Bizim Devlet Motosiklete Binmez !

Şahinler, Yunuslar, Jandarma, PTT ya da orman görevlileri değil yazının başlığında kastettiğim... Devletin yüksek zevatından bahsediyorum. Cumhuriyet tarihinde motosiklet üzerinde gördüğüm yegane devlet adamı Atatürk'tür. Bir motosikletin sepetinde çekilmiş fotoğrafını Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun web sitesinde görebilirsiniz.

Kasım Gülek'in eşek üzerindeyken çekilmiş fotoğraflarını hatırlıyorum bir de, 70'li yıllarda bir seçim zamanı... Ama ilaç için bir motosikletli devlet büyüğümüz olmamış hiç. Üzerine binmeyen nereden bilsin motosiklet sefasını, keyfini? Ya da motosikletçinin derdini...
Sayın Maliye Bakanım binse motosiklete, "Motosiklet lükstür" diye artırır mı vergisini hiç? Sayın İçişleri Bakanım binse bir talimatla değiştirmez mi Trafik Yasası'nı, Sayın Karayolları Genel Müdürüm alır mı bizden köprü ve otoyollarda kamyonetlerle aynı parayı?..
Kabahat bizim motosikletçilerde, "Aydınız, eğitimliyiz, bilinçliyiz, örgütlüyüz" diyoruz ama bir genel müdür, milletvekili, bakan falan çıkartamamışız aramızdan. En yakın seçimde kolları sıvamak gerekiyor anlaşılan.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Eskort teşkilatınıza yeni motosikletler almışsınız, duyduk, çok sevindik. Makam aracınızın içinde otururken önünüzden, arkanızdan gelen pırıl pırıl motosikletler ilginizi çeker de "Dur şuna ben de bir bineyim" dersiniz diye ümit ediyoruz içtenlikle. Hatırlayın, rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal yeni makam aracını kendisi kullanmıştı büyük bir zevkle. Siz sportmensiniz, en büyük dileğimiz sizi bir motosikletin üzerinde görmek. Hem dünyada pek çok devlet adamı motosiklet kullanıyor:

İlk aklıma gelen Clinton, eski başkan her fırsatta Harley Davidson'u ile geziyor. Üstelik eski ABD Ankara Büyükelçisi Robert Pearson da motosiklet kullanıyordu, hatta beraber çok gezmişliğimiz vardır. Yunanistan Büyükelçisi Michael Christides bir motosiklet tutkunu ve zaman zaman birlikte sürüyoruz. Elalemin elçileri bile motosiklete biniyor. Haydi kırmayın bu isteğimizi, bir ilke daha imza atın, Atatürk'ten sonra motosiklet üzerindeki ilk devlet adamımız siz olun.

Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'ın Vespa sahibi olduğu rivayet edilirdi ama üzerinde gören kimse olmadı. Eniştesi ise iyi motosikletçidir, biliriz. Tanıdığım birçok pilot arkadaşım motosiklet kullanıyor, göklerde olmak ile yerde "Uçma hissi"ni yaşamak benzeşiyor sanırım. Komutanlarımızı da görsek motosiklet üzerinde ne güzel olurdu... Gelelim işin basın yönüne... Motosiklet heyecanını yaşamış olan birçok medya patronu, genel yayın yönetmeni, editör var. Önay Bilgin'in motosikletleri olduğunu biliyorum, Fatih Altaylı'nın da bir Dyna Wild Glide'i vardı. Yazı İşleri Müdürümüz Balçiçek Pamir daha altı yaşında küçük bir kız çocuğu iken Fikret Otyam'ın arkasında tanışmış motosikletle. Gerçi düşmüş ama hiç korkmamış, sonraları bir Harley'in arkasında rüzgarın keyfini sürmüş. Başka... 68'in özgür ve maceracı ruhu hiç mi dürtüklemez Ertuğrul Özkök'ü "Şu motosiklete bin!" diye? Güvenlik sorunu da yok, tak kapalı kaskı, kimse tanımaz, özgürce dolaş. Ya da Nurcan Akad'ı şık kıyafetleri ve başında Lois Voutton kaskı ile bir motosikletin üzerinde görebilsek ne fena mı olur? Hiç fena olmaz, en azından motosikletçinin sorunları basında daha geniş yer alır.

SESİMİZ DUYULACAK

Motosiklet günden güne yaygınlaşarak günlük yaşantımızda olması gereken yerini alıyor. Bakınız reklam filmleri ve müzik kliplerine, çoğunda motosiklet görüntüleri kullanılıyor. İnsanlar büyük şehirlerin trafik derdinden motosiklete binerek kurtulmaya çalışıyor. Ama devlet; bu kolay, çevreci ve ekonomik araca hala duyarsız kalıyor. Motosiklet bazı çevrelerde hala "marjinal bir araç" olarak algılanmaya devam ediyor; biz motosikletçiler olarak bu anlayışı değiştirmekte kararlıyız. İstanbul'daki bütün motosiklet kulüpleri, imalatçı ve satıcıları, yarışçıları ve tutkunları "Türkiye Motosiklet Federasyonu" çatısında bir araya geldi. 9 Ekim Cumartesi günü Kadıköy'ün yanı sıra İstanbul'un birçok semtinden hareket edip Parkorman'a gelecek, basın toplantısı yapacaklar.

"Motosikletleri fark edin" ana sloganı ile yapılacak organizasyonda amaç bazı sorunlara dikkat çekmek: Trafikte motosikletlere geçiş önceliğinin verilmesi, hız limitini düzenleyen yasanın değişmesi, köprü-otoyol ücretlerinin adil hale getirilmesi... Umarım motosikletçilerin sesi kulak ardı edilmez. Motosikletçi başbakanımız, bakanımız, milletvekilimiz olsaydı, gelip 9 Ekim'de bizimle sürselerdi ne hoş olurdu. Allah bize o günleri de gösterir inşallah!...

Emrah Soyuer.. Sabah Gazetesi'nden alıntıdır.....

bu ülkedeki en büyük lobi otomotiv üreticileridir malum fabrikaları türkiyede olan bu firmalar motosiklet sektörünün gelişmesini benim fikrime göre istemiyorlar bu nedenle biz istediğimiz kadar lobi yapalım pek faydası olacağını düşünmüyorum belki tamamiyle türkiyede üretilen markalarımız olsa durum değişebilir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Antepteki motosiklet yasağını koyan zihniyetten ne beklenir ki. Az gelişmişliğin önde gideni.
İşin tuhaf yanı Antepteki motosiklet yasağının başlığını başka bir forumda açacak oldum, binme kardeşim motora başımızı belaya sokacaksın diyenler bile oldu.

Kafalar değişmeden biraz zor ama yavaş yavaş kabul edecekler....

çok güzel bir yazıymış. eski tarihli ama içeriği ve manası hep devam edecek gibi duruyor malesef...

ilginç değil mi. oy verip seçtiğimiz kişilerin bizden ne kadar uzak yaşam tarzları ve dünya görüşleri olduğunu göstermesi bakımından.
sonrada bu vatandaşlardan sorunlarımızı çözmeleirni bekliyoruz.
daha çok bekleriz

yav metin, bunları sen mi yazdın, bir yerlerden mi çalıştın? sen ne derin adammışsın yaaa? bunu söylemekten artık iğreniyorum ama, yine haklısın be kardeş! :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
:queen: :queen: :bounce: Arkadaşlar beni başbakan seçin..Motor hastası bi başbakanınız olsun..Motorlara gümrükleri kaldırayım ,,motorlara vergileri ,,zorlukları kaldırayım ....:mrgreen: :queen: :queen:

watercolours' Alıntı:
unakıtan'ın motosikletle işi ancak oğlu moto ithalatına başlarsa olur.
heheheh alemsın vallahı kardes guldurdun benı heheh haklısın ne dıyeyım:queen: :queen: :queen:

evet onlar 500,000 - 600,000 YTL lik mersedes otomobilden aşağı inerlerse potolarında bağsur cıkıyormus :p unakıtanın oğlu bütün çini ithal eder ekonomi batar sonra
burdan onlara sesleniyorum bu milletin parasını daha ii işlerde kullanın

Süper Moderatör (BBRR)
meseleye çok güzel yaklaşmış arkadaş içinizde pilotların sorunlarını veya astronaotların çektiği sıkıntıları veya açık deniz kaptanlarının ne zor şartlar altında çalıştıklarını bilen varmı ben bilmiyorum elbet onlarında şikayetleri vardır...Ama motor çok yaygın nerde ise sayısı 4 tekerleklilre yaklaşıyor...bu konu acil ele alınmalı yoksa işimiz zor aramızdan biri çıkacakta başbakan olacakta ....hamsi kavağa çıkacak gibi bişey bu

Forumdan Uzaklaştırıldı
BBRR' Alıntı:
.bu konu acil ele alınmalı yoksa işimiz zor aramızdan biri çıkacakta başbakan olacakta ....hamsi kavağa çıkacak gibi bişey bu

Zuhtupasa başbakan olack, otomobille trafiğe çıkmak yassakhlanacak :p

Madem başka türlü olmayacak, hakikaten Unakıtan'ın oğluyla gidip konuşalım bari.

seflek' Alıntı:
yav metin, bunları sen mi yazdın, bir yerlerden mi çalıştın? sen ne derin adammışsın yaaa? bunu söylemekten artık iğreniyorum ama, yine haklısın be kardeş! :p

Ağbi,
Sabah gazetesinden alıntı bu mevzu. Ama arkadaşların da yazdığı gibi, konuyu Sayın Unakıtan'a bildirmek en doğrusu sanırım :)

Tebriklerimi sunuyorum yazıyla ilgili.bi 2 teker meraklısı 4 teker kullanıcısı olarak motosikletin eş anlamı SERSERİ dilimizde hala ne yazıkki!!! Dün e kadar motosiklet kullananlara ( Kİ BU GÜN DE ÖYLE) sende hiç akıl yok mu mantığıyla bakan milyonlarca insanın düsüncesini değiştirmekten bahsediyoruz.Reklamlarımızın çıkması bu düsüncenin değişmesinde önemli rol oynayacaktır diye düsünüyorum .Şimdilik bizi bizden baska anlayan yok .Yarınlar daha güzel olur umarım.......

Forumdan Uzaklaştırıldı
Unakıtan kadar taş düşsün kafamıza. Konuyla ilgisi kesinlikle yok bunun. Ortada eksik ya da yanlış yapılan bir şeyler olduğu kesin ama bu güzelim yazıya yapılan yorumlar ilkokulda yapılan ahmet ayşe'yi seviyor geyikleri seviyesinde. Bunlarla bir yere varmamız imkansız. Oturup "ne yapabiliriz" diye düşünmek yerine bakan çocuklarıyla ilgili espiri yapmak bu işi yeterince ciddiye almadığımızı gösterir. Aklına ciddi bir şeyler gelen, projesi olan varsa konuşsun. Ben bir bakan olsaydım ve bu topic'i okusaydım "vay keratalar.. dertleri bile varmış be" derdim herhalde. Siyaset yapmak isteyen başka bir topic de yapsın bunu lütfen. İşi ciddiye alan varsa benimle e-mail ya da özel mesaj yoluyla bağlantıya geçsin. Çok bir şey yapabileceğimi vaad etmiyorum ama en azından şikayetlerinizin yerine ulaşacağını garanti edebilirim.

demonicdreams' Alıntı:
Unakıtan kadar taş düşsün kafamıza. Konuyla ilgisi kesinlikle yok bunun. Ortada eksik ya da yanlış yapılan bir şeyler olduğu kesin ama bu güzelim yazıya yapılan yorumlar ilkokulda yapılan ahmet ayşe'yi seviyor geyikleri seviyesinde. Bunlarla bir yere varmamız imkansız. Oturup "ne yapabiliriz" diye düşünmek yerine bakan çocuklarıyla ilgili espiri yapmak bu işi yeterince ciddiye almadığımızı gösterir. Aklına ciddi bir şeyler gelen, projesi olan varsa konuşsun. Ben bir bakan olsaydım ve bu topic'i okusaydım "vay keratalar.. dertleri bile varmış be" derdim herhalde. Siyaset yapmak isteyen başka bir topic de yapsın bunu lütfen. İşi ciddiye alan varsa benimle e-mail ya da özel mesaj yoluyla bağlantıya geçsin. Çok bir şey yapabileceğimi vaad etmiyorum ama en azından şikayetlerinizin yerine ulaşacağını garanti edebilirim.

Arkadaşım, bu konu hakkında neden özel mesaj bekliyorsun ki, seni temin ederim bu sitenin binlerce üyesi başta olmak üzere tüm motor kullananlar, hatta hatta motoru olmayan motor sevdalıları bile sana destek çıkacaktır. Sen ne yapılması yada ne yapabileceğimizi söyle önce. Ama sakın illegal olmasın bunlar, çünkü oldukca heyecanlı genç bir alt yapımız var motorcu camiası olarak. Haydi sıvayalım kolları ...........

Ah şu politika ve siyaset,hayatımızdaki hiç bir şey bunlardan soyut değil.Nerdeyse aldığımız nefese bile karar veriyor.Alınan politik kararlar hangi ilacı içebileceğimizden kaç yaşında emekli olabileceğimize,alacağımız maaşa benzine ödediğimiz vergiye,hatta kulağımızın arkasına kadar karışıyor.Devletimizde sen karışma sen anlamazsın ben senin için en iyisini bilirim diyor.Hangisi doğru karışmakmı-karışmamakmı?

Thai' Alıntı:
Antepteki motosiklet yasağını koyan zihniyetten ne beklenir ki. Az gelişmişliğin önde gideni.
İşin tuhaf yanı Antepteki motosiklet yasağının başlığını başka bir forumda açacak oldum, binme kardeşim motora başımızı belaya sokacaksın diyenler bile oldu.

Kafalar değişmeden biraz zor ama yavaş yavaş kabul edecekler....

sevgili thai bu işi çok araştırdım ve sonuç olarak ortada büyük bir rant tesbit ettim. koca antep de hemen herkesin bisikletini ve motorsikletini kullansanması dolmuşcuların ve halk otobüscülerinin işine gelmez.adamlar zamanında yapmışlar lobilerini görmüşler görecekleri yerleri aslanlar! gibi yasağı uyguluyorlatıyorlar.http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=7560&highlight=k%F6k%FCn%FC+kaz%FDma
romada belediye başkanı,japonyada genel kuramay başkanı işlerine bisiklet ve motorsikletlerini kullanarak gidiyorlar bu örnekleri çokğaltmak mümkün
dolayısı ile daha bizim daha çoook yolumuz var çok..
bende açtım idare mahkemesine davayı umarım iyi sonuçlar alır sizlere haber veririm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar