150 lik maxi scooter la viraj!!!!!!!!!!1

Evet arkadaşlar yaklaşık 60 km de 150 cc (as 150 t1 aynı kasa) olan scooter ımla viraja girerken sanki kayıp ta düşücem gibi bir his oluyo :pale: acemi olmamında etkisi vardır tabiki; ancak yinede tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum . Tavsiyeleriniz benim için çok önemli:rendeer:

düz yolda giderken nasıl çenen yere paralel oluyor ise, viraj esnasındada çeneni yere paralel tut; yani sağa dönüyorsan kafayı sola bükücen boyun kısmından.. böylece vücudun panik yapmayacak..

zaten ilk motor a binenlerde alışılmışın dışında yol gidildiği için, yani eğik bi açıda yolda daha önce vücudumuz ilerlemediği için altımızdaki 2 tekerli vasıtaya güvenemiyoruzzz... fakat çenen ile viraj çıkınışı gösterdiğinde ve kafayı yere sürekli paralel tuttuğunda= ozmn motorun yan sehpaya kadar yatıp güvenle viraj yaptığını fark edeceksin.. saygılarımla :rendeer:

düz yolda giderken nasıl çenen yere paralel oluyor ise, viraj esnasındada çeneni yere paralel tut; yani sağa dönüyorsan kafayı sola bükücen boyun kısmından.. böylece vücudun panik yapmayacak..

zaten ilk motor a binenlerde alışılmışın dışında yol gidildiği için, yani eğik bi açıda yolda daha önce vücudumuz ilerlemediği için altımızdaki 2 tekerli vasıtaya güvenemiyoruzzz... fakat çenen ile viraj çıkınışı gösterdiğinde ve kafayı yere sürekli paralel tuttuğunda= ozmn motorun yan sehpaya kadar yatıp güvenle viraj yaptığını fark edeceksin.. saygılarımla :rendeer:

abi süper bi cvap yazmışsın..bende bazen korkuyorum virajlarda..dediklerini uygulayacam..saol..

Kafayı yatırmayı anladım, peki, viraja girerken gaz verme işini nasıl yapalım?

Gazı kesip, virajın içindeyken yeterince gaz mı verelim, yoksa viraja girince gaz mı keselim?

Örneğin;

Arkadan çekişli araçlarda viraja girerken gaz kesilirse araç güzel dönüyor, önden çekişli araçta ise viraj içindeyken yeterince gaz verilirse güzel bir dönüş oluyor.

Maxi scooterde nasıl yapalım?

Valla ben 60km ve ustu hızlarda kontra ıle donuyorum cok tatlı bı donus oluyo ancak T1 in uzerındekı lastıkler pek uygun olmayabılır ben degıstırdım yanaklı vıraj lastıklerı ıle..Bırde her zaman ılerıye bak yere bakma kafanı dık ve yola paralel tut ve kesınlıkle vıraj ıcınde fren yapma o zaman hıc donmuyor ve manevra yapılmıyor en guzelı vıraj oncesı yavaslama ve vıraj ıcınde sabıt hızda donecek sekılde gaz vermek..

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Viraj icinde gaz acilmaz, viraj çıkışında gaz açılır ve viraj dönülürken 2 metre önüne değil virajın çıkış noktasına bakılır :) (baktığın yere gidersin)

Viraj icinde gaz acilmaz, viraj çıkışında gaz açılır ve viraj dönülürken 2 metre önüne değil virajın çıkış noktasına bakılır :) (baktığın yere gidersin)

Gaz acılır demedım sabıt hızda gıdılecek kadar gaz verılır dedım :cat: Evet baktıgın yere gıdersın olayıda dogru onu yazmayı unutmusum :cat:

Ancak soyle bı ayrıntı var ben arkadasın Fz6 sına artcı ıken vırajda yatarken aynı zamanda gıt gıde hızlanıyordu Maşallah :queen: 100 le gırıyoduk 130 la cıkıyoduk :p

Kafayı yatırmayı anladım, peki, viraja girerken gaz verme işini nasıl yapalım?

sanırım yanlış anlaşıldım.. kafa yatmıyor hiçbir zaman :wiinkk:

sürekli dik otururkenki pozisyonu koruyacağız diyorum.. boyundan sonrası sürekli aynı diklikte olucak... aynı zamanda viraj çıkışına bakıcaz, çenemizle virajı göstereceğiz.. virajın sonunu gördüğünde gazı açıcaksın...

gerisi uygulama ile çözümlenir zaten..

valla ben çok rahat dönüyorum okadar fazla yatırıyorumki motorun orta sehpasının ayakları yere sürtüyor inanmayan arkadaşlarda olursa buyrun gelsin motorumla bir tur attırim :D ama aslında çok kolay motoru yatırmak ama çoğu arkadaş denge sağlıyamıyor ve dönüş esnasında ya motor altından kayıyor yada hemen hız kesip yavaş bir şekilde dönüyor ....

scooterimle dizimi degdiremiyorduum, egzost sürtüyordu fakat vfr le o kadar gaza geldim gecen sene dizliğimin olmadığını unutup kot pantalonumu dizinden incelttim.. bu işin sonu yok, yattıkça yatasın geliyor zaten..

sen yine hızlı dönüyomuşsun ne de olsa 150lilik makine ben 70lik skutırla dönmeye çalışırken yan tarafını çok sürttüğüm oluyo.. yatırırken korkamn çok normal ama düşmüyosun merak etme

güzel olmuş ya bendede sym var bi tane ama işe yaramaz yapsam mı diye düsündümde :D

daha 60 km nedir ki :) 2000 kmye gelince birdaha yaz bu başlığa bakalım ne düşüneceksin :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Aşağıdaki link'deki bilginin 5. sayfasında dengenin nasıl sağlanacağını belirten açıklama var.Lastiklerin şeklide çok önemli 4.00x12 gibi bir yazı var ise üzerlerinde sakın yatırma.Bunlar sert ve düz tabanlı triportör lastikleri.Değiştirmen gerekir hemen.Yuvarlak veya balık sırtı şekilli tabanı olan lastiklerde de basınç da önemli.26 psi den az olursa yatınca yalpalama yapıyor.

http://donald.hypermart.net/Teori/22TEKERLEK.htm

scooterla yatarken kalçadan yatır makinayı bütün vucudunu yatırma viraja girerken gaz kes motoru yatırınca ufak ufak aç gazı daha rahat yatarsın. ama lastiklerin küçük olduğu için fazla yatmaya gelmez. dikkatli ol...

Alisana kadar kafani ve vucudunu dik tut ama alistiktan sonra boyle yapma dostum. Eger virajda vucudunu dik tutup, motoru yatirirsan, cok etkili olmaz ve motoru vucudunu da yatirdigin zamankinden cok daha fazla yatirman gerekir :cat:

40000 km lik scooter tecrübeme dayanarak bişeler söylemek istiyorum bu aletler yatmaz diye bişey yok tekniğni uyguladığınız sürece çoğu aletten daha güzel yatar motoru yatırdığınızda çenenizi düz tutun ve motoru kalçadan yatırın daha sonra belinizle yatırmaya başlayın.tekerleklerimiz küçük olduğu için kesinlikle gaz açarak viraj almayın çok narin gaz vererek virajı bitirin :rendeer:

Güzel kardeşim.. herkes kendi motoruna göre yorum yapmış fakat senin kullandıgın motorsiklete göre viraja girmen farklılık gösterebilir..
Yukarıda sevgili OLD abimiz en güzel şekilde anlatmış fikrimce.
1. Acemi olman herşeyi alt üst edebilir sen güvenle girmeyi dene hem acemiyim diyorsun hem virajda gaz kesmekyi yada gaz vermeyi soruyorsun. kafadan bu yanlış.
2. motorun hacmi ve agırlıgına göre virajlara girme teknikleri degisecektir..
ayrıca motorun tipine göre (ör: race vs.) de viraja girme tekniği değişir.
3. bunların yanında en önemli unsur lastiklerdir. 150 li bir motorla viraja motor üzerinde vucut motorla birlikte bir bütün olarak girilmesinin yanında 600cc nin üstündeki race tipi motorlarda vücut viraja girmeden önnce dönülecek yönde gidon yan oturularak yan şekilde durmakta baş yere dik vaziyette tutulmaktadır.
4. gaz verme yada gaz kesme konusuna gelince; yolun durumuna göre şayer mucır yada çakıllı (sabit olayan yol) ise devir üstündeyken gaz kesmek yada fazla gaz vermek motorun dengesini bozup kaymana sebep olabilir bundan doılayı genel olarak viraja girmeden uygun hıza düşmeli ve sabit hizi koruyacak sekilde gaz sabit olmalı.
(burada 600 cc üstü race motorlarda yine farklı bir durum söz konusu olmakta (lastiklerin kalite ve dizayn özelliginden dolayı) viraj içinde hız belli bir miktarda artırmaya başlanabilmektedir..
senin motoruna gelince..
virajlara girmeden yavaşla ve fazla yatırmadan virajını tamamla.. viraj bitince hızlanman en saglıklı olandır..
Ama ACEMİLİK GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULUNCA YUKARIDAKI MADDELERIN HEPSNI UNUT.. MOTORUNA ALIS VE ONUNLA TEK PARÇA OL..
Kazasız sürüşler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar