Rüzgar Sesi

Selam Arkadaşlar ,

Geçen gün ilk kez 120 km/s yaptım. Rüzgar uğultusu beni rahatsız etti. Bu normal midir? Yoksa kullanılan kaskın kalitesinin bununla ilgisi var mıdır? 60 EURO luk GREX marka tam korumalı bir kask takıyorum. Sürekli motor kullananlarda duyma bozukluğu sözkonusu olabilir mi? Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Aynı şeyi yeni bir motosiklet sahibi olarak bende yaşıyorum. Bende kasktan kaynaklandığını düşünüyorum... NOX marka kask kullanıyorum.
Umarım faydalı bilgiler çıkar açtığın konudan.

Daha kaliteli bir kask. Kulak tıkacı çok işe yarıyor eczanelerde bulunuyor.

kaskla alakalı %100 bende nolan n42 var uğultu filan yapmıyor açıkça o süratlerde.

Bende ses şiddeti (decibel olarak) ölçen bir cep telefonu var. Eğer yapabilirsem , değişik hızlarda ki rüzgar gürültüsünü ölçerek burada yayınlamak isterim. Faydalı bilgiler çıkabilir.

Motosiklet kaskları ile ilgili bir araştırma yapmaya çalışıyorum internette ama ilk bulduğum konuyu paylaşayım istedim. Amerikada 1957 den beri kaskların standartlara uygunluğunu test eden ve sertifikalandıran bir kurumun linkini yazıyorum. Burada standartlarıda görmek mümkün....
http://www.smf.org/

Bu benim kaskım, sadece 65 YTL verdim (aslına bakarsanız bana göre az para degil :) ) neyse, kulaklarımı öyle güzel kapatıyor ki kesinlikle rüzgar sesi falan olmuyor bununla beraber kaskın içinde şarkı falan söylersem çok güzel duyuyorum, harika bişey :)

Yanlız ben de rüzgardan (soguktan) şikayetçiyim (acemi bir kullanıcı olarak) kardeşim mont giyiyoruz montun bileklerinden nasıl soguk giriyor :) yani sanırım üşüttüm o derece :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar