Super Moderator
@kızılmaske,
Eyong ve gurzan alarma ek olarak güvenlik amaçlı görüntü alabilen bir kamera takmışlardı, oysa burada istenilen yolu ve gidişi çekecek bir kamera.

Bu tip kamerayı sünger üstüne veya çantaya sabitlemek olanakları olsa da sanırım mıknatıslı aparatlar da bulmak mümkün.
Büyük motosiklet aksesuar firmalarıyla irtibata geçilebilir.

yurt dışında racing motorların benzin kapağına monte edilen ekipmanlar var. Kamera motorla beraber hareket ettiğinden görüntü oldukça net, yani titreşimler çok rahatsız edici olmuyor. Bende dvd camera var, bir şekilde motora bağlayabilirsem çok keyifli olacak. Sağlam bir şey olması lazım, yolda düşüpde kırılmasını da istemem.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
dvd li kamerada pek iyi bir sonuç alacağını sanmıyorum, nedeni de lazer dvd üzerinde çok titreşir, odaklanamaz ve muhtemelen çekim yapamazsın.
onun yerine hafıza kartı yada hdd ile çalışan bir kamera ile çalışman yerinde olacaktır...
hatta kasetli, mini dv bir kamera bile dvd den çok daha iyi sonuç verecektir...

kızılmaske' Alıntı:
arkadaşım bir arkadaşla beraber sanırım eyong bu işi yapmıştı motorun üzerine küçük bir kamera takıp tv ye görüntüyü bir verici ile kablosuz aktarmışlardı.
biraz ararsan sanırım bulursun. ben bulursam tekrar yazarım.ok. :cat:

yazdıkların güvenlik amaçlı olarak uygulunabilir ama ben ön gösteregeler ve yolu çekmek istiyorum. ilgin için teşekkürler.

Luxor' Alıntı:
dvd li kamerada pek iyi bir sonuç alacağını sanmıyorum, nedeni de lazer dvd üzerinde çok titreşir, odaklanamaz ve muhtemelen çekim yapamazsın.
onun yerine hafıza kartı yada hdd ile çalışan bir kamera ile çalışman yerinde olacaktır...
hatta kasetli, mini dv bir kamera bile dvd den çok daha iyi sonuç verecektir...

hmm bunu hic dusunmemistim. dedigin gibi hafiza kartina yacan bir cihaz cok daha basarili olur muhtemelen.

öneri 1: 15 ytl değerinde Çin malı kask alınır. tepesinde 7 mm lik matkapla delinir. kameranın altında tripot bağlama vidasından bu deliğe bir vida ile sıkıca bağlanır. motosiklete binilir ve motor çalıştırılır. Kamera çalıştırılır ve kask kafaya geçirilir. kafanı nereye çevirsen oranın görüntüsü kayda geçer. (bunu paraşütle atlayanlar uyguluyor)
öneri 2: masa tripotu gidona bağlanır. kamera tripota. (bunu 19 Mayıs 2006 Anıtkabir turunda uygulamasını gördüm)
öneri 3: ayna ya da far kelepçesine kamera bağlanır. kelepçe gidona ya da motor koruma demirine bağlanır.

gupilya' Alıntı:
öneri 1: 15 ytl değerinde Çin malı kask alınır. tepesinde 7 mm lik matkapla delinir. kameranın altında tripot bağlama vidasından bu deliğe bir vida ile sıkıca bağlanır. motosiklete binilir ve motor çalıştırılır. Kamera çalıştırılır ve kask kafaya geçirilir. kafanı nereye çevirsen oranın görüntüsü kayda geçer. (bunu paraşütle atlayanlar uyguluyor)
öneri 2: masa tripotu gidona bağlanır. kamera tripota. (bunu 19 Mayıs 2006 Anıtkabir turunda uygulamasını gördüm)
öneri 3: ayna ya da far kelepçesine kamera bağlanır. kelepçe gidona ya da motor koruma demirine bağlanır.
Bu güzelmiş, denemek lazım.

Bir de ufak CCD kamera bantla kaska monte edilebilir aslında.

öneri 1 sakat biraz sanki

15 ytllik kaskla 300 km/h ye çıkmak yani(eğer kamera hızı kaydetmek için kullanılacaksa)

arkadaş ben çook yaptım boşna para harcama ufacık görüntü için. kamera ebatında bir koli bul kolinin altına sünger koy kamera merceğinin geleceği yeri kes paketçilerin kullandığı gergi lastiğiyle sar bitti.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14169 bu şekilde çekindiğim videoya buradan bakabilirsin (bir kısmı)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar