Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial'e Güvenenler ve Güvenmeyen Yardımcı Olur musunuz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Ağustos 2013
    Herkeze Merhaba yaklaşık 2 aydır motor forumlarını takip ediyorum Mondial,Kanuni,Motoran,Hundai, tabi Ybr 125.Ayrıca Okan Bayülgen,Acun ılıcalı gibi ünlülerin kullandıkları motorları bile takip ediyorum kendime bu merakı ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Üniversite okuyorum. İnanın okumak kolay değil ders çalışmak beyin yoruluyor.Bu seneyi farklı bişekilde başarıyla geçtim.Makina mühendisliği okuyorum. Sınavlarım bittiği gün aksam 7 de otobüse bindim ve 21 saat süren izmir urfa otobüs yolculuğu sonrasında ertesi günkü ehliyet yazılı sınavına hiç uyumadan çalıştım ve muhtemelen yazılı sınavı geçtim gibi henüz daha sorular ve cevaplar meb tarafından açıklanmadı. Ama büyük ihtimal 72yi geçtim.Ve ne Araba sürmüşlüğüm var ne motor. B ehliyeti almadan direk A2 motor ehliyeti alacağım. 14 15 eylülde direksiyon sınavı var ve öncesinde eğitim göreceğim.O kadar tutkulandım motora yani.

    Sonuç olarak motor almak istiyorum.Zihnimi doğanın,rüzgarın eline bırakmak istiyorum.Beynimi dinlendirmek istiyorum.Öğrenciyim tabiki maddiyat önemli.Biliyorumki motor az yakıyor lakin. Kaldığım yerle üniversite arası 2 km var yok gidiş geliş 4 km. Gün içerisinde keyifi gitsem bile max 15 20km.

    Mondiallere çok sardım fakat sonra çok üzüldüm. Görüntüsü güzeller 150 mash zat zc. cup türü bile fena değil diğer cup markalarına göre.Ama felaket eleştirisi var mondiallerin daha doğrusu Çin mallarının. Ben 2.el bir mondial almayı düşünüyorum. Min 3binde max 5kmde bende 7-8 bin yapar satarım.

    Şimcik alacağım motor kesinlikle 2.el olacak 1.600 e kadar bütçem var. A2 ehliyetim var.
    En önemlisi yanlız yaşıyorum sahip olduğum şeylere çok değer veriyorum örneğin Evim tertemizdir.Annemin evinden bile daha temiz abartmıyorum inanın.Kıyafetlerimde temizdir Sigara kullanmıyorum.O kadar çok titizim motoru teknik anlamda bilmeyen biri olsam dahi aldığımda hemen teknik bilgi edinim çok ilgileneceğimden eminim.
    Velhasıl Nasıl Scooter tavsiye edersiniz bu bütçeyle? Ve tavsiye ettiğiniz motorun yakıt tüketimi ne kadar olacaktır? Ve motora genel olarak nasıl bakım yapmalıyım onunla nasıl ilgilenmeliyim?

    Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için. İnanın bu motoru çok hakkediyorum.Bizim evimizin arabası var. Kimse bir gün olsun bana araba sürdürmedi ilgilenmedi.Şimdi ben kendi imkanlarımla Motor alacağım ve bir günde araba alıcağım. Sonrada fantezi bir motor alacağım. Çünkü Motor kullananlar araba kullananlardan daha özgürdür çünkü motor sürenler doğada uçan kuşlar gibidir Çok KONUŞTUM af buyurun motor alıcam inşallah huzur buluyorum bu sebeble

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:29 ----------

    Yazmayı unutmuşum.Mondial motora üzüldüm çünkü bir ton olumsuz yorumlar konular cevaplar var. Mondial yıklıyor dökülüyor felan filan deniliyor.Ben özene bezene kullancam.Alacağım motorun sağlamlığına dikkat edicem ustanın elıne bırakıp kontrol ettirecem.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İ.S.T G.o.paşalı ,,''Sakarya'lı''
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Dostum Çok Uzun YAZMIŞSIN
    cenkito bunu beğendi.

  3. #3
    dr.asc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Nisan 2013
    Şehir
    etlik-ankara
    Motosikleti
    BMW R1200 GS ADVENTURE
    sen mondial şöyle böyle diyenlere aldırma.dediğin gibi temiz titiz kullanacaksan o motora hiç birşey olmaz.binlerce km yol yapan insanlar var o dökülüyo zannedilen mondiallerle,bu sitede bile bi çoğunu bulabilirsin.bende de var mondial 4 aydır 2500 km yaptım hatta daha 2 gün önce nerdeyse tamamı son gaz 270 km yaptım ne döküldü ne de tık dedi.kimin ne dediğini boşver 2. el düşünüyosan temiz,bakımlı bi mondial bul al.motosikletçiliği hayatında devam ettirmek varsa aklında,scooterdan ziyade vitesli yi öneririm.yinede karar senin tabi..
    cenkito ve SenerSen bunu beğendiler.

  4. #4
    search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Bakarsan bağ bakmazsan dağ olurmuş. Ona göre. Ucuzun iyisi.
    cenkito ve SenerSen bunu beğendiler.

  5. #5
    albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2012
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Umarım mondialle beraber motosikletten soğumazsın..
    SenerSen bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    26 Ağustos 2013
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tabiki her motorda oldugu gibi bu markadada problemler yaşıyacağımdır. Ama dediğiniz gibi titiz davranırsam olaya karamsar bakmama gerek kalmaz.Umarım mondialle beraber motosikletten soğumam

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------

    Viteslide alabilirim lakin henüz acemisiyim 2 ay kullandıktan sonra 2.500 3bin tl civarlarında motor almayı düşünüyorum şimdi 1.000 1.600 yavaş yavaş yükseltmek istiyorum.Bu şeyler böyle başlar.Dediğiniz gibi scooter biraz daha acemi işi ve gözü yükseklerde tutmayanlar için. Ondan sonra spor motorlar felan derken zamanla bütçemi arttırıp viteslileri kullanmayı planlıyorum.

  7. #7
    albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2012
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Ooo o zaman işler değişir. 2500 3000'e ulaşabilecekseniz ikinci el ybr, Fizy, Spacy daha makbul geçer.

  8. #8

    Üyelik
    26 Ağustos 2013
    Beyler muhabbet burda kalmış devam ettireyim.Mondial kullanan arkadaşlar son yakıt tüketimi istatistiklerini paylaşabilirler mi acaba?

  9. #9

    Üyelik
    23 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul-avcılar
    Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    Mondial 150cc'lik scooter(7,5-8 hp) 4-4,5 lt/100km-h yakar ---max. top speed 90-95 km/h
    250'lik honda cbr'la yakıtları aynı-fakat biri ötekinden 2. katından fazla güçlü ve nerdeyse 2. kat hızlı(cbr 250r top speed= 165 km/h

  10. #10
    forzaferhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2012
    Şehir
    bornova
    Motosikleti
    TVS apache rtr 150
    bende izmirde öğrenciyim 2 senedir motor kullanıyorum. bir seneden fazla mondial kt125 kullandım hiç bir sorunla karşılaşmadım. bütçene göre iyi bir alternatif şeklini seversen iyi bakarsan seni üzmez ki ben hiç iyi bakmadığım halde üzmedi :D

  11. #11

    Üyelik
    01 Eylül 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    pulsar ns200
    mondial scooter leri için yazıyorum eli anahtar tutmayan için sıkıntıdır bende mash vardı hava filtresi eksoz vidaları gevserdi çözümünü servis değil nalbur söyledi
    aküsü bitti garanti dışı dedi servis karda kışta gitmem demedi iki hayvan binmiş üstüne kabataştaki taksime çıkan yokuşu çıkmam demedi parçaları bol ve ucuz istanbul için başka şehirler hakkında bir fikrimyok iş görür yani .


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)