Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosikletle grup gezileri. Ve yalnız takılanlar / Alpaslan Apak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Motosiklet kullanan insanların en keyif aldıkları ortamlardır grup halinde yaptıkları uzun veya kısa mesafeli geziler. Hiç tanımadığınız insanların ortaklaşa tek yürek olup, aynı heyecana gaz açtıkları bir etkinliktir. Birbirleriyle yarışmak, kovalamaca oynamak için değil, bir güzelliği ruhlarına sindirebilmek için; yol nereye onlar oraya gaz açarlar.

    İstanbul’da başlayan motosiklet maceramın ilk kilometreleri böyle güzel paylaşımları yaşayarak geçti. Hafta sonu geldiğinde, günler öncesinden planlanan rotalar, gidilecek yerler, kaç motor, kaç kişi katılacak gibi tüm detaylar görüşülüp bir plan yapılırdı. Bu sevda öyle bir güven ortamı oluşturuyor ki; eşini ve kendini motora atıp, kardeşi veya çocuğunu da bu etkinlikte bulundurmak için artçısı olmayan arkadaşlara teslim eden dostlarla karşılaştık. Emanet artçı alan bu kişiye duyulan güven, o artçıyı alan kişinin de bir onurudur.

    Buradan; bana bu güveni duyup aile fertlerinden artçı olarak teslim ettikleri dostları, günün akşamında memnun ve huzurlu bir keyif içinde geri getirmenin mutluluğunu sağlayanlara teşekkürler ediyorum. Motorcunun mayasını, güven ve saygı harmanlıyor. Bu yaşadıklarımın birikimini çeşitli dergi ve yazılarımda her zaman paylaştım. Yazmaya da devam ediyorum.

    Antalya’ya yerleştiğim 2009 senesinden beri buradaki motosiklet gruplarını ve gezilerini yakından izliyorum. Bir kültürün, sağlam temeller üzerinde, doğru arkadaşlıklarla ne kadar güzel etkinliklere sahip olduğunu görüyorum.

    Grupların dışında bir de yalnız sürücüler vardır. Tek başına, sadece yol, motor ve içindeki coşku vardır. Kimseler olması gerekmez. Belki çok yakını olan bir yareni artçısı olmuştur. O kadar! Motosikletle ilgili gezi kitaplarını incelediğiniz zaman, bu yazıların tek başına yapılan seyahatlerden sonra ortaya çıktığını görürsünüz.

    Motosikletle yollarda olmanın huzurunu tek başına olduğunuzda daha fazla hissedersiniz. Önünüzde giden veya arkanızdan gelen bir başka motorcuyu kollamak, düşünmek zorunda olmadığınız için bambaşka bir duyguyla yollara salarsınız kendinizi. İşte bu hissiyat insanda yazma hevesini kamçılar. İstanbul’da olduğum zamanlar bu kadar yazı meşguliyetim yoktu. Katıldığım gruplardaki arkadaş muhabbetleri, şakayla karışık yolculuklar anı yaşatan değerlerdi.

    Oysa bu gezilerin arkasında insan ruhunu dinginleştiren bambaşka heyecanlar olduğunu bilemezdim. Çok hoşuma giden bir kavşak veya manzara karşısında o bölgeyi gruptan kopmamak adına teğet geçip, anılarımda bırakırdım. Yalnız gezmeye başladığımda, her kilometre başında ne varsa hoşuma giden durup fotoğrafladım. PC başına oturduğumda o anı yaşatan duyguları klavyemden satırlara dökmeye başladım. İşte yalnız takılmanın, bana göre en büyük ödülü buydu.

    Motosiklete sevdalıysanız; içinizdeki sesin sizi hangi yollarda kimlerle veya tek başına mı gideceğiniz haykırışına kulak verin. Yol nereye giderse gitsin, motorunuz ne marka, kaç CC olursa olsun bu bir sevdadır, tutkudur. Başka hiçbir araç bunu sizin ruhunuza işleyemez.

    Yolunuz farınız ve şansınız açık, kaskınız başınızda olsun!





    Motosikletli Yaşam - Alpaslan Apak - Motorcuların HULK abisi..
    Kaynak: Milliyet Akdeniz
    fusuy364, gmsi61, OnurTr ve 19 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2010
    Şehir
    Sakarya
    Paylaşım için teşekkürler, güzel yazı, aynı şeyleri biz de yaşıyoruz grup gezilerinde, ama grup gezileri daha zevkli oluyor gibi , ben bu zamana kadarki gezilerimin çoğunu tek yaptım, tek yapmanın rahatlığı tabiki de çok fazla,
    sonuç olarak Hulk abinin de dediği gibi :
    "Motosiklete sevdalıysanız; içinizdeki sesin sizi hangi yollarda kimlerle veya tek başına mı gideceğiniz haykırışına kulak verin. Yol nereye giderse gitsin, motorunuz ne marka, kaç CC olursa olsun bu bir sevdadır, tutkudur. Başka hiçbir araç bunu sizin ruhunuza işleyemez."
    halilom ve biseduda bunu beğendiler.

  3. #3
    rebitek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2014
    Şehir
    mersin içel.
    Motosikleti
    rks 200 r
    kafa dengi birileriyle olsa, dünyayı dolaşırdık ama ne yazıkki bütçe müsait değil. kim bilir belki emekli olunca.
    namk bunu beğendi.

  4. #4
    oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Aralık 2012
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Ben bu duyguyu yalnız başına yaşayanlardanım,benim anlatamayacaklarımı gerçekten güzel kaleme dökmüş.
    Ben şu anda İbrice-Gökçetepe arasında,ormanın denize sıfır olan bir yerinden yazıyorum bunları,(teknolojinin gözünü seveyim)
    sanmıyorumki bir arkadaşımı ikna edip burada kamp kuralım.Ama hiçte şikayetçi değilim bu durumdan
    fusuy364, Lidyalı, J3ASKAN ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5
    necatik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2008
    Şehir
    İZMİR-FOÇA
    Motosikleti
    Honda xrv 750 Africa Twin,Mondial cub
    İş açısından hafta içi müsait olduğumdan,seyahat için pek arkadaş bulamıyorum.Bu nedenle tek başıma takılmak zorunda kalıyorum.
    Ancak grup sürüşleri kadar zevkli olmuyor.Tek başına seyahat sıkıcı ve tehlikeli.
    cece89 bunu beğendi.

  6. #6
    mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2008
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    Honda cb125e
    yalnız gezmektense yanında sağlam bir arkadaş olması keyfi 2ye çıkarır kanatindeyim..
    Maslak ve halilom bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    03 Mayıs 2012
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    öncelikle paylaşım için tebrik ediyorum sizi adeta yüreğimizdeki sessiniz
    antalya'ya yeni gelmiş birisi olarak buradaki gezi organizasyonlarını nasıl takip edebileceğim hakkında beni aydınlatacak birisi var mı acaba burada
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ

  8. #8

    Üyelik
    31 Mayıs 2012
    Şehir
    Antalya
    Alıntı speed_dream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle paylaşım için tebrik ediyorum sizi adeta yüreğimizdeki sessiniz
    antalya'ya yeni gelmiş birisi olarak buradaki gezi organizasyonlarını nasıl takip edebileceğim hakkında beni aydınlatacak birisi var mı acaba burada
    Bende aynı dertten muzdaribim bildiğim en yakın organizasyon 2 agustosta bitecek olan manavgat festivali var bende antalyadayım biz 3 arkadaşız ve festivale rabbim izin verirse gitmeyi düşünüyoruz, eğer bize katılmak istersen özelden mesaj at haberleşelim hep birlikte gideriz. Başka katılmak isteyen arkadaş varsa özelden mesaj atabilir
    Herkese iyi formlar...[COLOR="Silver"]

  9. #9
    cennetkizi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2012
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Mondial 150 ZC, TVS Apache 150 RTR, LF100-C PONY
    Çok güzel bir yazı, eline-kalemine sağlık Alpaslan abi. Biz de eşim ve ben ayrı ayrı motorlarla katılmak suretiyle yazın neredeyse her hafta sonu grup olarak bir yerlere çıkıyoruz. Asos, Ayazma, Abide'nin oradaki koylar Aynı şehirde yaşayıp da, daha önce hiç görmediğimiz Çanakkale 18 Mart Motosiklet Derneği' ne üye arkadaşlarımızla birlikte çok kısa zamanda kaynaştık. Şimdi de hep birlikte gaz açıyoruz yollarda. Gaz açmanın zevki ayrı tartışılmaz elbet, fakat "Motosikletle yollarda olmanın huzurunu tek başına olduğunuzda daha fazla hissedersiniz. Önünüzde giden veya arkanızdan gelen bir başka motorcuyu kollamak, düşünmek zorunda olmadığınız için bambaşka bir duyguyla yollara salarsınız kendinizi.
    Çok hoşuma giden bir kavşak veya manzara karşısında o bölgeyi gruptan kopmamak adına teğet geçip, anılarımda bırakırdım." cümlelerinize kesinlikle katılıyorum. Ama, ilginçtir grupla hareket ederken kendimi daha güvende hissediyorum. İkisini de arada bir yapmak lazım bence, arkadaşlarla gidilen kampın tadı da bir başka...Herkes, harekete başlangıç noktasını korur yani sürüşte de sollama yapılmaz ve kurallara uyulursa
    10 numara bir sürüş olur. Başlarken önünde ve arkanda kim var ise durduğunda da aynı sıra olmalı diyoruz her zaman. birbirimizi uyarıyoruz yol ayrımlamrında sinyal vererek. Yeri geliyo kenarda bekliyoruz filan. Ama tek başına iken hakikaten hiç bir şey düşünmüyor insan. Motorun ve rüzgarın sesi bizi bizden alıyor. Ne stres, ne gam, ne tasa...Hepsinin tadı ayrı. Paylaşım için teşekkürler. Herkese Çanakkale' den Sevgiler. Tekeriniz düz bassın arkadaşlar
    namk bunu beğendi.
    " MoToRsİkLeT TuTkU YaRaTıR " "KAPORTAMIZ BEDENİMİZ, OTO SÜRÜCÜLERİNİ BİZE KARŞI TRAFİKTE DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM..."

  10. #10
    Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2012
    Şehir
    Pendik
    Motosikleti
    PCX 125
    bir yazı bu kadar güzel olur..bir konu bu kadar güzel anlatılır
    Maslak bunu beğendi.

  11. #11
    koran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XSR 700
    ben de tekciyim. ruh hastalığı

  12. #12
    cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2013
    Şehir
    Berlin
    Motosikleti
    Duke 390
    motor üstünde olmak her haliyle güzel pazartesi sabahı işe giderken bile yaptığın yolculuktan zevk almaktır.

    -- Şeytan işidir , tehlikelidir , apaçi işidir motor kaç yapıyor bu alettir.
    - Ya evet sende haklısın be abi lütfen gaz koluyla oynama motorun hadi bana müsade

    Yine yollardayız.
    https://www.facebook.com/cenk.toker.3
    Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]

  13. #13
    IsmetCan86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir Bergama
    Motosikleti
    125 MH Drift
    Hep Yalnız Gezerim En Son Arkadaşla Yan Yana Gezerken Arkadaş Aniden Motoru Sağa Kırdı Direksiyonu Bende Heyecandan Ön Freni Sonuna Kadar Sıktım Allahtan Devrilmedim Son Onda Kurtardım Motoru.
    namk bunu beğendi.
    Kaza En Ağır Cezadır...

  14. #14

    Üyelik
    03 Ağustos 2015
    Şehir
    pendik/ist
    Motosikleti
    kawasaki vulcan s
    yazın gerçekten çok güzel ve aydınlatıcı,bunları paylaştıgınız için teşekkürler.bende 20 yıllık bir aradan sonra tekrar yollara çıktım ve bu ay sonunda kısmetse eşimle birlikte antalya,ya kadar gitmeyi planlıyoruz.tabi sizin dediğiniz gibi gezilecek yerleri pas geçmeden.herkese kazasız yolculuklar.kurallara uyalım gereksiz saglama,sollama yapmıyalım.

  15. #15
    ishan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda 2009 600 silwerring
    Başlık yazısı o kadar sıcak ve güzel dile getirilmiş ki diyecek diyebilecek kelime bulamadım ..ben yeni motorcuyum ama yanlış anlamayın 20 sene aradan sonra tekrar yeni aşkıma döndüm ohh be işte keyif bu ..gün içinde eşimi kızımı babamı kayımvalidemi arabayla gezdirdikten sonra akşam motosikletim Honda silverwing 600 ile keyfimi yapıyorum ..bu sıcak mutlu keyifli yazılar için tekrar teşekkür ederim

  16. #16
    m.r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2016
    Şehir
    bandırma
    Motosikleti
    honda nc 750 x
    tek tüfek iyidir

  17. #17
    Kaiser3461 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2017
    Şehir
    İstanbul/Üsküdar
    Motosikleti
    Ybr 125 Esd
    Güzel anlatım olmuş elinize sağlık. Yanımızdakiler sağlam olduğu sürece grup gezisi her zaman iyidir. Onla konuşup istediğin yerde durabilirsin. Böyle bir kız arkadaşım olsun isterdim


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler