bir motor başka bir motorLa çekiLir mi ¿

merhaba arkadaşLar...
bu konu üzerınde arkadaşLa cok tartışıyoruz :)
ben çekiLir diyorum arkadaş kasası bozuLur dıyo... bence sağLam demirLerine sıkıca bi bağ olursa sorun oLmaz... ya siz nedersiniz ¿

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Çekilir, çok kezde çektim çekildim. Ama ne tarz bi motorla kaç kiloluk bi motoru çektiğiniz çok önemli, zira çeken motorun debriyajını olduğu yerde yiyebilirsiniz.

DİKKAT!!!
Araba ile motor çekilmez!!!!!!!

ben gördüm çekilirkene ama çok komik oluyor arkadaki gidonu nereye çevireceğini şaşırıyor mauahaha :)

Çekilir araba ile de kısa mesafe çekilir ama arabayı kullacak şahsiyetin iyi şöför olması tercihen motosiklet kullanması gerekmekte. Çekilen motoru kullanan kişi full korumalı olmalı çünkü risk normalden daha fazla. Çekmek için kullanılacak ip, halat neyse lastik gibi olmamalı çünkü kopma durumunda kamçı gibi kafana inenilir. en güzeli yeteri uzunlukta çekme halatı ben arabalrın emniyet kemerinden yapılmış olan iki ucunda kilitli kancaları bulunan bir çekme halatı kullandım. Çeken araç 1998 Ford Fiesta - çekilen araç Asya As150 T1. arabanın çekme halkasına kancayı taktık diğer ucu motorun önünden ayağınızı koyduğunuz yerin oradan doladık ve önde halatın ortasına kitledik yani komple ön grenaj dan bağlandı. Aradaki mesafe önemli bir araç girecek kadar uzak, önünüzü göremeyecek kadar yakın olmamalı. Hareket halinde iken halat karşı koymayım önünüzde düz durcak şekilde takip edin. Durduğunuz da tekrar hareket etmeden önce motoru geri kaydırarak halatı gergin tutmaya çalışın.Bu arada araba yı süren kişinin çok sakin kullanıp dikiz aynasından sürekli sizle göz temasında olmalı.

arabayla motor çektik motorla motor çektik hemde demir falan değil belimizdeki kemerleri birbirine bağlayıp , motorla araba çekenide duydum daha onu yapmadık ama :)

Süper Moderatör (BBRR)
Niye çekilmesin çekilir.. Çekilen motorun frenlerinde sorun yoksa çekilir tabiki bu arada bu faydalı bir bilgi değil sadece bi soru o yüzden motosohbete taşıyorum

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rampa yukarı, rs 151 ile bisan pacific 125 çektim. hemde gayet hızlı gıdıyorduk. rampa yukarı 40-50 arası. sureklı rampa çıktık. çok kolay oldu. çamaşır ıpıyle bagladık motorları. fantastık oldu

ben çok çektim bi şey yok şase bozulur diyenin motoru sağlam değildir ona bakma sen gerekirse çek:d

Eyong' Alıntı:
Çekilir, çok kezde çektim çekildim. Ama ne tarz bi motorla kaç kiloluk bi motoru çektiğiniz çok önemli, zira çeken motorun debriyajını olduğu yerde yiyebilirsiniz.

DİKKAT!!!

hocam debriyajı yersin derken biraz açarmısın..?_? galiba bahsettiğinz kavrama balatası.. mesela motoru sabitleyip kalkışını zorlasak aynı olay mı oluyo?_? ve bunun motora başka ne gibi zararı var.. çok pahalı bişeymidir.. ?_?

Eyong' Alıntı:

DİKKAT!!!

Bizim Adana'da bozulan Trafik Polisi motoru'nu başka bir Trafik Polisi kamyonu çekmişti.Söz konusu olay gazetelere de yansımıştı.:)

Çekiliiiiiirr. Bende çektirdim. Tek sorun çekilen motorun üstünde oturmak karizma dağılıyo çünküüüüü:queen:

"allah çektirmesin...ya." :)..ama bu çekilir..bende çekmiştim....hiç bir şey de olmaz......çekene kuvvet....

wallaha gördüm çekiliyo ramzey ramzyi çekiyodu çayırova tem çıkış köprü üstünde.

çekilir tabiki..
benim motonun debriyaj kütüğü kırıldığında debriyaj sız kullanmaya kıyamadığım için 6-7 km çekmiş idik 2 ay önce..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar