Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aeon Elite 250 / Maxi scooter taiwan uretim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Nisan 2016
    Bayadir yaptigim arastirmalardan sonra sym,dealim, xmax,kymco gibi markalara butcem yetismedi. Ikinci el de almak istemedim.ikinci el az km de motor larin fiyatlari neredeyse sifirlara yakın.km si cok olanları da ben almak istemedim.Motoruda kredi kartina taksitle almak istedigim için seçenekler baya azaldi.

    En son forumlarda dolanirken Aeon Elite 250 maxi scooter i internette Ankarada Bir bayi 9.000 Tl ye sattığını gördüm.Hic adini duymadigim bu motorun sahibinden de bir iki kullanicisi ile görüştüm baya bir memnuniyet ile karsilastim.parca sorunu yasamadiklarini belirttiler.Motoru Istanbulda Avcilarda Yuki bayi de satıyordu fakat fiyati 11.900 tl gibi bir fiyata.motoru gormek icin bayii ye gittim.Satici da baya bir ovdu Tayvan mali ,kymco ile ayni fabrikada uretiliyor.cok kaliteli soyle boyle.parca sorunu olmadigi ,parca fiyatlarinin sym kymco ayarinda oldugu ve kymco ile bazi parcalarinin ayni oldugundan filan bahsetti.

    Fiyatida etikette 11.900 tl ydi.baya bir pazarlik sonucu ilk once 10 bin tl ye indi asagisi olmaz dedi.internette Ankarada bir bayi 9000 e sattigini ve istanbula teslim edebilceklerini söyleyince fiyatta 9.300 tl ye kadar indi.

    Motor gayet kaliteli gosterisli duruyor.sele alti bagaji baya büyük ,iki large boy tam kask sigar gibi.gosterge digital. 14`` jantli,su sogutmali,enjeksiyonlu,on arka disk frenli, 23 HP , led ve 12 V sarj yuvasi vs baya iyi ozellikte.koltugu genis,rahat ,kaporta mazemesi gayet kaliteli gibi.

    Sizce 9 bin tl ye bu motoru almak hata mi olur? Kredi kartina 9 taksitle alinabiliyor.

    Motorun tam linki asagidadir

    www.marantamotor.com.tr/elite.html


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Benimde bir ara dikkatimi çekti ama kulanıcısı malesef çok az onun için yeterli kulanıcı yorumları yoktur

    Not ben alır canını cıkartana kadar kulanırım dersen denemeye deyer yok ben alırım sonra bakımı sgortası yok yağı suyu aman boş ver satim araba alim dersen zor satarsın ve satmak içinde cazib fiyat vermen gerekir

  3. #3

    Üyelik
    02 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    sen yinede iyi düşün derim. maranta motor daha önceden bu-moto markası adı altında birşeyler satıyordu iyiydi kötüydü ürünler oraya girmeyeceğim ama lap diye bi dükkanı kapatıp o dönemki kullanıcıları yedek parça olarak bayağı mağdur ettiler. gelelim satıcı yorumuna ben daha yoğurdum ekşi diyen satıcı görmedim. hatta bilindik bir çinli markasının bayisi bildiğin 3 gün sonra dağılacak motora son teknoloji zart zurt boyayıp durmuştu bana görende ducati'yi anlatıyor sanacak.

  4. #4

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Uzak durun.. Özellikle sektörü bilmeyen yeni arkadaşlar uzak dursun..

    Motosiklette satış sonrası destek hizmeti alamadıktan sonra motor isterse uzaya mekik göndersin..

    Kaldıki daha ferco motor satış sonrasında doğru düzgün hizmet veremiyor bunlar mı verecek..

    Artık yorulduk böyle yeni yetme ama 10 bin TL motora isteyen markalardan.. Bi bitmediler..
    SAZMAN bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    17 Nisan 2016
    Evet dediklerinizde cok haklısını tabi satış sonrası destek hizmet önemli tabi ama ikamelerine bakıyorum sym,kymco vs ortalama fiyatları 13 bin TL civarı. Bu motorun kağıt üzerinde performansı,özellikleri diğerlerinden aşağı kalır yanı yok . Tayvan üretimi ve görünürdeki malzemelerin gayet kaliteli. Sitesinden incelediğimde 2015 te Aeon'un Yamaha için atv ürettiği yazıyor.Belli bir kalitesi olduğu ortada.

    ''Aeon Motor starts to OEM/ODM for YAMAHA ATV model YFM90R since August and it's already in the market. Aeon's product hi-end quality and R&D capability is approved by world brands''

    Tabi gönül ister sym,yamaha,kymco gibi markalara yönelmek ama aradaki 13bin-9bin = 4 bin tl fark cok ciddi bir fark ve neredeyse %45 e tekabül ediyor. 9 bin tl bütçem ile bilindik markaların ancak 10 bin km ve üstü garantisiz,illaki ufak tefek çizikleri olan,sorunlu mu vs bilemediğim tamamen sürpriz yumurta ikinci el motorda almakta biraz cesaret işi değil mi ?Ayrıca taksit imkanıda maalesef olmuyor. Kısıtlı bütçe ile İkinci el motor almakta zor iştir diye düşünüyorum.

    Sahibinden de bu motoru satan iki elemanla konuştum, motorun sıfırını almak istediğimi belirttim ve iki arkadaş ta gayet performanslı,atik ve kıvrak olduğunu söylüyorlar.Parca veya servis sorunu yaşamadıklarını belirttiler.Zaten motor 2 sene garantili.Satarkende cok zarar edileceğini pek düşünmüyorum.Satılık ilanlarda, Çin üretimi 16-17 beygir 250 CC scooterlarda 4-5 bin tl den aşağı yok. 2-3 sene 10-12 bin km filan kullanıp 6-7 bine satarım diye düşünüyorum

    Yok mu aeon elite 250 kullanan yorum yapabilecek...

  6. #6
    gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    9 bin liraya tertemiz gts 250i evo ya da joymax bulabilirsiniz. Yuksek model ve düşük kilometredeki ikinci el motordan korkmanıza gerek yok. Bu saydıklarım hem kalitesini kanıtlamış, hem de istediginizde aldığınız fiyata satabileceğiniz motorlar.

  7. #7
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    #hoodan
    Motokurye yim acikcasi motor alırken 2 seye bakılır
    Para varsa bilinen markalara; Yamaha-Honda-Kymco-Sym

    -Para cok yoksa alternatif hintliler var ; Hero ve Tvs ..mesela tvs scooter lar metal kasa kullanip memnun kalmayan yok ozellik cok 4000-5000tl fiyatlari var terettud etmeden alirsiniz..

    #diger almak icin yöntem size servisi en yakin hangi 2 marka var gidip bakin usta personel davranisi nasil cok tamire motor geliyormu hangi modeli daha cok geliyor 2 hafta inceleyin ona göre karar verin..

    Ne olursa olsun piyasa sifir 2016 model fiyatlarını not alıp bayiye gidin..
    Mesela; Mondial smash 150cc=3.650tl alacağınıza Tvs pep+ (3700) veya Jupiter (4100) tl riske girmeyin hele 6000-9000tl den bahsediyorsunuz

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    açıkçası ben 2. el sym alırım yedek parçası bol çıkma parçası bol motor en azından servisleri var bahsettiğin motorun örneğin enkektör bozuldu nereden nasıl temin edeceksin kaar ederim derken mağdur olma ,


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)