İyi günler arkadaşlar. Xiaomi Yi - Eken H9 ve Amkov AMK7000 kameralarını bir iki yerde incelemiştim. Sizlere de sunuyorum. Eminim ki bir çok kişinin aklındadır aksiyon kamerası ve şu an fiyat performans ürünlerinden olan bu üç ürün hakkında aklınıza takılanlara cevap bulacağınıza eminim...



Üste videoyu ekledim arkadaşlar.

Eken h9

Gerçekten tam bir fiyat performans ürünü. Ürünü alayım tüm aparatlar yanında gelsin düşse de kalksa da çok umursamayayım zaten uygun fiyat vs diyenler için biçilmiş kaftan. Arkadaki lcd ekran kalitesiz ancak işlevsel. Wlan bağlantısı kurmadan her şeyinizi halledebilirsiniz. Şu an aparatların ortalama fiyatı 20 doları bulur, kamera 25 dolara gelmiş oluyor size. Kutu çok kaliteli bir paketlemeye sahip değil bence. Ürün sj4000 üzerine inşa edilmiş kullananlar aparatların uyumlu olduğunu söylüyorlar. Sizin için önemli olan nedir ? Su altı kılıf düştüğünde kırıldığında vs yenisini alabilmek, batarya üreticilerinden uygun fiyatlı batarya bulabilmek.

Evet bu mümkün. Sj4000 ve Eken h9 bataryalarıyla tam uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz. Yine eken ve sj4000 su altı kılıflarını tam olarak kullanabilirsiniz. Eken için aliexpress de 12 dolar civarı su altı kılıf fiyatı biçmişler ancak sj4000 in aparatlarını da deneyerek sizin için en uygununu kullanabilirsiniz.

Ben fotoğraf kalitesini beğenmedim. Hatta hiç beğenmedim. Yani bu kadar iyi video çekerken bu kadar kötü fotoğraf çekmeyi nasıl başarabiliyor anlamış değilim

Video kalitesi bu fiyat için muazzam. Yani aksiyon kameraların kaliteleri bu kadar artıp fiyatları bu kadar düşük olması gerçekten herkes tarafından kullanılabilir hale geliyor.



Xiaomi Yi

uzun dönemdir xiaomi yi kullanıyorum. After market denilen ürün sonrası aksesuar vs olarak tartışmasız lider. Belki de go pro ile yarışır. 2-3 farklı firmadan istediğiniz aparatları bulabilirsiniz. Yan sanayi, Telesin, Kingma ve orijinal aparatları kullanabilirsiniz. Şu an bu kamera deli gibi sattığı için aldığınız takdirde sizi uzun vadede yalnız bırakmayacaktır.

Xiaomi de sadece kamera batarya ve usb kablosu ile satın almış oluyorsunuz. Son zamanlarda kalitelerini daha da arttırdılar. İlk seri kameram bozulmuştu ve göndermiştim. Hala uğraşıyorum mesela. Şimdi Z22 ve Z23 serilerinde focus problemlerinide %99 hallettikleri için sizi uğraştıracak tek şey aparat satın almak.

Fotoğraf kalitesi gerçekten çok iyi. Lakin burada Amkov u bir tık yukarıda gösterebilirim.

Video kalitesi artık herkesin malumu 2k 30FPS ye kadar çıkmış ve netlikte harikalığı vadediyor. Bu konu hakkında onlarca inceleme yazısı yazıldığı için çok detaya girmiyorum.

En büyük eksisi arkada ekranın olmaması. Her dosya silmeye kalkışmanızda ayar çekmeye çalışmanızda telefonla bağlantı kurmaya çalışıp sonra ayar çekmeye çalışıyorsunuz. Lakin uygulaması hepsinden çok daha iyi. Bir sosyal paylaşım platformu gibi. Size bir kalite sunuyor ve siz de bu kaliteye endeksli memnuniyet duygusu gelişiyor.

Şimdi pilli ekranlı yeni aparatlar çıkmış denenebilir tabii ki.



Amkov AMK7000S

Çok ilginç bir ürün. Ekenden çok daha kaliteli bir malzemeye sahip. Kutu içerisinde kablosuz kontrol bilekliği vs de çıkıyor. Aparatlar sizi memnun etmeye yetecek düzeyde. Benim su altı kılıfının tam merkezinde bir problem var haliyle fotoğraf ve videoların merkezinde fluluk söz konusu. Gearbestle bu konuda hala uğraşıyoruz bir sonuca varamadık gönderiyoruz diyorlar para istiyorlar saçma sapan ilişkiler. Neyse ürüne dönelim. Ürün fotoğraf konusunda bence hepsinden çok daha iyi. Yani ben ürünü alırım selfie ler çekerim fotoğraflar çekerim ama aynı kalitede de videolar istiyorum diyorsanız amkov tartışmasız burada lider konumda. 100 dolar fiyatı var şu an ve kamera bazında xiaomi ile denk diyebiliriz. Haliyle arta kalan parayı siz aslında aparatlara yatırmış oluyorsunuz. Paketlemesi bi xiaomi değil ancak bence özenilerek yapılmış.

Arkadaki ekran işlevsel ancak bi eken değil. Ekende 2 dk da hallettiğiniz işlerinizi amkovla 5 dk da halledebilirsiniz. wlan a basılı tutacaksınız wlan a her bastığınızda aşağı aşağı inip çekim tuşuyla seçim yapıyorsunuz.

En en en büyük dezavantajına gelelim. After market 0. Yok abi. Ürünü aldın su altı kırıldı ya da yedek batarya aradın yok bulamıyorsunz. Amk5000 ile tam uyumlu mu bilemiyorum mantıken uyumlu üretmişlerdir. Ancak kendi sitesinde bile amk 7000 batarya ve kılıf yok. Yok kardeşim. Sen böyle bir ürün üretiyorsun ama ekstralar yok. Amkov lens piyasasına şu an çok hakim. Özellikle taşınabilir, uyumlu ürünler üretmeye çalışıyor. Bu konuyu en kısa zamanda çözeceklerdir. Lakin ne zaman ? Bilemiyorum.

Fotoğraf çekiminde xiaomiden bir tık yukarıda, video çekiminde denk diyebiliriz. O yüzden verdiğiniz para aksesuarlara da verilmiş sayılabilir.

ÖZET


Eğer ki cebimde 100 dolarım olsa ve ne alacağımı düşünürken bu 3 ürün arasında kararsız kalsam benim için önemli olan kaliteyse kesinlikle amkov u tercih ederim, kendini kanıtlamış yedep parçada sıkıntı yaşamam vs diye düşünüyorsanız ve aparatlara bu kadar paraya gerek yok ben ihtiyacımı alıp kullanacağım ya da kalanı hafıza kartına vs ayırırım diyorsanız Xiaomi bu konuda tercih edilebilir.

Lakin ben 46 dolar fiyat bandında bu kadar aparatıyla bu kadar kaliteli video çekebilen bir eken h9 u kesinlikle ikinci planda tutarım. Yedek kamera olarak bile almayı düşünebilirim. Hatta ve hatta sınırları zorlamadan bir eken alır kurcalar öğrenir daha sonra daha kalitelilere geçiş yapabilirim.

Tercih sizin.


Xiaomi şu an 70 dolar, Eken 46 dolar ve Amkov 80 dolar a alınabilir durumda.

Elimde bir kaç adet kapalı kutu xiaomi kamera var bir iki tane de eken gelecek bu hafta. Xiaomi 250 liradan Eken i de 200 liradan verip temizlemeyi düşünüyorum. Xiaomi alacaklara kask mountlarını da hediye ediyorum. Fiyatlar ortadadır kâr gibi satıcı gibi görünmek istemiyorum. İstanbul içi elden teslim edeceğim mköyden gelip bakıp alırsınız...

Saygılar