Cehaletin gözü kör olsun............

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar dün sahilden evime doğru gidiyordum...Tam yenikapı cİvarında ışıkta durdum...Hemen yanımda da bi scooter durdu..Üzerinde bi erkek bi kadın vardı.. tabi kafalarda kask falan yok...

Kadın kucagında bişey tutuyor ilkönce torba falan sandım kasktan dolayı kafamı rahat ceviremedigim için...

Işıkla birlikte kalktık o benden biraz önce kalktı tam yanlarından gecerken!!!!!

Aman allahım ne göreyim kadının kucagında tuttugu sey KUNDAKTA BİR BEBEKMİŞ:cyclopsan :cyclopsan :cyclopsan

Bu nasıl bir cehalettir...Bu nası vurdumduymazlıktır...hadi kendilerini geçtim , kundaktaki bebeklerini düşünmeyen bi anne baba nası olabilir...

ALLAH NASI BİLİYORSA ÖYLE YAPSIN BU CAHİLLERİ....

walla bide ailecek binenler var anne baba aralarda 2 veleti sıkıştırmışlar böyle çok rastlıyoruz malesef

ben belli bir yaşın altındaki çocukların binmesine kesinlikle karşıyım. bu yaşta 7 gibi kendi motorda tutunabilecek nitelikte olmalıdır.

Evet söylediklerinizde haklısınız ama tabii maddi durumda tartışılır. Arabası filan yoksa bu sıcaklarda da otobüse filan binmek yerine böyle yöntem uygulamışlar tabi her nekadar yanlışda olsa, fakat bizim burda birinde kawasaki 600lük var deponun üstünde köpek gezdiriyor zevk için. Asıl cehalet o riski göze alıp motora ailesiyle binendemi, yoksa zevk gösteriş için bir yarış motoruna binen mi ?

huseyin kardeş doğru diosun walla ama 2 tarafta cahil aslında onları nekadar uyarsakta nafile,bunun yerine cezalar uygulanmalı kontroller sıklaşmalı böyle şeyler olmaz belki

evet arkadaşım 2 sinde de cehalet var bizim görüşümüzde. Dün bende yaylaya çıkıyordum ailecek arabayla bildiğiniz gibi yayla,köy yerlerine jandarma + jandarma trafik bakıyor aynı manzarayı dün bende gördüm karı+koca+ufak çocuk kasksız bi şekilde çevirmeden geçiyorlar fakat arkadan gelen yine kasklı, birkaçı kasksız gençler cevriliyor.. Ben anlıyamadım bu sistemi.. Çoğuda tek veya en fazla bir artçısı vardı. Diğerinde 2kişilik araca 3kişi binmek suç değil, Gençlik mi suç oluyor anlıyamadım.. :pale: :pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Adamın arabası olsa belkide o şekilde motora binip gitmez..Şartların ne olduğunu bilemeyiz şuda bi gerçekki bebeğin motora alınması gerçekten yanlış..Ayrıca sürekli şu kask olayını vurguluyoruz tamam haklıbir vurgulama ama aması var işte..Ben yıllardır motora binerim ve çoğu zamanda uzun yol yaparım..uzun yolda kask takarım fakat şehir içinde kısa mesafeli gitmelerde 1--2 Km lik bende kask takmıyorum3--5 yere girip çıkacaksam kesinlikle takmıyorum.doğrusu yanlışı ayrı fakat bunları günlük hayatta yaşıyoruz..

Moderatör (forrap)
Huséyín07' Alıntı:
Evet söylediklerinizde haklısınız ama tabii maddi durumda tartışılır. Arabası filan yoksa bu sıcaklarda da otobüse filan binmek yerine böyle yöntem uygulamışlar tabi her nekadar yanlışda olsa, fakat bizim burda birinde kawasaki 600lük var deponun üstünde köpek gezdiriyor zevk için. Asıl cehalet o riski göze alıp motora ailesiyle binendemi, yoksa zevk gösteriş için bir yarış motoruna binen mi ?
İkiside yanlış tabi ama açıkcası kundaktaki bir bebekle binenin ki çok çok daha yanlış,arabası yoksa otobüsle gidecek kardeşim ne demek sıcakta otobüse binmek istemiyor?Çocuğu mu daha önemli yoksa sıcaktan terlemek mi?Allah korusun çocuğuna bişey olsa ne olacak o zaman:pr: Ya zaten öyle bir zihniyet var ki insanlar kaskın ne işe yarayacağını bile bilmiyorlar,gerçek bi cehalet hakim...Kaskı sadece ceza yememek için takılan birşey olarak görüyor çoğu kişi.Ben defalarca ''neden takıyon lan onu manyakmısın sen'' gibi laflara maruz kaldım,adama açıkladığın zaman ise heee aslında doğru diyo ama değişen gene bişey yok:farao: Gene kasksız gene korumasız biniyor motosikletine...Hatta delikanlı adam kazadan korkmaz gibi bi düşünce bile var ''ne olacak lan,ama tırsaksın ya'' diyen insanlara bile rastladım...Malesef ki bu kültürün gelişmesi için sanırım daha çok zaman lazım.

Ayıp ayıp utanmaları lazım yürüyerek giderim gitçeğim yere

yuh abi yaaaa....
her koyun kendi bacağından asılır da....
o bebeğin bir suçu yok ki.... yani motora bindiğinin farkında bile değil.... :pr: :pr: :pr:

Antalyanin az disina cikta sen ne manzaralar gorursun , resalet ama ne resalat 4 kisi binenler cocuklari en one koyanlar artik tavugu , samani pazar torbasi.Can pazari resmen.Tek sevincim ilkokul mezunlarina ehliyet yok ve bu insanlari silecekler yavas yavas yollardan.Ama kolay olmiyacak.

Ben bu hafta sonu Köyceğiz'e gittim ve C tesi günüde Mamaris'e gezinti yatım eşimle birlikte. Orada gürdüğümüz bizi hayrete düşürdü! Bir Scooter ve üzerinde iki ytişkin bayanın ortasınd iki çocuk.
Allah bildiği gibi yapsın diyoruz zaman zaman fakat olabilecekleri düşündükçe tüylerim ürperiyor.
Benim bir alışkanlığım daha var! Nerede rastlarsam ve imkanım da varsa hatalı davrananları nazikçe uyarıyorum! Mesela, Otombil'in yan koltuğunda kendisini emniyet kemeri ile koruyan fakat kucağındaki çocuğu sadece kolları ile tutan kişiler! Ben sürücü tarafına yanaşarak, En ufak bir darbede o kişinin kucağındaki çocuğu tutamayacağını izah ediyorum. Anlayan ve duyarlı davrananlar oluyor fakat %95'i ben DİKKATLİ kullanıyorum diyor. Bundan sonra bizlere bir yorum hakkı kalmıyor ve Allah onları korusun diyerek teselli ediyoruz kendimizi....

Allah Korusun,
Özer

Güneyde neredeyse hiçkimse kask kullanmıyorlar. Daha dün Antakya'daydım orada her türden bir ton motosiklet var ancak tek kişide bile kask yoktu, kask takmak heralde garipseniyor??? Bi de bu motorize aileler var tabi Allah onlara kaza yaşatmadan akıl fikir verir inşallah... Bu tür insanlar yüzünden toplumun genelinde 'motor sakat iş ollum' bilinci oluşuyor. Kaskafalıları bir kez daha buradan kınıyorum.

imkansızlıktan değil de hele zevk için yapanlar katildir .

imkansızlıktan da olmamalı . asıl olan tutunmak değildir .

çocuk minnacık bir bünyedir . dağılır biter . Allah muhafaza . tamamen yasaktır . ve tam kanunla büyük ceza getirilmelidir . 12 yaş aşağısından artçı olmaz .

ve motora 3 kişi binilemez kanunen yasaktır . cezası ile arttırımlı takibat yapılmalıdır .

vesselam midesizliktir .

Hiç polis görmedi mi acaba onları? Görseydi büyük ceza yerdi annesi? Allah korusun bir kaza olsa bence anneyi katil olarak yargılamak gerekir.

yapılan tam bir cahillik ve vurdum duymazlık örneği. ancak bunu sadece duyarlı ve bilinçli olan bizler fark edebiliyoruz. acaba söz konusu olan aile bunun ne derece farkında? kendilerini bile düşünmeden kasksız bindiklerine göre çocuklarını da düşünmemeleri normal. sorsanız klasik bir Türk cevabı alırız: "bişey olmaz, zaten geldik"

ne pahasına olursa olsun su alete kasksız binmek cok sakat hele bide tasıma kapasitesinin ustunde binmek...:pr:

zeda3000' Alıntı:
Tek sevincim ilkokul mezunlarina ehliyet yok ve bu insanlari silecekler yavas yavas yollardan..
Ne demek istediğinizi anlayabiliyorum ama yine de kullandığımız kelimelerin anlamını ve kimlere ''dokundurttuğumuzu'' gözden geçirsek zararı dokunmaz değil mi?

birde bisiklet arkasına bebek yeri takıyorlar onada kıl oluyorum . sahilde küçücük bebe bisiklet arkasında . olacak iş değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar