sadsad x
asdasd
MOTOSİKLET BOTLARI
Filtre

MOTOSİKLET AYAKKABILARI

Motosiklet Botu Ne İşe Yarar?

Motosiklet sürücülerinin ciddi bir çoğunluğu kask, mont, eldiven ve dizlik gibi parçaların yeterli olduğunu sanmaktadır. Fakat korumalı motosiklet botu ya da ayakkabısı büyük bir önem taşır. Bu hakikat ne yazıktır ki çoğunlukla motorun motorcunun üzerine düşmesiyle acı bir şekilde tecrübe edilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız çok uzun süren bacak ya da bilek tedavileri gerektirir. Nadir görülse de geçmişte bazı sürücülerin motoru bırakmasına kadar varabilen durumlar ortaya çıkmıştır. Bu yüzden motosiklet ayakkabısı ya da botu kullanmalısınız. Bunun yanı sıra doğru motosiklet botunu seçmelisiniz. Piyasaya iyi hâkim olmalı ve kaliteli bir motosiklet botunun özelliklerini bilmelisiniz. Bu noktada tavsiyelerimize göz atmanızı öneririz.

İyi Bir Motosiklet Botu Nasıl Olmalı?

Kaliteli ve ergonomik, fiziksel açıdan tatmin edici bir motosiklet botunun burun, topuk, bilek ve kaval kemiği koruması olması hayati bir mevzudur. Vibram gibi kaymaz bir malzemeden yapılmış taban kaygan zeminlerde daha rahat hareket etmenizi, yere sağlam basmanızı sağlar. Bu noktada malzemeye dikkat etmekte fayda var. Motosiklet botu ya da ayakkabılarının burunları serttir, bir darbe anında tarak kemiğinin hasar almamasını sağlar. Uzun çizmeler bileklerinizin motosiklet botları içerisinde burkulmasını önler. Kaza fotoğraflarında gördüğümüz ayakkabının bir tekinin sağa bir tarafının sola gittiği korkunç görüntüleri yaşamamak için ayağınızı tam saran bir motosiklet botu sizin için zorunludur.

Kullandığınız motosiklet modelleri, kullanacağınız motosiklet ayakkabısını da belirlemenizi sağlayacaktır. Deri yüzeyli botların şık ve ağırlık yapmadan nefes alan bir sürüş sağladığını söyleyebiliriz. Bazen kullanıcılar arasında bir numara büyük motorcu ayakkabısı giymek daha uygun olur gibi bir söylem olduğu duyulur. Bu kişinin ayak tipine ve ihtiyacına göre değişmektedir. Korumalar sebebiyle çoğunlukla bir numara büyük almak zorunda kalabilirsiniz. Otuz altı numaradan kırk yedi numaraya kadar motor ayakkabısı üretilmektedir. Kadınlara özel içerden yüksek tabanlı modellerin yanı sıra topuklu olanlar da tercih edilebilir.

Ayağa baskı noktalarında hafızalı köpük pedleri bulunan bazı motosiklet ayakkabısı modelleri mevcuttur. Bunun yanı sıra motosiklet botlarında bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise su geçirmez olmasıdır. İçinde Gore-tex vaya su geçirmezlik (Water Proof) katmanı bulunan motosiklet botları size su geçirmezlik güvencesi sağlar. Terlemeye karşı da geliştirildiği için ayağınızın hava almasını sağlar. Uzun süre motosiklet kullanacak kişilerde bu husus dikkate alınmalıdır. Dışı, dikişi kalitesiz olan çakma botlar su alabilir. Güvenlik kadar konforun da önemli olduğu motosiklet botlarında da pek çok alternatif vardır. Dünya çapında kalite ve güvenliği onaylanmış 4Riders, Forma gibi markaları sitemizde bulabilirsiniz.

Motosiklet Botlarında Fiyatlar Nasıldır?

Motosiklet bot fiyatları ve her bütçeye uygun şekilde sitemizde belirtilmiştir. Sitemizden yapacağınız alışverişlerde kampanyalardan, kredi kartı, havale ve kapıda ödeme gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.