Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yıllarca BMW BSA HARLEY ve biraz da kalitesiz deneyim diye KAWASAKI kullandım
Derken benzin fiyatlarının 2ytl ye ulaştığı ilk dönemlerde de iş-ev mesafem uzak olduğu ve ekonomik olması amacı ile ÇİN motorsikletlerine ilgi duymaya başladım
r: ve diğer motorlarımı otoparka çektim gittim ASYA 125t aldım
r:
Amacım şehir trafiğinde rahat ve ekonomik bir motordu. Vitesli motorlardan sonra bu motor bana müthiş rahat geldi. Buraya kadar ok.:rendeer:
Bu motoru ilk iki ay sorunsuz kullandım.
İkinci ay dan itibaren sorunlar başgösterdi. Derken 6 ay sonra 1700ytl e aldığım motorumun bana servis paralarıyla birlikte 2700 e geldiğini farkettim.
Ve hala motorumun saymakla bitmez sorunları var.
iki kez yolda giderken farı düştü :queen:
4 kez çamurluğu düştü:queen:
6 kez ateşleme bobini yandı 5 kez de konjektör:queen:
jant yamuldu marş takılı kaldı benzin deposu düştü koltuğu yerinden çıktı vs..vs..vs..
Haa bir kez de motoru parkederken direksiyon sakız gibi yamuldu:queen:
Yaptığım kazaları saymıyorum.
Neyse şunu farkettim ki; Çin malı motorlar aslında çok pahalı (ekonomik ömürü düşünülürse).
Ben harleye yılda ortalama 700 ytl bakım masrafı yaparken çin malı motoruma 2000 ytl ye yakın masraf yaptım(tabi bunun içinde yaptığım kilometrenin yüksek olması da yatıyor).
Bu yüzden hep söyledim söylüyorum çin malı motor alırken 2 kez hatta 5-10 kez düşünün. Çünkü motor satın alırken servisini ve sağlamlığını da satın alıyorsunuz. Motor dediğin meret evladiyelik olmalı-kendini amorti edebilmeli.:rendeer:
Ben ya bu bu motoru yakarım. Yada motor işini bırakırım.:cat:
Amaaaaaaaaan boşver derseniz içelim güzelleşelim:rendeer:
Amacım şehir trafiğinde rahat ve ekonomik bir motordu. Vitesli motorlardan sonra bu motor bana müthiş rahat geldi. Buraya kadar ok.:rendeer:
Bu motoru ilk iki ay sorunsuz kullandım.
İkinci ay dan itibaren sorunlar başgösterdi. Derken 6 ay sonra 1700ytl e aldığım motorumun bana servis paralarıyla birlikte 2700 e geldiğini farkettim.
Ve hala motorumun saymakla bitmez sorunları var.
iki kez yolda giderken farı düştü :queen:
4 kez çamurluğu düştü:queen:
6 kez ateşleme bobini yandı 5 kez de konjektör:queen:
jant yamuldu marş takılı kaldı benzin deposu düştü koltuğu yerinden çıktı vs..vs..vs..
Haa bir kez de motoru parkederken direksiyon sakız gibi yamuldu:queen:
Yaptığım kazaları saymıyorum.
Neyse şunu farkettim ki; Çin malı motorlar aslında çok pahalı (ekonomik ömürü düşünülürse).
Ben harleye yılda ortalama 700 ytl bakım masrafı yaparken çin malı motoruma 2000 ytl ye yakın masraf yaptım(tabi bunun içinde yaptığım kilometrenin yüksek olması da yatıyor).
Bu yüzden hep söyledim söylüyorum çin malı motor alırken 2 kez hatta 5-10 kez düşünün. Çünkü motor satın alırken servisini ve sağlamlığını da satın alıyorsunuz. Motor dediğin meret evladiyelik olmalı-kendini amorti edebilmeli.:rendeer:
Ben ya bu bu motoru yakarım. Yada motor işini bırakırım.:cat:
Amaaaaaaaaan boşver derseniz içelim güzelleşelim:rendeer: