motor için performans açık hava filtresi

şu arabalarda kullanılan performans açık hava filtresini motorlara kullanabilirmiyiz.yada motosikletler için açık hava filtresi varmı

0810-114338.jpg

Super Moderator
zeda3000 kullanıyordu bildiğim kadarıyla, ulaşıp ayrıntılı bilgi edinebilirsin.

Su anda kendi bilgisayarimda degilim ama
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14132&highlight=acik+hava+filtresi

Su linke girersen ayni urunu nasil taktigimi gorursun.Etkisi var ama dusuk cc li motorlarda bunu hisetmen cok zor.Motoru bitirmez sadece hava ayarini dogru yap ki piston basinci dusmesin derim.Chooper tipi motorlarda daha tok ses vermeye yardimci oluyor ama senin motor eger ybr ise biraz abes kacabilir.Tabiki tercih senin.Sorun olursa sor bana cevaplamaya calisirim.

cevaplar için teşekkürler :cat:

bulabilirsem motorsiklet için olanları denerim olmadı düşük hp için yapılan hava filtrelerini denerim.

Kullanabilirsin. Piyasa da farklı markalarda açık hava filtresi var. Tavsiyem standartları belli marka bir ürün kullanmanız.

peki 250 lik bi motorun çekişinde artısı olurmu? yoksa sadece sesimi etkiler? son olarakta yakıtta çok değişme olurmu?

Yüksek devirlerde özellikle artısı olur. Yakıtta değişme olacaktır çünkü siz bunu performans için yapıyorsunuz ve gaz açacaksınız. Gaz açtığınızda elbette fazla tüketeceksiniz. Sakin kullanımda göz önüne alınamayacak kadar küçük farklılık belki yapabilir.

Kanuni 250 cc lerin karburator ve hava filtresi arasında geçiş aparatı var çift silindir ve tek silindir olanlar için fiyatı 6 ytl. Bu parça filtenin ağzına tam oturuyor, uydurma hortumla felan uğraşmayın.

ben asaş filtreden aldım. kullanıorum. motorun sesi tok geliyor. kalkışı çok farketi. yakıt biraz arttı ama olsun motor iyi gaz yiyor. hem bir artısı da bizim motorlarla gelen filtrelerin kağıtları adi çabuk doluyor. bunlar daha sağlıklı bence.

250 cc lik jawa ya taktım ben performans ta çok fazla etkisi oldu denemez ama oldu daha çok sesi değiştirebilirsiniz bu filtrelerle ve birde küçük cc li motorlar için bu filtrler büyük geliyor daha küçüklerinden bulmak lazım motosiklet için ufakları var bunların

Son düzenleme:
Taktığım performans filtrenin monte edilmiş hali.

Bu da filtre ile karburator arasındaki bahsettiğim gecis parcası.

Performans konusuna gelince, vites araları uzadı, özellikle tırmanışlarda çok farkediyor, harika bir ses veriyor.

Ahanda bu da yaptığı sürat.

ben bu konuyu oto tamirci bi arkadaşa açtım. arabalara takılan açık hava filtresi oLmaz dedi, motorlar içinde vardır dedi ama tam olarak bilmiyorum dedi marka olarak Dragon veya K&N aL dedi.

ybr ye ayrı bir Açık hava filtresi takmaya gerek yok.Hava filtresinin kapağını çıkarsan yeterli olur.Karbüratöre toz filan da girmez.Çünkü filtresini ve süngerini çıkarmıyoruz .

bende boluda aradım ama bulamadım bu agız genişliği 19 olacaktı sanırım ama yok bualamadım Bakalım yinede bakacam ara sıra bulursam takacam hemen :)

beyler ben bugun cbr ima denedim süpper oluyorr tavsiye ederim ses cok hos oldu sanki v2 gibi :D performansa gelince ondada fark etti arti yönde ama tabiki bas döndürücü sekilde tabiki olamaz filtre olarakda hic ugrasmadim cok ince bir süngerle isimi hallettim ::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar