Önce Yağ Filtresi Delindi, Ertesi Gün Zincir Koptu

selam yol dostları,
sınav+iş gereği 1-5 Nisan tarihleri arasında Gölpazarı-Eskişehir-Ankara-Gölpazarı yaptım.
Yaptım ama bir endurocunun basına gelebilecekler geldi başıma adeta :)
Eskişehir'de, eskişehirli hemşehrim endurocularla Türkmen dağlarına doğru zevkli bir gezi yaparken, motordan yağlar aktığını farkettim. Durup baktığımda yağ filtreisnin delindiğini ve oradan ince ince yağ kaybettiğini gördüm. Yağ çubuğuna baktığımızda nerede ise içind eyağ kalmmaıştı.Bir arkadas ilerideki koyden pet şişe ile 1.5 lt dizel motor yağı getirdi.Bu arada kolalrı sıvayan endurocular yağ filtresini sarıp sarmaladılar. Filtre ısınıp sardığımız bantlar esneyinceye kadar epey yol aldık ama bantlar esnemeye bsalyınca yine yağ kacırmaya başladı, Eskişehir e 20 km. civarında yol vardı henüz.Ekip yine kollaı sıvadı yine sarıp sarmaladılrar filtreyi ve hiç durmadan doğruca Eskişehir e Ahmet ustanın mekana acil giriş yaptık.Tabii ki KTM filtresi olamdığından Mazda filtresi taktık boyu biraz kısa olmasına rağmen aynen oldu(çaresiz alırsanız deneyin),
Bşta Sedat( Legolas) ve diğer Eskişehir li endurocu dostlara çok teşekkürler ediyorum,
Ertesi gun tek başıma Ankara ya gitmek üzere yola çıktım, yıllarca klasik yollardna gittiğimden sıkılmış olmalıyım ki aradan gitmeye karar verdim,
Alpu, Mihallıcık, oradan da koy yollarındnan tam Polatlı ya cıkacaktım ki motor birden bağırdı ve kaldı.
Zincir yoktu ortada, sağa çektim, gereyie doğru yurudum yılan gibi yerde sereserpe yatan zinciri buldum, baktım kortuğum başıma gelmemeişti, ortadan kırılmamış, kilit ya kopmuştu ya da çıktı,
tabii yanıma kilit ve yedek baklla vardı, ellerim kirlenmesin diye cantamda taşıdığım cerrahi edivenleri takıp operasyona giriştim,
zincir o hızla koptuğunda on dişlinin ileirisindeki aliminyum muhafazayı biraz ezmiş ve yere duşmuştu, muhafazanın hemen ileirisinde yağ hortumalrı çok riskli yerden geciyor sincir muhafazayı sıyırıp hortuma çarpsa kesin delecektir, bu hatalarındna dolayı KTM mühendislerine hürmetlerimi sunuyorum,
tamir olayı bitip yola devam ettim,
Ankarada kaldığım sürece işlerimi halledip ve çeşitli ziyaretlerde bulunup Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Göynük, Taraklı üzerinden eve dondum,
Ayaş yakınlarındaki rampanın sağındaki gözlemeciye de uğramayı ihmal etmedim :)

003.jpg

004.jpg

007.jpg

008.jpg

010.jpg

011.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

015.jpg

016.jpg

017.jpg

018.jpg

019.jpg

020.jpg

021.jpg

022.jpg

023.jpg

024.jpg

025.jpg

026.jpg

027.jpg

028.jpg

029.jpg

030.jpg

031.jpg

032.jpg

033.jpg

034.jpg

035.jpg

036.jpg

037.jpg

038.jpg

039.jpg

040.jpg

041.jpg

042.jpg

043.jpg

044.jpg

045.jpg

rota01.jpg

rota02.jpg

rota03.jpg

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Neyse

En azından yanında yardım edecek arkadaşların, yedek malzemen varmış.

Ee şöyle arada bir motorun altına yatmadınmı ne zevki kaldı enduroculuğun :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bol bol gezin hayatın tadı böyle çıkar

o filitreye taş sıçramıştır.önüne bir muhafaza lazım.AKLINIZDA bulunsun yanınızda muhtelif boylarda saç vidası bulunsun!!! delik tıkamaya.lastik tamiri,depo deliği vb.

arada bi yolda kalmak da iyidir. halden anlıyor insan. benim benzinim bittiği için yolda kalmıştım. artık her yolda kalana yardım için duruyorum :) .

güzel gezi olmuş herşeye rağmen. kazasız sürüşler

İHTİYAR' Alıntı:
o filitreye taş sıçramıştır.önüne bir muhafaza lazım.AKLINIZDA bulunsun yanınızda muhtelif boylarda saç vidası bulunsun!!! delik tıkamaya.lastik tamiri,depo deliği vb.
muhaza var zaten hocam motorun diğer fotoğraflarında goruluyor, biz tamir icin muhafazayı sokmustuk,
muhmetemelen daha once arazi yaptığımızda filtre ile muhafaza arasına dolan çamuurn içindeki taşların işi bu, çamur kuruduktan sonra sertlesti ve içindeki sivri bir tas titresimin de etkisi ile filtreyi zedeledi, dirket olarak filtreye darbe imkansız,
yanımda yapıskanlı aliminyum bant vardı ama biribirine yapıstıgından ayırıp da kullanamadık, bantla sarma isi is yapmasaydı ben de sac vidası dusunuyordum, yanımda bol miktarda vida. v.s. tasıırım hep :)

baba bu kadarı da pişmiş tavuğun başına gelmemiştir herhalde galibaaa...

ylmzzz' Alıntı:
arada bi yolda kalmak da iyidir. halden anlıyor insan. benim benzinim bittiği için yolda kalmıştım. artık her yolda kalana yardım için duruyorum :) .

güzel gezi olmuş herşeye rağmen. kazasız sürüşler
yolda kalmadık, sadece biraz zaman kaybettik :)

gerçek şöförlük bu işte!!!birde direksiyon şöförleri var.otomobillerde olduğu gibi

gezi çok güzel de sizin motorlar satın alınmaz yazıyorum hepinizin plakalarınızı :) her gezide vukuatınız var, sattığınız adamlara yazık cidden..

cırtbant.
acayip faydalı bir icat. arabada, motorda mutlaka bulundurulmalı.
sağlam, taş gibi, inatçı, ve çok işlevli... kesmeden, kurtulmak zor.
fazladan çanta poşet bağlamaktan tutun, paçanızı bile bağlayabilirsiniz. :)
ucuz, ve büyük marketlerde kolaylıkla bulunuyor.

eee ne demişler dağda gezen yılanı görürmüş.endurocu olmak kolaymı muhakkak zamanı geldiğinde makina bir arıza yapar.ama maharet motora binmekte değil onu dağda ve yolda bırakmamakta

evet cok güzel gezi olmus acaba bende endurocumu olsam ??? evet hamaratlı arkadaslarının sayesinde dağda kalmamısınız her motorcu böyle olmalı hocam :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar