benim başıma böle bişey gelmez demeyin okuyun

Süper Moderatör (BBRR)
Olay bir arkadaşımın başından geçti aynen aktarıyorum

Arkadaş emlakçı . Bir gün gayet temiz giyimli bir bey gelir ev kiralamak istediğini söyler ..arkadaş alır bu kişiyi evleri gösterir ama müşteri daha şehir dışında daha sakin bir yer ister arkadaşta alır sahibi almanyada olan bir eve götürür ....müşteri evi beğenir..el sıkışılır ve kiracı taşınır evin sahibi almanyada ikamet ettiği için kirayı arkadaş alır ev sahibine iletir..her kira gününde kiracı telefonla arkadaşı arar

- abi nerdesin
*- şu an dışarda şurdayım
-iyi abi parayı getireyim
*- eyvallah

Arkadaş emlakçı olduğundan ve işi gereği sılıkla dükkanda olmadığından paranın el değişimi çeşitli zamanlarda farklı mekanlarda gerçekleşir..
Bir sabah saat 05:00 sularında arkadaşın kapısı çalınır arkadaş kapıyı açar genelde baskınlarda görmeye alışık olduğumuz tarzda polis veya jandarma (bundan emin değilim) evi basar yere yat kelepçe neyse arkadaş sorgulanmak üzere göz altına alınır..
tam filimlerde ki gibi karanlık bir odada kafasının üstünde yanan bir ışık eşliğinde sorgulanır bu arada sorgulayan kişiler devamlı değişir..Arkadaşın önüne resimler atılır, bu senmisin resimlerde çeşitli yerlerde para alırken çekilmiş enstantaneler vardır.Arkadaşın çıktığı kızdan tutunda son 6 ay içinde yaptığı tüm telefon konuşmalarına kadar her şey önüne serilir arkadaş ısrarla ben sadece emlakçıyım desede sorgulama tüm ciddiyeti ile devam eder..Meğer evi kiralayanlar bir örgütmüş ve çok uzun zamandır takip ediliyolarmış..Arkadaşın dediğine göre bir ara rseimlere bakar sorgulama kafasını öyle karıştırmıştır ki acaba der kendi kendine bende bu örgütün bir üyesimiyim..Neyseki olayla bir alakası olmadığı uzun süren sorgulama sonrası açığa çıkar...

Siz şimdi benim başıma böylebir olay gelmez diyosunuzdur demi ....bence demeyin :cherry:

Son düzenleme:
Malesef ülkemizde herkesin başına her an bir şey gelebilir...

benim basıma gelmez herhalde, turizmciyim ben emlakcılıktan anlamam :)

zamanında yanında bulunan 1 adet kot pantolon yüzünden casus damgası yemiş ve uzun süre boyunca askeri hapisanede yatmış insanlar gördüm. bu tür vakaların başımıza gelmesinin gayet doğal olduğunu düşünüyorum. her an kafamıza pelikan düşüp ölebileceğimiz gibi birşey yani...

alem ....olmuş bunu kafamıza yazsak adamlar pes dedirtecek bir şey gene bulurlar.

abi ne denir ki buna:silent:
olur mu olur walla, allah göstermesin.

Süper Moderatör (BBRR)
federal' Alıntı:
benim basıma gelmez herhalde, turizmciyim ben emlakcılıktan anlamam :)

hehe buna benzer bide araba kiralama olayı var...3 aşağı 5 yukarı böle bişi terör örgütne araç sağlamaktan sorgulananlarda tanıyorum ....:cherry:

Ben hiçbir zaman elden para almam. Bu şekilde para alışverişini de tavsiye etmem. Dükkan vs. gibi durumlar hariç tabii....

Sırf bu tür değil, başka bir çok risk ve sakıncası da var.

Süper Moderatör (BBRR)
valla para veren olsunda elden ayaktan alırım sorun yok ...ilerde sorun olursada napalım gülü seven dikenine katlanır dicez:p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
polislerde tam adamını yakalamış he:mrgreen:
hedef tutturamadılar yani.......
arkadaşta çok sanssızmış yaw

hani böle bişi anlatılır sonra saf biri çıkar bişi sorar ya öle olasım geldi :p
eee adam sölememiş mi emlakçı olduğunu :cherry:

evet henüz hayatı toz pembe güvenip insanları kendimiz gibi sanıoruz.
ama evet malesef çok klişe bi laf oldu ama sölemek zorundayım.
burası türkiye ve insanın başına her şey gelebilir :pale:
bişiler yapmak gerek ::153::

ayda yılda bir bu konu hortlatma olayı işe yaradı. gerçekten okunması gereken bir yazıymış yazanında konuyu horttttlatanında eline saglık:cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu tarz olaylar oluyor bi arkadas telefonunu hiç tanımadıgı birisine verip telefon acmasına izin veriyor

adam polis tarafından aranan bi kişiyi arıyor kısa bi görüşmeden sonra kapatıyor

o günden sonra telefon dinlemeye alınıyor ama bi sonuc cıkmayınca sabah ezanında evde 20 yasın altında kim varsa alınıp sorguya götürülüyor

4 gün nezarette bosu bosuna yattı bu yüzden kimseye telefonunuzu vermeyin bilmediğiniz ve gizli numaralara cevap vermeyin

Bana tepkiler biraz abartılı geldi.Yabancı ülkelerde de örgütle temas kurmuş herkes gözaltına alınıp sorgulanır.Heleki Amerika'da polis dediklerini yapmadın diye kurşunları yağdırabilir üstüne.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar