bence bır okuyun ve ders cıkartın

Jackson Brown'in "Su Hayatta Neler Ogrendik Neler" adli kitapcigindan:
1- Kendimi neselendirmek istedigim zaman en iyi yolun baska birini neşelendirmeye çalışmak olduğunu öğrendim.
2 - Bir bebegin evlilik sorunlarini çözemeyecegini ögrendim.
3- Bir tartismayi tatliya baglamadan yataga gidilmemesi gerektiğini öğrendim.
4- Isyerinde romantik iliskiler aranmamasi gerektigini ögrendim.
5- Insanin kendisinden daha sorunlu birisiyle evlenmemesi gerektiginin ögrendim.
6- Çalistirdigimiz insanlara iyi davrandigimizda, onlarin da müsteriye iyi davrandiklarini ögrendim.

7- Bir toplantida zekâmi ya da sohbetimi göstermek konusunda tercih yapmak gerektiğinde sohbeti seçmenin daha iyi olacağını
8- Insanlara iyi davranmanin hiçbir maliyeti olmadigini ögrendim.
9-Gerçekten yasamaya baslamak için emeklilik beklenirse, çok uzun bir süre beklenilmiş olunacağını öğrendim
10-Iyi kalpli olmanin mükemmel olmaktan daha önemli oldugunu
11-Bir domuza ve bir çocuga istedikleri her seyi verirseniz sonuçta çok iyi bir domuzunuz ve çok kötü bir çocuğunuz olacağını öğrendim.
12-Kimle evlenecegin kararinin hayatta verilen en önemli karar olduğunu öğrendim.
SEVGİ
Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çıktığında, üç yaşındaki oğlunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle kamyonunun kaportasını mahvettiğini görmüş. Hemen oğlunun yanına koşmuş ve çocuğun eline çekiçle vurmaya başlamış. Biraz sakinleşince oğlunu hemen hastaneye götürmüş. Doktor, çocuğun kırılan kemiklerini kurtarmaya çalıştıysa da elinden bir şey gelmemiş ve çocuğun iki elinin parmaklarını kesmek zorunda kalmış. Çocuk ameliyattan çıkıp gözlerini açtığında,bandajlı ellerini fark etmiş ve gayet masum bir ifadeyle, Babacığım,kamyonuna zarar verdiğim için çok üzgünüm." demiş ve sonra babasına şu soruyu sormuş: "Parmaklarım ne zaman yeniden çıkacak?" Babası eve dönmüş ve hayatına son vermiş...

Birisi masaya süt döktüğünde ya da bir bebeğin ağladığını işittiğinizde bu öyküyü hatırlayın. Çok sevdiğiniz birine karşı sabrınızı yitirdiğinizi anladığınızda, önce biraz düşünün. Kamyonlar onarılabilir, ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz; genellikle kişiyle performansı arasındaki farkı göremeyiz. İnsan hata yapar. Hepimiz hata yaparız. Fakat öfkeyle ve düşünmeden yapılan şeyler insanı sonsuza kadar rahatsız eder. Harekete geçmeden önce durun ve düşünün. Sabırlı olun. Anlayış gösterin ve sevin.

harika levent bence tüm insanların okuması gereken bir yazı,
paylaşım için teşekkürler.

cyprus_uA' Alıntı:
:cat: :rendeer: saol arkadaşım paylaşımın için

sende cok sagol arkadasım ıkı dakıkanı ayırıp baktıgın ıcın...

kuvva' Alıntı:
harika levent bence tüm insanların okuması gereken bir yazı,
paylaşım için teşekkürler.

ayrıca sana da tesekkur ederım murat abı sende ıkı dakıkanı ayırıp baktıgın ıcın ama zaten bızler ıcın degıl dakıkalarını saatlerını ayıracagına emınım ıyıkı varsın :)

Son düzenleme:
hayat akıp gidiyor. işin özün şu: bugün kırdığınız birinden yarın özür dileme şansınız olmayabilir. bugün ağlattığınız birine yarın aslında onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleme şansınız yokolmuş olabilir. hiçbirşey insan kalbinden değerli değildir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
peh peh
hepsini yapıyorum ama mutsuzum
neden kırmamak için uğraştım tepeme binildi
işyerimdeki elemana iyi davrandım azıttı çalışmadı
heryerde tatlı dilimi kullandım bu yerlerde gerizekalı diye tabir ediliyorum
güleryüz insana çok şey kaybettiriyor
iyi kalplmi kaldımı değeri
peh peh bırakın yaa

ılgı ve alakanız ıcın tesekkurler kazasız belasız kalp kırmadan gecen gunler dılıyorum hersey herkesın gonlunce olsun...

eski dünya işi bunlar:wiinkk:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yukarda anlatılanlar ne yazıkki sadece akraba ve sevdiğimiz insanlara karşı tutumumuzda örnek alabileceğimiz davranışlar.

Belkide hayat şartlarının zorluğundan olsa gerek ülkemiz insanlarının nezaketi zayıflıkla karıştırmak gibi bir eğilimi var.

Diyaloglarınızda ve tutumunuzda nazik bir tavır takınırsanız, karşınızdakinin " Bana kibar davranıyorsa, demek ki böyle davranmak zorunda, benden çekiniyor, bana muhtaç" gibi bir gaflete kapılarak, ipler elindeymişcesine üstün duruma gelme çabası içerisine girdiğini farkedersiniz.

Bu yüzden bu memlekette üzülmeden yaşamak için yapılması gereken tek şey "Adamına göre muamele"

peh peh
her zaman güldüm şebek dediler
kavga uzamasın diye özür diledim tepeme bindiler
en ateşli kavgalarda durulun diye espiri yaptım
dengesiz dediler
banane ben böyleyim
peh peh
insanlar olduğu gibi kabul edilmeli
ben deliyim
_
kart.gif

kafa.gif

teşekkürler arkadaşım güzel yazı:rendeer:

musti sende sıkma canını kalplerimizde 1 numarasın:rendeer:

Paylaşımın için tşk ederim. Çok güzel şeyler bunlar herkesin okuması ve ders çıkarması gerekir. Özellikle bekar erkeklerin :mrgreen:

adamına gore muamelede haklısın ama kalp kırmadan
guzel bır soz vardır kalp kırma cam kır takması kolay olsun :)

anlatılanlar gerçekten harika:cat: ama öyle bir zamana geldik ki insanlarımızda sabır diye birşey kalmadı.gerçekten fevri olmayıp düşünerek hareket etmeyi becerebilmemiz gerek...

yazılanlar çok güzel
ama..
Akira' Alıntı:
Yukarda anlatılanlar ne yazıkki sadece akraba ve sevdiğimiz insanlara karşı tutumumuzda örnek alabileceğimiz davranışlar.

Belkide hayat şartlarının zorluğundan olsa gerek ülkemiz insanlarının nezaketi zayıflıkla karıştırmak gibi bir eğilimi var.

Diyaloglarınızda ve tutumunuzda nazik bir tavır takınırsanız, karşınızdakinin " Bana kibar davranıyorsa, demek ki böyle davranmak zorunda, benden çekiniyor, bana muhtaç" gibi bir gaflete kapılarak, ipler elindeymişcesine üstün duruma gelme çabası içerisine girdiğini farkedersiniz.

Bu yüzden bu memlekette üzülmeden yaşamak için yapılması gereken tek şey "Adamına göre muamele"

akira'ya ve musti ye katılmamak elde değil.

zaman ayırıpta okuyan arkadaslar sagolun, ama sız bence yınede kıbarlıga devam en buyuk efelik efendilik...

once karşındakini biraz tanıyıp sonrasında davranışını belirlersin yoksa tepene çıkma konusunda arkadaşlar doğruyu soylemişler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar