Eurovision

Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
final.jpg

52. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalinde ülkemizi 'Shake it up Şhekerim' adlı parçayla temsil eden Kenan Doğulu ilk 10 arasına girerek finale kaldı… Türkiye finalde 22. sırada yarışacak.

Eurovision heyecanı sürüyor… Bu yıl Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 52’ncisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın heyecanla beklenen finali canlı yayınla TRT’de… Final programını 12 Mayıs Cumartesi akşamı, saat 22.00’de itibaren TRT 1 ve TRT Int’te izleyebilirsiniz.

Bu yıl 42 ülkeyle rekor bir katılımın gerçekleştiği 2007 Eurovision Şarkı Yarışması’nda; doğrudan finale kalan 14 ve yarı final sonunda finale katılmaya hak kazanan 10 ülkeyle birlikte toplam 24 ülke yarışacak. Bosna-Hersek, İspanya, İrlanda, Finlandiya, Litvanya, Yunanistan, İsveç, Fransa, Rusya, Almanya, Ukrayna, İngiltere, Romanya ve Ermenistan finalde doğrudan yarışacak ülkeler. 10 Mayıs Perşembe günü yapılan yarı finali geçerek, finalde yarışmayı hak eden ülkeler ise Beyaz Rusya, Makedonya, Slovenya, Macaristan, Gürcistan, Letonya, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye ve Moldova… "Shake It Up Shekerim" adlı şarkısıyla ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu bu kez 22. sırada yarışıyor. Geçtiğimiz yıl "Feel The Rythm- Ritmi Hisset" sloganıyla yapılan Eurovision Şarkı Yarışması’nın bu yılki sloganı; Finlandiya’nın gerçekleşen rüyasını simgelediği için “True Fantasy" yani "Gerçek Fantezi" olarak belirlendi.

Güçlü teknik donanımıyla Avrupa'nın en aktif sosyal merkezlerinden biri olan Hartwall Arena’da gerçekleştirilecek yarışmayı, Jaana Pelkonen ve Mikko Leppilampi sunuyor. Helsinki’den Hakan Urgancı’in sunum ve yorumlarıyla katılacağı finalde, Türkiye’nin puanlarını ise Meltem Yazgan açıklayacak. Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci gelecek ülkeyi belirlemede yine seyircilerin SMS (kısa mesaj ) oyları etkili olacak. Ancak yarı finalde olduğu gibi SMS gönderecek izleyicilerin dikkat etmesi gereken bir nokta var. İzleyicilerin, bulundukları ülkede yarışmayı yayınlayan kanalda verilen GSM numaralarına göre SMS göndermeleri gerekiyor.

Final programından önce ise yine TRT 1 ve TRT Int kanallarında, saat 21.30’da “Eurovision 2007 Finale Doğru” adlı program ekrana gelecek. Oylamayla ilgili kuralların verileceği programda ayrıca, Eurovision’la ilgili tanıtım görüntüleri ve haberlere yer veriliyor.

Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkeler aşağıdaki sırayla performanslarını sergileyecekler.

1 Bosna Hersek Maria ŠESTIC Rijeka Bez Imena
2 İspanya D'NASH I Love You Mi Vida
3 Beyaz Rusya Koldun Work Your Magic
4 İrlanda DERVISH They Can't Stop The Spring
5 Finlandiya Hanna PAKARINEN Leave Me Alone
6 Makedonya Karolina Mojot Svet
7 Slovenya Alenka GOTAR Cvet Z Juga
8 Maceristan Magdi RÚZSA Unsubstantial Blues
9 Litvanya 4FUN Love Or Leave
10 Yunanistan Sarbel Yassou Maria
11 Gürcistan Sopho Visionary Dream
12 İsveç THE ARK The Worrying Kind
13 Fransa LES FATALS PICARDS L'amour À La Française
14 Letonya BONAPARTI.LV Questa Notte
15 Rusya SEREBRO Song #1
16 Almanya Roger CICERO Frauen Regier'n Die Welt
17 Sırbistan Marija ŠERIFOVIC Molitva
18 Ukrayna Verka SERDUCHKA Dancing Lasha Tumbai
19 İngiltere SCOOCH Flying The Flag (For You)
20 Romanya TODOMONDO Liubi, Liubi, I Love You
21 Bulgaristan Elitsa TODOROVA & Stoyan YANKOULOV Water
22 Türkiye Kenan DOĞULU Shake It Up Shekerim
23 Ermenistan Hayko Anytime You Need
24 Moldova Natalia BARBU Fight


Yayın
12.05.2007 22:00 / TRT1
12.05.2007 22:00 / TRTINT
12.05.2007 22:00 / TRTTÜRK

Kaynak: TRT Web sitesi




-----------------------------------------------2006---------------------------------------------
04_dummy_cd_2006.jpg

Eurovision 2006 Yunanistan

Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkeler aşağıdaki sırayla performanslarını sergileyecekler.

1.İsviçre “If We All Give A Little” / Six4One
2.Moldova “Loca” / Arsenium & Natalia Gordienco
3.İsrail “Together We Are One” / Eddie Butler
4.Letonya "I Hear Your Heart” / Cosmos
5.Norveç “Alvedansen” / Christine Guldbrandsen
6.İspanya “Bloody Mary” / Las Ketchup
7.Malta “I Do” / Fabrizio Faniello
8.Almanya “No No Never” / Texas Lightning
9.Danimarka “Twist of Love” / Sidsel
10.Rusya "Never Let You Go" / Dima Bilan
11.Makedonya "Ninanajna" / Elena Risteska
12.Romanya “Tornerò” / Mihai Traistariu
13.Bosna Hersek "TBA" / Hari Mata Mari
14.Litvanya "We Are The Winners" / LT United
15.İngiltere “Teenage Life” / Daz Sampson
16.Yunanistan “Everything” / Anna Vissi
17.Finlandiya "Hard Rock Hallelujah" / Lordi
18.Ukrayna "Show Me Your Love" / Tina Karol
19.Fransa “Il était temps” / Virginie Pouchin
20.Hırvatistan “Moja Stikla” / Severina
21.İrlanda "Every Song is a Cry for Love" / Brian Kennedy
22.İsveç "Invincible" / Carola
23.Türkiye "Süper Star" / Sibel Tüzün
24.Ermenistan "Without Your Love" / Andre

Yayın
20.05.2006 22:00 / TRT1
20.05.2006 22:00 / TRTINT
20.05.2006 22:00 / TRTTÜRK

Not:Oy vermek için hangi operatöre bağlı olursanız olun, çıkış sırasını yazıp 3002'ye gönderilebiliyormuş.
Not2:türkiye'ye oy gönderemiyoruz.
 
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Siyasi güç gösterisinden başka bir şey değil, keşke şarkılar 3 kuruş etse bi de...
 
Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
Siyasi güç gösterisinden başka bir şey değil, keşke şarkılar 3 kuruş etse bi de...
Katılmamak elde değil, siyasi güç gösterisine de varamıyor iş, uluslararası ilişkileri o an için iyi olan ülkelerin birbirine torpiliyle gerçekleşen yalan bir sıralama sadece.
Şarkıların zayıf oldukları da bir gerçek.
Ama bunca yılın Eurovision başarısı hasretiyle(Ne de olsa Türküz...:queen:)ne kadar kanal değiştirilse de arada bir açılıp bakılmadan durulmuyor.

Not: Bu mesaj yazılırken 17.şarkıdayız.(FİNLANDİYA)
 
Katılım
16 Eki 2005
Mesajlar
2,756
Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
finlandiya kopardı beni yaa.:queen: şimdi annem çağırdı şunların tipine bak diye.bende adam akıllı bi black metal grubu falan çıkıcak sanıyodum.ya bunlar yere yatırdı beni.:queen:
 
Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
Evet sona yaklaşıyoruz, yavaş yavaş favorilerinizi almaya başlayalım...

Not: Bu mesaj yazılırken 21. şarkıdayız.(İRLANDA)
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,162
Benim adayım lordi :) Onların sitesinden alıntı:
lordi’ye oy verin!

her kimsenin karnıbahara göre daha fazla entellektüel kapasitesi varsa görecektir ki eurovizyon şarkı yarışması kötü bir şaka ve eğlenme oyuncağı olup , şaka anlayışı eksik, son sınırına kadar tamamiyle anlamlı performansı olmayan ve bunlarla beraber aralıklarla bezdirici tekerleme kelimelerin ahengiyle fotojenik sunucuların ve bir o kadar da gerizekâlıların tarafından yönlendirilmesiyle oluşmuştur. bunların da tam ortasındaysa geçmişte kalmış birazcık nostaljili melankolik düşünceleri ve absürd ara gösterilerini de ekleyerek, hepsinin loli-pop şekerlerinin renkleriyle beraber bizlere her sene bu traji-komedi “eurotrash" orjiyi, yani “eurocöplüğü" terimi yeniden belirlenerek, avrupa’nın sahte birliğini göstermektedir.

elbette bu cöplüğün bu eğlencede yeri vardır. en çok rahatsız edici olay ise belirli sayıda insanların kem gözlerle ve zırnık kadar espiri anlayışları olmadan bu yarışmayı çok ciddiye almalarından ve eforlarını her halukârda kendi ulus-aşkı için sarfederek bu yarışmanın kendi doğal halini anlamamalarından kaynaklanıyor. bu gerizekâlılar genellikle kendi ulusal finallerinde temsilcilerinin seleksiyonu için güç sahibiler, ki dolayısıyla bizler kendi kendimize yıllık yorucu espiri porsiyonumuzu sırtımızda taşıyoruz.

ve nedense, zamandan zamana bir ülke kendi banal ulusculuğundan uyanıveriyor ve tavrını yerinde bilen, adam akıllı show ustalığı sergileyen ve yeri geldiğinde ise yarışmanın gericilerini takmayarak sağlıklı biçimde ‘ha siktir’ diyebilecek yarışma temsilcisini belirliyor. işte bu sene bu ülke finlandiya.

örneğin kiss’ın ayak adımlarını takiben lordi medenî hard rock gösterisidir, onun konsepti : görünüş itibarıyla çene içinde dili olan çirkin yaratıkların showu yanında muhteşem şekilde kabaca coşmaktır. bu grup kesinlikle eurovizyon tarihinde görülmemiş, ve mümkün olan en aksi ve en kaba yarışmacıdır. finlandiya’nin temsilcisi olarak seçilmesi bizlere bir çesit şiirsel adaleti göstermiyor. keskin tırnaklı orta parmağını sunduğunda koyun sürüsü kitleler şok olmuşlardır. avrupa medyasında yarattığı kötü itibar ve aynı zamanda kuş beyinli inançlı toplulukların gülünç sanatizm değerlendirmeleri bazılarımızın yüksek seste çıkardığı kahkaha gürültüleri bütün bu sirkin doğru olduğunu ve iyi anlaşıldığına dair yetmiyor.

bu sayfa ve siz, sevgili okur, bir misyonunuz var: tüm avrupa’ya bizim “lordi’ye oy verin!" mesajini iletmek. nasil büyük çapta bir internet kampanyasının etkisi olduğunu (umutla) test edelim. bu mesaji e-posta, blog, telefon, sms, irc ve im ile bütün arkadaşlarınıza, arkadaşlarınızın arkadaşlarına, gündelik hayatta karşılaştığınız herkeze ve genel oarak eurovizyon şarkı yarışmasında 18 mayıs yarı finalde ve 20 mayıs finalde oy verebilecek tüm can dostlarınıza duyurunuz.

eurovizyon’da tarih yazalim. oy hakkınızı deneyin!
 
Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
Romanya oylamaya başladı, ilk 2 ülkeden Türkiye'ye oy gelmedi, ilk 6 puanımızı Romanya'dan aldık.
Şu anda birinci aldığı 22. puanla Finlandiya(Lordi).
Organizasyon bu sene eskiye göre daha zayıf, daha renksiz mi ne?

Not:Bu mesaj sonunda Portekiz de oylamayı bitirdi:
1.Finlandiya 48 puan
Türkiye hala 6 puanda.
 
Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
Şu anda oylama devam ediyor:
1.Filandiya:109 Puan
16.Türkiye:13 Puan
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
9 Nis 2006
Mesajlar
1,414
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sonuncu Olalim Akillari Baslarina Gelsİn Gecen Sene Ve Bu Sene BÖle Dandİk Sarkilar Ve Sarkicilari Secİp Eurovİsİon A GÖnderenlerİn
 
Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
Son durum:
İsrail Türkiye'ye 1 puan,Arnavutluk 7 puan,Yunanistan 3 puan,Bulgaristan 4 puan verdi;87 puanla 11. sıradayız.
Birinci Finlandiya en yakın rakibi Rusya'nın 44 puan önünde.
Finlandiya'nın birinciliği garanti.
.
.
.
.
En son oy veren ülke biziz: 2 puanla gelecek sene direk katılmayı kaçırdık;12 puanı Bosna-Hersek'e verdik.
Finlandiya resmi olarak birinci.
Tebrik ederiz.
 
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
713
olcan138' Alıntı:
Şu anda oylama devam ediyor:
1.Filandiya:109 Puan
16.Türkiye:13 Puan
ya sadece merakımdan soruyorum
o berbat sarkı ıle kaçıncı sıradayız.??:p
yada kaçıncı olarak bıtırdık..??

(o şarkıdan zerre kadar hoşlanmadım:queen: ::angry2:: ::angry2::)
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
9 Nis 2006
Mesajlar
1,414
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
batuhan35' Alıntı:
ya sadece merakımdan soruyorum
o berbat sarkı ıle kaçıncı sıradayız.??:p
yada kaçıncı olarak bıtırdık..??

(o şarkıdan zerre kadar hoşlanmadım:queen: ::angry2:: ::angry2::)

SONUNCU OLACAZ İNŞALLAH MERAK ETME SEN :)
 
Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
Merağa gerek kalmadı; 11. bitirdik, gelecek sene yine yarı finalle uğraşacakmışız.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
9 Nis 2006
Mesajlar
1,414
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
büyük başarı
 
Super Moderator
Katılım
15 Kas 2005
Mesajlar
5,081
Khutuck' Alıntı:
Auzhuah Yaşasın Hard Rock!!! (çok hard değildi ya, neyse :p )
Rock soft falan ama öne çıkan 1-2 şarkıdan biriydi; tebrik ediyoruz.
Başka birşey birinci olsa çifte standart kokusu daha bir hissedikecekti.
Her ne kadar bu da İskandinav ülkelerinin desteğiyle birinci olduysa da içime daha bir sindi.
 
Katılım
2 Nis 2006
Mesajlar
420
Yaw ne diye sokarlar bööle abuk subuk parçaları o yarışmaya anlamam... Geçen sene rimi rimi ley şimdi de SÜPERZIÇAR... Yazık beee...:farao: :farao: Bir de parçanın çok beğenilecek tutulacakmış gibi davranılması yok mu :pr: :pr:


vlad1462' Alıntı:
finlandiya kopardı beni yaa.:queen: şimdi annem çağırdı şunların tipine bak diye.bende adam akıllı bi black metal grubu falan çıkıcak sanıyodum.ya bunlar yere yatırdı beni.:queen:


uheuheuhe vlad bu arada baazı kanallar eurovision yarışmasını canavarlar bastı diye haber yaptı :cherry: fakat amon amarth çıkaydı iii olurdu yawf... uheuheuhe:queen:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst