motorunuzun sesinimi çoğalmak istiyorsunuz egzoza gerek yok

tiger-250 motorumun hava filtresini söktüm temizlemek için baktık elle çıkmıyor bende gidip nalburdan ufak bir fırça alayım dedim nalbura giderken tozsuz yollardan gidecektim motoru çalıştırdım motordaki ses bana motoru ile oynanıp apart egzos takılmış bir tofaşı andırdı verdim gaz verince milletin ağızı açık kalıyordu :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu şekilde kullanmaya devam ettiğinizde yakında gaz verdiğinizde ağzınız daha bir hayretle açık kalabilir (motor çalışmadığında)

tabikide hava filtresiz gezilmezde sadece sport hava filtresi takılır hava filtresiz gezmedin zaten nalburagidip geldim

Hava filitresi söküldüğü zaman yakıt masrafı artar, filitre olmadığından içerie toz,taş,herhangi bir parça kaçtığı takdirde motora zarar verecektir ve motor sana yüksek bi masraf açacaktır. illaki ses istersen eksoz veya spor filitrelerden takmanı tavsiye ederim.:cherry:

bu sport filtre nin artısı ve eksisi nelerdir bilen arkadaşlar yanıtlars sevinirim mesela yakıt tüketimi artarmı yoksa aynımı kalır karışım oranında değişiklik olurmu ayrıca sesde ekzoz modifiyesi kadar bir farklılık oluyormu:silent:

bbaday' Alıntı:
bu sport filtre nin artısı ve eksisi nelerdir bilen arkadaşlar yanıtlars sevinirim mesela yakıt tüketimi artarmı yoksa aynımı kalır karışım oranında değişiklik olurmu ayrıca sesde ekzoz modifiyesi kadar bir farklılık oluyormu:silent:

Motorun yakıt tüketimi artmaktadır , bu kesin.
Onun haricinde başka değişiklikler varsa bilmem...:cat:

eger hava filterisini acmak istiyorsan benim gibi performans hava filtresi takarsin yakit tuketimini cok artirmaz ve gerekli gorevi yapar.Yanliz Tigerlarin egzozlari hatali uratilmistir cikis kismini flut gibi darlatiklarindan ses egzozun icinde yankilanmakta bence guzel bir egzoz alarak kulaga daha os gelen bir ses elde etmek daha mantikli derim

Bildiğim kadarı ile motorda hava filitresi yakıta çok bi değişiklik yapmaz. Yakıtta ufak farklılıklar olur ama filitre ile eksoz arasındaki ses çok farklıdır filitre o kadar pahalı bir malzeme değil. Alıp deneyebilirsiniz :silent: hoşunuza giderse devam edersiniz etmez ise eski haline çevirip isteğe bağlı olarak eksoz değişimi veya açtırımı da hapılabilir. Kullanıcıya kalmış :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar