- Motosikleti
- Yamaha MT-09 Tracer
- Konu Yazar
2005 Dünya Süper Stock Dünya ikincisi Kenan Sofuoğlu (21), ağabeylerinin arasına babasının da onayıyla 15 yaşında iken drag yarışlarıyla katıldığını söyledi.
1996 yılından bu yana motosiklet yarışlarında Türkiye ve yurtdışında birçok şampiyonluklar elde ettiklerini anlatan Kenan Sofuoğlu, motosiklet yarışlarında yurt dışında 50 ve Türkiye'de ise 650'yi aşkın kupa kazandıklarını belirtti.
Avrupa'ya ailesinin imkanlarıyla gittiğini ifade eden Sofuoğlu, ''Babam beni Avrupa'ya yollayabilmek için, dükkanındaki bütün motosikletleri sattı ve 50 bin Avro topladı. Ben orada katıldığım yarışlarda, dereceler aldım. Bu sporu yapmak için, maddi gücünüz olacak. Ailemin imkanlarıyla, 1 yıl yarışlara katıldım. Bütün umudumu kaybetmiştim. Türkiye'ye dönmeye karar vermiştim. Yamaha Almanya fabrikası, orda elde ettiğim başarıları takip etmiş. Bana (yarışmadaki bütün masraflarını karşılarız ama bizim adımıza yarışacaksın) dediler. Ben de bunu kabul ettim. Ve Almanya lisansıyla yarışmaya başladım.
Almanya'da çok önemli başarılar kazandığını kaydeden Sofuoğlu, ''Benim asıl hedefim en yüksek kategori olan, Moto GP'de yarışmak ama 600 bin Dolarlık bir bütçe gerekiyor. Sponsorluk için Türkiye'den bir firmayla anlaşmak üzereyken, vazgeçildi." dedi.
Kenan Sofuoğlu ''Türk lisansıyla Hollanda adına yarışıyorum. Takım arkadaşlarım bana destek verilmemesini hayretle karşılıyor. Örneğin Fransız takım arkadaşım sadece kendi şehrinin numarasını olan 16'yı kullandığı için hem devletten hem de sponsorlarından destek görüyor. Avrupa'da yarışan tek Türk benim. Ben gençlere kapıyı açtım. Benden sonra dünyada mutlaka bu alanda başarılı sporcular gelecek. Benim çektiğim zorlukları kimse çekemez. Örneğim Katar'a gittik yarışlara, vizem olduğu halde Türk olduğum için beni saatlerce beklettiler. Dünyada Türkleri yanlış tanıyorlar.'' diye konuştu.
Sinan Sofuoğlu ise, yarışlarla ilgili olarak, ''Yarışırken korkularımız var, düşmekten değil ama sakat kalacak şekilde kaza geçirmekten korkuyoruz. İstanbul'da yapılan pistin bize bir faydası yok. Kirası çok yüksek olduğu için Motosiklet Federasyonu kiralayamıyor. Otomobilciler kiralıyor genelde. Kenan'ın aldığı başarı uluslararası anlamda en iyi sporcular arasında olduğunu gösteriyor'' değerlendirmesinde bulunuyor.
Son düzenleme: