Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Scooter Terichimde Yardımcı Olur musunuz ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Coming Soon
    Merhaba,

    Öncelikle herkese iyi forumlar, elbette bir çok benzer konu forumda var. Bir çok karşılaştırma elbette forumda dolu. Fakat okudukça daha fazla seçeneğe çıkıyorum, seçeneklere baktıkça daha da çıkmaza giriyorum. Desteğinizi esirgemezseniz sevinirim.

    Şimdi, öncelikle yeni bir motor kullanıcısı olacağım. Önceden tek tük kısa mesafelerde arkadaşların scooterları ile gitmişliğim var ama artık İstanbul 'da yaşıyor olup da hele ki mesai saatleri başlangıcında ve bitişinde Maslak gibi bir yere gidip geliyorsanız araba zaten ölüm gibi, toplu taşımada da balık istifi gitmeyi göze almak gerekiyor.

    Bende bu noktada ehliyete yazıldım ve 13-14 Eylülde sınava girip inşallah ehliyetimi alınca işten eve evden işe ayağımı yerden kesip beni yolda bırakmayacak bir scooter alayım dedim.

    Günlük km olarak 45 km civarı bir mesafe kullanacağım. Köprüyü geçeceğim ve yolun bir kısmı e-5 veya temin köprü kısmında geçecektir. Yaş 34 boy 1,87 kilo 103 olunca çokta ufak bir scooter üzerinde Recep İvedik gibi kalmayalım istiyorum Rakam olarak bütçem 3000 TL civarlarındadır. Bir iki sene ufak bir şeyler kullanıp motora alışır ve seversem eğer sonrasında büyük bir motora geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu sebeple bu motor ilk etapta benim için başlangıç olacak aslında.

    Eleye eleye ve daha çok okuduklarımdan ve görsel olarak gözüme hoş gelenlerden listeme girenler aşağıdakiler. Ama alternatif fikirlere ve önerilere de açığım. Seçim konusunda motor konusunda benden daha usta olan sizlerin değerli fikirlerini alabilirsem sevinirim.

    1. Peugeot Viviacity 125 - 2012
    2. Sym Fiddle II 125 - 2012
    3. Kymco Like 125 - 2012
    4. Mondial Gomax 150 - 2012


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2006
    Motosikleti
    x evo 400
    Merhabalar, yazdığınız gibi muhtemelen recep ivedik gibi görüneceksiniz, ama görüntüden daha önemlisi bence belirtiğiniz güzergah da bu motorlarla aşırı rüzgarda savrulma yaşayacağınız olması.Köprüyü sık kullananlar bu konuda daha fazla yardımcı olacaktır

  3. #3
    yasin.33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2012
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Çelik SK 100-3
    pcx tutuluyor onu da ekle istersen şıklarına

  4. #4

    Üyelik
    21 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Coming Soon
    Evet pcx bende cok goruyorum ama maalesef butcemin uzerinde.

  5. #5

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    2010 ve üzeri kymco agility city belirttiğin 4 modeldende iyidir

  6. #6
    Beter_Bocek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2007
    Motosikleti
    SYM Orbit II 125 (2013) & Kuba XCG 150 (2014)
    Boy ve kilo endeksin bana yakın. Ben şuan ''SYM Orbit II 125'' kullanıyorum. Çok memnumum. Trafikte seyir halindeyken dükkanların büyük camları ayna gibi oluyor, oradan gördüğüm kadarıyla pekte sırıtmıyor. Ama sırıtsada diğer insanlar umurumda bile değil, sonuçta bu benim hayatım. Millet ''Honda Today''e kişi biniyorda sırıtmıyor, biz bu motorlara binmişiz sırıtsa ne yazar. Vermiş olduğun/düşündüğün motorların arasında doğal olarak ''SYM Fiddle II 125 S''i tavsiye ederim. 2 kişi (yaklaşık olarak 200 kg!) sanki tek kişi biniyormuşcasına gidiyor! Bu durum beni şaşırttı, bu kadar da güçlü olacağını hiç düşünmemiştim. Aslında ne desek boş. Gidip bu motorları deneyip, öyle karar vermelisin. Çünki zangır zangır titreyip gitmeyen model, bu forum'da jet uçağı muamelesi görüyor!..

  7. #7

    Üyelik
    21 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Coming Soon
    Merhaba,
    Ben koprude cok scooter goruyorum hemde spacyler fizzyler bile cok var. bu modeller onlardan birazCIK daha buyukler. Ama tabii kullananlar daha iyi bilirler. Ben sadece gordugumu soyluyorum. Ozellikle benim gibi daha motora ve motor kullanma kurallarina yabanci birisi icin her motor zor olacaktir. Ozellikle okudugum kadariyla arabadan motora geciyor oldugum icin daha da bir zor olacak sanirim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:43 ----------

    Agility City okudugum kadariyla ozellikle buyuk tekerli oldugu icin dah bir arti olarka on planda sanirim. Ama onunda tipi pek hosima gitmiyor yaa :((

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------

    Hakkisiniz aslinda, tesekkurler. Aslinda yakindan Fiddle ve Like 'a baktim. Tamam elbette bu cusseye kucukker ama cokta siritacak gibie degil. Honda Spacy-Fizzy, Yamaha Cygnus, Suzuki 125 AN 'den vazgecme sebebim Kymco Like ve Sym Fiddle, ozelliklede Gomaxin yaninda gercekten kucuk kaliyor olmalari. Bunlarda bile iri kaliyorken bahsettigim modellerde tam ivedik olurum diye caydim acikcasi

  8. #8

    Üyelik
    21 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Coming Soon
    Bu arada tazmayi unutmusum. Bu modeller arasinda bir de Piaggio Fly 100 - 2010 Model var.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    13–14 eylülde sınav var mı ne zaman kayıt oldunuz acaba? Bana 2 kasım tarihi dediler kayıt için eylülü bekliyorum. Bütçe ben de o civarlarda düşünüyordum ama bunların 2.eli de yüksek istiyorlar. bütçeyi aşıp taksit imkanı değerlendirilebilir. Sıfır alın bence fiddle2 güzel seçim.

  10. #10

    Üyelik
    21 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Coming Soon
    Merhaba,

    Sınav tarihi 14-15 Eylül dediler bana. Bende B ehliyet var sadece direksiyon sınavına gireceğim. Onun içinde 14-15 Eylül tarihini verdiler. Sanırım Ağustos ayın içinde yapılan yazılı sınavın direksiyon sınavı bu. Kaydımı da Temmuz ayı sonunda yaptırmıştım.

    Benim bildiğim kadarıyla M.E.B sınav tarihleri zaten şu şekilde ;
    http://www.caliskansurucukursu.com/index.php/ehliyet-s-nav-tarihleri


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)