Motorum Bozuldu.yolda Kaldim!

1 saat kAdar önce bisan pasific 125cc scooterum beni yolda bıraktı :(

artçımla beraber çok dik uzun ve çukurlarla dolu bi rampayı çıkıyordum rampada o kadar çok çukur vardıkı bazı yerlerde nerdeyse durdum defalarca kalkışlar yapmak zorunda kaldım sonunda rampayı çıktım arkamdaki inerken bende motoru istop ettim,tekrar kontagı cevirdigimde motor çalışmadı marş bastı ama gerisi yok bayır asagı motoru saldım tekrar denedım ama nafile :(
motor boguldu sanırım.hava filtresine giden bi boru var tam olarak nedir bilmiyorum ondan beyazımsı koyu ve benzin kokan bi sıvı geliyodu boruyu söktüm oiçindekini bosalttım tekrar marsa bastım ama yıne calışmadı.
hava da kararmıstı evıme nerdeyse 2 km var daha mecburen motoru iterek götürmeye basladım sonra yoruldum bı sıgara içeyım dedım kenarda sıgaram bıttı hadı bı kez daha denıyım dedım çok şükür motor calıstı bu sefer hiç istop etmeden dogruca eve geldım.

sizlere sorum motora ne olduda motor tekrardan çalıştı?

motor aşırı ısındığından bir süreliğine çalışmamış olabilir mi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsuun :rendeer:

yok benim motor non-smoker :cat: sigarayla işi olmaz.

geçmiş olsun dileklerini sunan arkadaşlara teşekkür ediyorum..

motoru girip yapan ve motora sigara içirten sevgili geyiksever arkadaşlar bi gün yolda kaldıgınızda sakın unutmayın 1.motorunuz grip olmuş olabilir 2.si motorunuzun canı sigara istemiş olabilir..

esen kalın..

Sorun motorun kalitesizliğinden değil ,

10 jant lastiklere sahip bir scootera ,

Cross motosiklet gibi davranmanızdan kaynaklanıyor !

Cross motosiklet gibi davranmanızdan kaynaklanıyor ![/QUOTE' Alıntı:
evet sorumun cevabı budur ben motora cross motosiklet gibi davrandım ondan oldu.sonra da aradan zaman geçince crosslugu üzerinden attı çalıştı alet.:farao:

kask da yok, mübahtır. benim yetkim olsa ehliyet sınavına motosikletle gelenlerin motorunu bağlardım.

arkadaşım motor hararetten şişmiş ondan durmuş biraz bekleyince düzelmiş okadar korkacak bişi yok merak etme.

Aşırı gaz vermekten dolayı buji yanmayı gerçekleştiremeyince motor çalışmamış.Sigara içerken geçen sürede ise fazla benzin buharlaşarak uçmuş,motor da soğuyunca herşey normale dönmüş.

Ali Sungur' Alıntı:
Aşırı gaz vermekten dolayı buji yanmayı gerçekleştiremeyince motor çalışmamış.Sigara içerken geçen sürede ise fazla benzin buharlaşarak uçmuş,motor da soğuyunca herşey normale dönmüş.

teşekkür ederim dostum aklına bilgine sağlık :cat:

BURT_MUNRO' Alıntı:
teşekkür ederim dostum aklına bilgine sağlık :cat:

Bazen de firen kolunun hareket ettirdiği elektrik devre pimi takılabiliyor. O durumlarda fren lambasının yanıp yanmadığı da kontrol edilebilir veya ön firenle çalıştırma denenebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar