benzin analizi nerden yaptırabilirim;? yardım

arkadaşlar bugün motoruma benzin aldım ve 2 zamanlı olduğu için yeterli miktarda yağ ekledim.10 km sonra motorumda sürtünme sesleri gelmeye başladı.
zaten uzunça bir süredir süper yerine kurşunsuz benzin almaktan dolayı motorun prformansı düşüyordu ançak yine de sorunsuz bir şekilde ilerliyordum.
sorunun bu son aldığım benzinden kaynaklandığını düşünüyorum.

bu benzini konyada nerede test ettirebilirim.
eğer benzin hatalı çıkarsa hukuki olarak hangi işlemleri takip etmem gerekir?
yardımçı olursanız sevinirim.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
bir müşterimize solvent karışmış benzin satmışlardı ve araç tekliyodu.sorunun benzinden olduğuna karar verdik,depoyu boşaltıp başka biyerden benzin aldık ve araç düzeldi.müşteri benzin istasyonuna başvurduğunda istasyon kabul etmedi.müşterinin yaptığı araştırmada mahkemede kanıt olarak kullanılabilecek tek teknik rapor sadece benzinin orta doğuda bi ülkede(hangi ülke bilmiyorum)yapılan analizi sonucu kullanılabileceğini öğrendik(nekadar doğrudur bilmiyorum ama olay böyle gelişti ve müşteri davadan vazgeçti)
ama benzini burdada analiz ettirebiliyosun.bizim müşteri ve benzin istasyonu örnekler alarak kendileri tahlil yaptırdılar farklı yerlerde,istayonun tahlili temiz çıktı,müşterinin tahlilinde ise solvent karıştığı.bu farklar yüzünden olsa gerek mahkeme özel labaratuvarların tahlillerini dikkate almıyo sanırım

belkide yanlışlıkla motorin(mazot) falan koydurmuşsundur.. bazen oluyo böyle dalgınlıklar.. babamda olmuştu biara.. motoru kopmle indirip topladık.. analiz için bir fikrim yok..

teşekkür ederim yardımlarınız için.ben biraz daha araştırma yapaçağım.olmadı bir daha toplataçağım motorumu tam da yaza girerken iş mi bu şimdi:pr:

yağı direk benzine mi ekledin otomatik yağlama değilmi?
eğer yağlama otomatikse yağ otomatiği bozuk olabilir yada yağ kalitesiz de olabilir..benzin ne kadar kalitesiz olursa olsun motora ses getirecek kadar zarar vermesi zor en fazla motor tekler performans düşer, bence yağla ilgili bir problem motorun scooter ise sentetik yağ kullan..

motorum mobilet.yağı depoya direk attım.iyiçe de karıştırdım.mobilin mineral 2t yağını kullandım. daha önçe de kullanıyordum bir sorun olmamıştı.

bildiğim kadarıyla tıbbi tahlil laboratuvarlarında dahi yaptırılabiliyor ancak arkadaşıların da belirttiği gibi shell'de yaptırabilirsin.

turkpetrolden aldığım benzinle motor tekledi servise gittim benzinden dediler yıllardır aldığım yer adama gittim böle böle dedi servis dedim adam hiç benzin alma yarın sabah test aracımızı çaağıralım numune alalım dedi tmm dedim.sabah test aracı geldi benim depomdan 1 lt den 3 şişe =3 lt aldı pompadan da numune aldı. 3 şişeden ikisi istasyonla bende kaldı sonuçlara itiraz etme hakkımız için. diğeri test edildi ve sonuçaar bana ulaştırıldı.eğer turkpetrol se test ettireceğin benzin bu yöntem var...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar