@@ Yaz Geldi Arılar İşbaşında @@

yolda 95-100 km ile giderken bir arı kaskıma girdi.
105.gif
ilk başta arı olduğunu bilmiyordum
118.gif
sıyırıp geçti dedim kendi kendime.
120.gif
sonra kulak tarafımda bir oynaşma hissettim
6.gif
.biraz ovuşlayınca bişi beni ısırdı dedim ve kulağım aşırı derecede yanmaya başladı.hemen yolun kenarında durdum ve kaskı çıkardım.birde baktım arıymış.:queen:arı yerde cebelleniyordu.duyduğuma göre arı soktuktan sonra ölüyormuş.intikam
325.gif
.sonra o acıyla hızla evime gittim.aynada kulağımı kontrol ettim.
120.gif
resmen sokmuş
154.gif
1 saat kadar kulak kızarmaı+şişkinlik+ağrıyla uğraştım.
102.gif
neyseki 1-2 saat sonra hepsi geçti.Allah'ıma bin şükürler olsun:rendeer:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bir keresinde 90km/s hızla giderken benim de kaskıma girmişti.

Başladı ön camın içinde bir sağa bir sola volta atmaya.(Ben önce "vizörün dışında geziyor" diye düşündüm. O rüzarda dışarıda olamayacağını idrak etmem, 5 saniye kadar aldı.) "Kask vizörünü yukarıya kaldırıyımda çıksın" diye elim vizöre gitti, ama rüzgarla kulak, ense tarafına kaçar diye vazgeçtim.

Sağ sinyal verip durdum vizörü açınca, önce arıcık, sonrada ben topukladım.

Arıyla toplam 1 dakika kadar beraber yolculuk ettik... Tavsiye etmem. Otostop yapan arıları almayın.

benim de gözüme çarpmıştı arı. kaskın ön camını kapatıp gitmek lazım :cyclopsan

Tavsiye etmem. Otostop yapan arıları almayın.
:queen: :queen:

Bende birdefasında arabayla giderken arı olduğunu farketmedim , bişey omuzuma kondu , daha sonra ben omuzumu silkeleyince koltukla sırtım arasına girdi , ben koltuğa yaslanınca , birden bi yanma hissettim , daha sonra olayın ne olduğunu anlamak için sırtımı tekrar çekip , koltuğa yeniden yaslandım bu arada arı biraz aşağı düşmüş , ben yaslanınca bir yanma daha hissettim :cyclopsan Tabi hemen kenara çektik. Birbaktım 2 tane yerde şişlik ve kızarma başlamış , tahminim yaban arı veya eşek arısıydı , çünkü ölmedi.Biz dışarda sırtımla uğraşırken , arabanın içinden hala vızıltı sesleri geliyordu.Daha sonra pencereden vız diye çekip gitti...

Ne zaman arı görsem , ezmeye çalışırım. :pl:

fly

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çocuklar motorsiklette en tehlikeli şeylerden birisini yaşamışsınız. Ama şanslıymışsınız gerçekten. Arılar dumandan nefret eden mahlukatlardır. Oyüzden korunma önlemi olarak kaskın içinde sigara içmekte büyük fayda vardır. Eğer bu işlem için kaskta ağız mesafesi yeterli deyilse bunun da bir kolayı var.
Öncelikle nalburdan bir adet matkap ve 9 numara uç alıyoruz. Sonra matkap ile kaskın tam ağız kısmına delik açıyoruz. Sonra Aynı matkapa 45mm daire uç takıyoruz. Onunlada kaskın tepesini deliyoruz(Baca). (Kel arkadaşlar burayı hava filtresi ile kapatabilirler.) Eveeet Kaskımız kullanılmaya hazır. Şunu sakın unutmayın; Dumanı içeri vereceksiniz... Hepinize arısız kasasız belasız günler...

fly' Alıntı:
Çocuklar motorsiklette en tehlikeli şeylerden birisini yaşamışsınız. Ama şanslıymışsınız gerçekten. Arılar dumandan nefret eden mahlukatlardır. Oyüzden korunma önlemi olarak kaskın içinde sigara içmekte büyük fayda vardır. Eğer bu işlem için kaskta ağız mesafesi yeterli deyilse bunun da bir kolayı var.
Öncelikle nalburdan bir adet matkap ve 9 numara uç alıyoruz. Sonra matkap ile kaskın tam ağız kısmına delik açıyoruz. Sonra Aynı matkapa 45mm daire uç takıyoruz. Onunlada kaskın tepesini deliyoruz(Baca). (Kel arkadaşlar burayı hava filtresi ile kapatabilirler.) Eveeet Kaskımız kullanılmaya hazır. Şunu sakın unutmayın; Dumanı içeri vereceksiniz... Hepinize arısız kasasız belasız günler...
:queen: Birde arkada artcı yoksa nargile de bağlanabilir uzun yolda sigaradan daha kullanışlı di mi yaaa:queen:

fly

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ok

dostdark' Alıntı:
:queen: Birde arkada artcı yoksa nargile de bağlanabilir uzun yolda sigaradan daha kullanışlı di mi yaaa:queen:
Lütfen dalga geçme arkadaşım burda faydalı bilgiler veriyoruz aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:queen:

100 civari giderken yaz gunu kolumu sokmustu essek arısımıdır nedır.sonucta dusmustum. davul gıbı olmustu kolum. ondan sonra ne kadar sıcak olursa olsun montu cıkarmadım. onemlı bır sorun bu arılar.
bide arı sokmasına ne ıyı gelır yanınızda ılac felan yoksa ve dag basındaysanız?
bu tıp seylerı de bılmek lazım :)

fly' Alıntı:

İyide arı zaten kask hoşuna gidip , ben şunun içine gireyim bızzzz (90km)demiyo ki. Diyelim ki senin dediğini yaptık sigara dumanı yaptık , arı denk geldi girdi arı gene, bu sefer lan adamın kaska girdik bide duman kokuyo , dur şunu bi sokayım gözünden demez mi?

Bide ayrıca arıdan kaçacaz diye bütün motosiklet hayatımızı sigara dumanı kokan bi kaskta geçirmek iyi bi fikir olmasa gerek.

Kaskların altında plastik bir parça oluyor(kaskın cene kısmından boğazınıza doğru yatay), bu kaskın altından börtü böceğin girmesine engel oluyor, sizinkinde yoksa basit bi uyarlama yaparak buna engel olabilirsiniz.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar