Kymco CK125 vs. Yamaha YBR125

Şimdi biliyorum herkes ybr diyecek ama ben özellikle Kymco kullanıcılarının fikrini almak istiyorum. İki motor arasında yaklaşık 600 YTL. fark var. Ybr kullanıcıları genelde lastiklerin değişmesini gerektiğini söylüyor. Lastiklerinde yaklaşık 150 YTL olduğunu duydum ama emin değilim. Eğer Kymco'nun lastiklerini değiştirmeye gerek yoksa bu durumda fark 750 YTL oluyor. Ybr 108 Kg. ve 10 hp, Ck125 130 kg. ve 11 hp. Ben motoru binmek için alacağım fakat yine de ilerde elden çıkarırken Ybr daha avantajlı görünüyor.
Kymco Ck125 2400 YTL : http://www.kymco.com.tr/html/pulsar125.html
Yamaha Ybr125 2995 YTL : http://www.beldeyama.com.tr/www/urunler/urundetay.php?k_id=8&u_id=29

Küçük bir ihtimal olarak da Keeway Speed i düşünüyorum. Mayıs başında gelecekmiş 150 cc. 2100 YTL.

Speed i bence büyük bi ihtimal olarak düşün abijim. Fiyat baya baya güzel ayrıca keeway kullanıcılarından hiç şikayet duymuyorum.

Selam ben ybr hiç kullanmadım ama Kymco CK 125 i kullandım bir süre,motor bence gayet güzel,titreşim yok gibi birşey,motor viteslere geçerken çok rahat,sağa sola yatışları çok iyi,çok rahat hızlanıyor ve motordan çok az ses geliyor.Motorun beğenmediğim tek yanı ise tipi.Bir de renk seçeneği çok az:kırmızı ve gri.İki renktende nefret ediyorum.

kymco pulsar ck125 ve ybr 125 kullananlar!!!
--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar kymco 125 ve ybr 125 kullanan arkadaşlar kıyaslarsalar ve fikir verirseler çok sevinirim..özellikle kymco ck 125 için iki kötü yanlarını değerlendirmenizi bekliyorum..kullannalar yardımcı olursa sevinirim..yakıtı, servis ağı ve sürüş özelliklerini merakediyorum.
özellikleri:

Ekli dosyayı görüntüle 2330
PULSAR / CK 125

Ölçüler 1958 x 742 x 1064
Ağırlık (kg) 131
Motor Tipi 4 Zamanlı
Soğutma Sistemi Hava
Şanzuman 5 Vites
Motor Hacmi (cm³) 124.1
Ateşleme Tipi CDI
Yakıt Kapasitesi 13
Yağ Kapasitesi 1
Sele Yüksekliği 770
Max. Güç (Hp/d/d) 11 / 8500
Max. Tork (Nm/d/d) 8.8 / 7000
Frenler Ön / Arka Disk / Kampana
Tekerlek Ölçüsü Ön 2.75-18
Tekerlek Ölçüsü Arka 3.00 - 17

ben 2 motoruda eğitim esnasında kullandım (sahip olmadığım için yedek parça, servis vs bilmiyorum) ybr 'nin manevra kabileyeti daha yüksek, ayrıca daha çabuk hızlanıyor, kymco da üzerinde daha güvende hissettirmişti bana kendini, her ikiside iiydi bence. Şunu alma bunu al diyecek kadar bir üstünlükleri yoktu benim gözümde. Bence sen her ikisinin de üstüne otur, seslerini dinle, göz zevkine bak, hangisi hoşuna gidiyosa onu al. (tabi gidonun dönüşünün çokluğu yada daha hızlı bi kalkış ilgini çekmiyosa ki benimkini pek çekmemişti :p çok büyük farklar değil çünkü)

yamahanın parçalarının yansanayiside var yedek parçayı daha ucuza bulursun

jar

osak arkadaşın dediği gibi kymco nun renk leri ve üstündeki sticker lar baya kötü görünüşe önem veriyorsan ve kymco alacaksan onlara da bir el atman gerekebilir.ikisinide kullanmadım fakat duyduğuma göre 2 side iyi

bende kymco ck 125 var şu an 600 km deyim yakıy 1 literyle ortalama 35 ile 40 km arası yapıyor herhangibir sorun yaşamadım daha rodajda olduğu için 80 km geçmedim ama 6000 de olan arkadaşım h
iç problem yaşamadı ve ibreyi sonuna kadar görmüş

tüm bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim. son hızı nedir bilen varmı??
bide bu motor OHV denilen egzantriksiz valf çubuklu teknolojiylemi çalışıyor. ve titreşim sorunu yaratmıyormu bu..130 kilo olması ağır kalmasına sebep oluyormu??

kymco için tavsiye edebileceğiniz bayi ve servisler hangileri ??

arkadaşlar benim varr 4000km de ibrenin sonunu motorunu güzel açtıysan görürsün tek sorun suspansiyon onuda satenn ön amartisörlerden azz yağ alıp birazda yayları küçültürsenn olurrr arkaa süspansiyonlarıdaaa motorunn arkasını yükseltererkkk yumuşuyyooo

ağırlığıda 131 kg deil 118 kg tarttıkk

ağırlığıda 131 kg deil 118 kg tarttıkk

Son düzenleme:
arka amortisörleri nasıl yükseltiyorsunuz ? bendede var 3723 km de hiç bir sorun yaşamadım

Merhaba.
bende bu motoru almayı düşünüyorum fakat alacağım motor ikinci el. 4000 km. de ve sahibi hiç bir probleminin olmadığını söylüyor. Benim merak ettiğim bu motor çin malımı yoksa başka bi ülkeninmi. Biraz sağdan soldan yaptığım araştırmaları söyleyeyim; motorcum motorun gözel ve dayanıklı olduğunu söylüyor. Ybr den çok daha seri ve hızlı olduğunu yanı sıra motorun çinde yapıldığı fakat İtalyan patentli olduğunu söylüyor. Fakat parçasının oldukça pahalı ama dayanıklı ve uzun süreler götürdüğünüde unutmamak gerektiğini üstüne basa basa söylüyor.

Şimdi motoru kullanan arkadaşlardan cevap alabilirsem çok sevinirim.
Bende oldukça kararsızım. :(

Kymco 35 yıldır Honda ya motor üreten Taiwan da bir fabrikadır. Bu nedenle yaklaşık Honda teknolojisi ile üretilir. Dolayısıyla bir japon kadar kalitelidir özellikle scooter modelleri Almanya, Amerika, ve İtalya gibi pazarlarda satılmaktadır İtalya da scooter pazarında vespa nın önünde gelmektedir. Parça temini en az Yamaha kadar sorunsuzdur. Dolayısıyla yamaha ile arasındaki farkı kalite değil zevkler belirlemelidir.

tabiki yamaha ybr125

aslında hiç biri honda cbf150 ama bu ikisi arasında ybr125 sınıfının 1.si

Shot with DSC-S650 at 2007-07-06

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ck125 dee benizn gostergesi yok :farao::farao:

Tabiki Ybr 'Yamaha dan şaşmıyacan' tamam kymco da baya kaliteli ezik çin motorları gibi deil honda yamaha kalitesinde ama yinede yamaha tek geçilir.

bence YBR evet biraz pahalı belki ama.. İnan bana YAMAHA adına yakışır bi performans sergiliyor.Ayrıca YBR daha yakışıklı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar