motosiklete 20w-50 yağ ?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaşlar kafama takıldı.

Bildiğim kadarıyla motosikletlere 10-40 yağ kullanılır. Ancak az önce elimdeki bir broşürde performans tipi bir araç için (yüksek devirli olduğu gerekçesiyle) 20w-50 yağ önerilmiş. API SF sınıfı.

Madem 20w-50 deki 20, -20 derece 50 de +50 derece o zaman neden daha iyi olan bu yağ kullanılmıyor ?

ben zaten 20-50 kullanıyorum. 10-40 nerden çıktı. çoğu kişi 20-50 kullanıyo bildiğim kadarıyla

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Regal-raptorun yağ kapağında 10w-40 yazıyordu. Hyosungdada aynısı.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sağol.
Zaten onu okuduktan sonra kafam karıştı ya:mrgreen:

benim motorun (yamaha ybr)kullanma klavuzunda 10 40 yazıyor.bende hep 10 40 kullanıyorum

Genelce fazla kafa karıştırmadan önerim şöyle olur. Eğer ne kullanacağınızı bilmiyorsanız:

1.Hava soğutmalı nispeten ucuz motorunuz varsa 20-50 madeni yağ kullanın.

2.Su soğutmalı motorunuz varsa 10-40 her şartta (Türkiye genel iklim ortalamasına göre) yeterlidir.

3.Hava soğutmalı veya su soğutmalı yüksek devirli veya hacimli motorunuz varsa 15-50 full sentetik yağ kullanınız. Paraya kıyarım diyorsanız tüm motorlarda bu yağda kullanılabilir.

Not 1: Rodaj döneminde full sentetik yağ kullanmayınız. Parça alışmasını geciktirir. Rodaj döneminde madeni yağ veya en fazla yarı sentetik yağ kullanınız.

Not 2: Çok soğuk iklimlerde eğer motor kullanıyorsanız bu iklime uygun çok dereceli veya tek dereceli yağ kullanmanız gerekir.

Görüşmek üzere.

Motosikletim olduğunda satana kadar Mobil 1 kullanmayı düşünüyorum. Rodaj döneminde full sentetik kullanmanın motor alışmasını geciktireceğini bilmiyordum. Özellikle Çin motor kullanan arkadaşlar bence motorlarını aldıklarında ilk önce içinde gelen yağı normal 20-50 markalı bir yağ ile değiştirsinler. İçerdeki yağın ne olduğu belli değil. Rodaj sonrası full sentetiğe geçebilirler. Motosikletler genelde otomobillere göre yüksek devirde çalıştıklarından full sentetik yağ kullanmanın ömür açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Motosikletler genelde otomobillere göre yüksek devirde çalıştıklarından full sentetik yağ kullanmanın ömür açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Çok doğru. Özellikle devir ve yüksek sıcaklık aşınımı arttıran etkenler. Yüksek sıcaklıkta çalışan parçalarda yağ filmi daha çabuk yırtılır. Neticede aşınma meydana gelir. En kaliteli yağlar Tam sentetik olanlardır. Televizyonlarda gördüğünüz motor up, power up vb. katkı maddelerinin bileşenlerinin çoğunu tam sentetik yağlarda içerir.

Görüşmek üzere.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim motorun yağ kapağında 10w-40 yazıyo ben 30 numara yağ koydum bir sakıncası olurmu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar