Motorsikletiniz daha hızlı nasıl kalkış yapar?

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.eee artık birazda ben yardımcı oluyum dedim.Biraz hikaye kısmına geliyim babamın gençlik çağında Alman yapımı ayrıca Almanya nın dünya savaşında kullandığı ariel motorsikleti kullanıyomuş.Şimdi hurda bi şekilde.Ariel 250cc,7.5 beygirlik bi canavar.Canavar dememin sebebi o zaman bmw le kapışmışlar babamın arkasında kardeşi varmış o haliyle bmw yi solluyolar.yaptığı hızı yazacaktım ama belki bişey olur diye yazmadım ama beklediğinizin çok üstünde hız yapıyo her neyse adamlar yapmış abi.nede olsa Alman malı.Dün F1 tarihiyle ilgili belgesel vardı MERCEDES-BENZ rakiplerine tam 5 dk lık fark takıyomuş.yani adamlar yapmış abi.
Her neyse konuya gelelim:motorsikletinizin daha seri kalkmasını istiyosanız tabi bilmeyenler için yazıyorum.BUJİLERİNİ değiştirmeniz lazım.Seçeceğiniz bujinin ağzı ne kadar genişse o kadar seri kalkar.genişlikten maksat bilenler anlamıştır ama bilmeyenler için her bujinin kendine özgü ucunda başlık vardır.bujilerin 2-3 ceşiti var.tek başlıklı,çift başlıklı vb. bunlardan tek başlıklı olanı alıp ne kadar genişse daha hızlı kalkar motorunuzun eski bujisiyle değiştirmeniz yeterlidir.Tabiki benzinde artış olur.bu seçeceğiniz bujiye bağlı.
Eğer motorsikletinizin az yakmasını istiyosanız eski bujinize göre daha dar bir buji almalısınız.tabi buda çekişi etkiler.
BU denenmiş bir yöntem kesinlikle fark edeceksiniz çekişin nasıl arttığını.babam söyledi daha henüz benim motorsikletim yok.mesela bizde rover var.onun bujileri tek başlıklı darlğı1,3cm felan neydi yanlışta hatırlıyo olabilim babam fiat marka 3 başlıklı bujiyi takınca daha az yakmaya başladı.tabi çekiş düşüyo.yardımcı olabildiysem sevinirim.

ztn benım bıldıgım ,aracı modifiye ederken önce bujilerri değiştiriyorlar.sonra motora dalıyolar.bende deneyıcem ama yapıcagım ilk modifiyem egzos olucak.

sen egsoz icine bi pervane yerlestir F1 modunda dolas piyasada.gercekten ise yariyo.

Pervaneli sistem arabalarda var da, motosiklet için olduğunu zannetmiyorum. Eğer öyle bişey yapılırsa, bir scooter'dan racing sesi alabiliriz :)

Bu arada buji konusunu atladım.
Bujiyi kafana göre istediğin gibi değiştiremezsin. Her motor her bujiyi kaldırmaz. Ben arabanın bujilerini değişireceğim zaman bosch'a gittim. Ordan cihaza aracın bilgilerini girdiler ve performans buji olarak hangi bujiyi kullanmak gerektiğine baktılar. Sonuçta 4 tırnak bujileri alıp taktım arabaya, baya da fark etti. Tabi başka şeyler de yaptım arabaya. Bir motorum olsaydı zamanla neler yapardım, turbo falan takardım. Arkadaşımda vardı 82 model yamaha rd 125, görsen tipi tip değil. Ama gel gör ki turbo var, belli bir devirden sonra turboyu açtı mı yapıştırıyo.

Son düzenleme:
çok ilginç bir konu konuya hakim bi arkadaş teknik olarakta gerekli açıklamaları yaparsa çok sevinirim

Arkadaşlar sesi artırayım derken gürültü kirliliği yapmayalım.Bırakın her motosiklet doğal sesiyle seyretsin trafikte.Gürültücü olmakla hızlı-güçlü olmak farklı şeyler.

suspansiyonlarıda ıyıce sıkarsanda hızlı kalkıyomus.Motodrag cı bı abım solemıstı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ya anlamadığım 250 cc motor ki büyük ihtimalle iki zamanlı, nasıl 7.5 beygir oluyo.en az 15 beygir güç üretir. yanılıyomuyum.???

Hızlı kalkmak için bujide gerekli fakat yetmez. ekzos çıkışlarının boğaza yakınlaştırılması ve ateşleyicinin ayarlarının(senkron) tam olması lazım.
motorum uçsun diyosanız karbüratör boğazını iptal edersiniz kısa boğaz takarsınız.

sonuç ta uçsa ne kadar uçar değermi? bence o motorun zevki yavaş yavaş salına salına binerek çıkar. bide task takacaksın ooo hhhooo:)

ariel büyük ihtimal 1952 modeldir.Zamanın iyi motorlarındandı.DÜZDE,RAMPADA 80 YAPAR..Yeterince ısınıdığında egzost undan çıkan alev haresini gübdüz bile görürsünüz.
Buji tırnak açıklığının performansı olumlu etkilemesi pek olası deyil.Bide tırnak mesafesi "mm" türünden bir ölçüdür.
Cüretkarlığım için hoşgörü lütfen..Herkese saygılar..

Tek diş bujinin daha atak, 2 veya daha fazla dişli bujinin daha kötü sonuçlar doğurduğu konusuna katılmıyorum. Sonuç ta diş sayısı arttıkca hem çekiş artar hem az yakarsın hem de hava-yakıt karışımını optimum bi şekilde yaktığın için çevre verdiğin zararlı gaz miktarın azalır. Ama bu çok dişli bujileri montajda değilde kullanımda sorunlar vardır. Çünki her araçta bu çok dişli bujileri tam anlamıylan kullanmamızı sağlayacak gerilim bulunmuyor olabilir. İşte bu nedenden dolayıda çok dişli bujilerden gereken verimi alamayız ve çok dişli bujilere farklı bakılıyor ya da farklı yorumlar yapılıyor...

asıl önemli kısmı unuttuk yaa.Ariel motor , alman değilde , ingiliz yapımıdır..

ben bir motorcu da takılıyorum bu arkadasımın dedıyı yol fazla bi deyişiklik yapmaz ama biz motorlara iridyum buji takıyoruz bu buji diyer bujiler gibi benzini patlatmak için tek yönlü elektrik atmıyo bu buji elektiryi dağıtarak benzinin patlamasında etki yapıyo ve benzin sarfıyatını duzenliyo ama biraz para bayılmanız gerekıyo 80 90 tl arasında deyişiyo

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar