anasayfaya git  

Tüm Motosiklet Siteleri  
Geri Dön   Motosiklet.NeT Forum > Moto Eğitim > Moto Bilgiler > Püf Noktaları

Fotoğraflarla Sürüş İncelikleri

Bu konuya 105 cevap yazıldı 6381 kere görüntülendi

Konu Seçenekleri
Eski
  (#61)
alfawings

alfawings - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: B Rh+
08-01-2008, 22:15 PM

Sevgili dostlar,

Ne silme yetkim var nede değiştirme. Haddinizi geçtiniz gibi bir yazı çıkıyor.

Ben ''ben bilirim'' demiyorum. Ama bilinki adac olsun diğerleri olsun herbiri bir ekolü temsil eder ve bazı teknikleri bilimsel bir temel olmasada ekollerinin bir bayrağı ya da alemeti farikası olarak seçmişlerdir ki bir tanesi debriyajı ve freni hep dört parmak kullanmak ve bunun dışındaki tutuşların yanlış olduğu şeklindeki öğretileridir. Evet adac ekolü böyle der ama ingiliz royal club ve amerikan ekolleri bunu red eder. Yani ben ne diyebilirim ki?

Ama şikayetim yersiz değil yazdıklarım tamemen doğrudur. Şikayetçi olduğum konularla ilgili şikayetlerimi kast ettim..

Birde sevgili arkadaşlarım ben yüksek tansiyon hastayım ve stresden tamamen uzak durmak zorundayım. Çünkü ani stres veya sıkıntı tansiyonumun birden yükselmesine sebep oluyor ki bu durum benim hayatıma mal olabilir. Bu yüzden bana isim vermemeyim yine Türkiye de yer bulunamayan iyi kurslardan biri eğitmenlerini eğitmemi teklif ettiğinde red ettim çünkü sıhhı durumum buna izin vermiyor.

Bu sebeplede beni mazur görünüz. Sizin sitede yazılarımın çok azı var. Diğer sitelerde daha fazla çünkü oralarda bu kadar olumsuzluk görmedim.
Ya da dedim ya benim kendi amatör bloğumda tüm yazılarım - http://alfamotosiklet.blogspot.com/ - var.

Lütfen durumum çok ciddi olduğu için beni mazur görünüz. Belki yarın hastaneye yatacağım. Tansiyonum 22 lerde geziyor.

Motorculuk yani bizim nesil yani 68 nesli motorcuları özgürlük, asrilik, paylaşım, hakça ve dostça yaşam felsefesiyle birbirine bakardı ve öylecede sürerdi aracını. Sizde öyle olunuz, diliyorum.

Hoşçakalın.

Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
alfamotosiklet.blogspot.com
Eski
  (#62)
aYe

aYe - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: CBR1000RR08
Kan Grubu: A Rh+
08-01-2008, 22:30 PM

Mesaj değiştirmeyi felan boşverin, kisenin sizi üzmek amacı yok, herşeyden önce sağlığınız, bir kaç gün dinlenin.

Çok geçmiş olsun, umarım sağlık sorunlarınız daha ciddi bir hal almaz ve en kısa sürede iyileşip aramıza dönersiniz.

Arım balım peteğim, gülüm balım çiçeğim, bilsem ki tekere geleceğim, yine seni seveceğim.
Eski
  (#63)
muratgergerli

muratgergerli - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Kan Grubu: O Rh+
08-01-2008, 22:52 PM

Büyük geçmiş olsun...

Faydalı bilgilerinle tekrar aramızda olmanı diliyorum..

İmza mı; yok anam taklit ediliyor...Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Eski
  (#64)
Prometheus
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '05 Yamaha XT660R
Kan Grubu: AB Rh+
12-01-2008, 18:14 PM

Eveeet, Antalya'dan döndüm ve fotoğraftaki hatalarla ilgili danıştığım Türkiye'de almadığı eğitim kalmamış bir tanıdığımdan derlenen düşünceler şöyle:

ilk anlattığı virajın aniden daralması durumu baştan sonra yanlış bilgilerle dolu.

1-Viraj aniden daralmaz sürücü bunu görmekte geç kalmıştır.
2-Viraja girmeden önce hız kontolü ve vites seçimi yapılır.
3-Devamını bilmediğin viraja hılzı girilmez.
4-Virajın içinde panik başlamışsa motoru dikleştirip fren yapıp durumak eminetli bir yöntemdir. Dilersen virajı alamayacak gibi hissettiysen bunun yapabilirsin. Öncelik güvenliktedri.
5- Güvenli sürüşte safty, system, smooth, speed şeklinde öncelikler sıralanmıştır. Dolayısıyle birinci öncelik güvenliktedir.

İkini anlattığı durumda virajdaki oturma ve gidonu tutma pozisyonu.

1-İlk resimdeki oturma posizyonunu hatalı bulmuş ki tam tersi motorla bütün halinde yatmış gidon tutuş biçimi de çok nizami.
2-İkinci resimde sürücü motorla birlikte yatmamış gövdeyi belden kırmış. Bunun doğru olduğunu savunmuş ki çok yanlış. Belden kırıp viraja girersen dönmek için motoru daha çok yatırman gerekir. Ayrıca kolların oluşturduğu açı eşit olmalı ikinci resme bakarsan iki kol arasında çok fark var.

Üçüncü durumda yoldaki engeli kıvırmaca yapıp geçin diyor sonra hemen fren yapın diyor.. Engeli geçtiysen fren yapmana gerek yok zaten dümdüz yoluna devam edersin.. Ayrıca fotoğrafta engel şeridin ortasında...sürücü sağ viraja girmiş bu durumda pozisyonunun zaten orta şeride yakın olması gerekiyor... ortadaki engel sürücüyü ilgilendirmez.... Virajda kıvırmaca yapılmaz ayrıca... zaten motor virajı alırken yatık durumda ya daha çok yatırmak veya dikleştirip yeniden yatırmak durumunda...

Dördüncü alnatımında vücut kontrasından bahsediyor ki böyle bir şey yok... Motor gidondan kontra alır...dikleştirmek istiyorsan çıkışta gazı açarsan motor zaten dikleşir... Pege ağırlık vererek motor yatmaz... bunun testini gidonu kaynatarak yapmışlar motoru hiç bir şekilde kontra vermeden yatıramamışlar... bilgi komple yanlış...

Beşinci açıklamada motosikletin pozisyonu yanlış şeridin ortasında değil en sağ çizgiye yakın gitmesi gerekiyor ki sol virajın çıkışını daha iyi görebilsin.. BU durumda kör nokta oluşmayacaktır zaten... Virajda kör nokta yoktur kör noktayı sürücü yanlış pozisonda yol alarak kendisi yaratır...

Resimlerdeki tüm pozisyonlar yanlış... sağ virajda orta şeride yakın olmalısın ve dönüş boyunca o çizgide kalmalısın taa ki virajın çıkışını görene kadar... Sol virajda en sağdaki çizgiye çok yakın olmalısın.. Tüm resimlerde motor şeridi ortalamış gidiyor..
Eski
  (#65)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Kawasaki Er-5
12-01-2008, 18:58 PM

Pro can bu bilgileri kimden aldın sen?....

Bende sana diyim ki burada anlattığın tekniklerin hepsi yanlış....

Her maddede tek tek düşünerek mantıklı bir şekilde yorumlamanı istiyorum....

Son olarak sakın uygulamaya kalkma.... Hele ki sola virajda en sağ şeritte alırsan herhangi bir tehlikeli durumda kaçabileceğin tek yer sola kırarak yolun orta şeridine yaklaşmaktır... Kaldıki zaten sola viraj alıyorsun...Ve daha fazla yatırman gerekir motoru... Kaydırıp düşme ihtimali çok yüksek....Sağa kaçamassın bankete düşme ihtimali var....

Sağa virajda da orta çizgiye yakın gidiyoruz senin dediğin gibi... Tehlike anında ya daha fazla yatırıp kayma riskini artıracaksın ya da karşı şeride geçip bir araçla burun buruna geleceksin......

Kusura bakma da çok saçma teori bunlar....

Ayrıca bunu söyleyen arkadaş peg le moroun yatırılamayacağını söylemiş.... Öyle güzel yatıyor ki.... İstersen kendin de deneyebilirsin...

NOKTA kadar menfaat için VİRGÜL kadar eğilme....

Ne Kadar BÜYÜK bir söz....
Eski
  (#66)
Prometheus
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
12-01-2008, 19:38 PM

Alıntı:
alp_tunay´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Pro can bu bilgileri kimden aldın sen?....

Bende sana diyim ki burada anlattığın tekniklerin hepsi yanlış....
Bu bilgileri aldığım abim (hatta abilerim de diyebilirim);
-ADAC Motosiklet Güvenlik Eğitimi,
-OMM Sürüş Eğitimi (John Taylor'dan Silver),

başta olmak üzere birçok eğitimi almış olan, yıllardır motosiklet kullanan abilerim.

Mutlaka tanırsın, cocacola ve cumbaba'yı.
Eski
  (#67)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
12-01-2008, 21:18 PM

Alıntı:
Prometheus´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu bilgileri aldığım abim (hatta abilerim de diyebilirim);
-ADAC Motosiklet Güvenlik Eğitimi,
-OMM Sürüş Eğitimi (John Taylor'dan Silver),

başta olmak üzere birçok eğitimi almış olan, yıllardır motosiklet kullanan abilerim.

Mutlaka tanırsın, cocacola ve cumbaba'yı.
Tanırım..Hatta Cumbabanın afrikasını burdan ben almıştım....

Şimdi onlara inanıyorsun ama benim ve alfa nın dediklerine inanmıyorsun demek...

İşte burda tezatlık başlıyor..Herkese göre sürüş kuralı olmaz.... Doğrusu mantıklısı neyse o....

Yıllardır bende biniyorum...Sayısız kez uzun yol yaptım... Ama bana en yakın alfa nın dedikleri.... Yıllardır da o şekilde sürerim....

Eski
  (#68)
Prometheus
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
12-01-2008, 21:19 PM

Alıntı:
Tanırım..Hatta Cumbabanın afrikasını burdan ben almıştım....

Şimdi onlara inanıyorsun ama benim ve alfa nın dediklerine inanmıyorsun demek...

İşte burda tezatlık başlıyor..Herkese göre sürüş kuralı olmaz.... Doğrusu mantıklısı neyse o....

Yıllardır bende biniyorum...Sayısız kez uzun yol yaptım... Ama bana en yakın alfa nın dedikleri.... Yıllardır da o şekilde sürerim....
Sen öyle düşün o zaman, ben yine de bilimsellikten yanayım. Fizik kuralı deniler bazı şeyler var sonuçta
Eski
  (#69)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
12-01-2008, 21:20 PM

Alıntı:
Sen öyle düşün o zaman, ben yine de bilimsellikten yanayım. Fizik kuralı deniler bazı şeyler var sonuçta

Şu dediklerinin fizik kuralıyla ne alakası var şimdi?....

Eski
  (#70)
Prometheus
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
12-01-2008, 21:22 PM

Alıntı:
Şu dediklerinin fizik kuralıyla ne alakası var şimdi?....
Viraja yatan motorun, yer çekimine karşı, hızı aracılığıyla koyduğu gücü erkekliğin kanunlarına göre açıklayamayız heralde
Eski
  (#71)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
12-01-2008, 21:30 PM

Alıntı:
Viraja yatan motorun, yer çekimine karşı, hızı aracılığıyla koyduğu gücü erkekliğin kanunlarına göre açıklayamayız heralde
Hala inatçılığa devam ediyorsun....

Yukarıda yazdığın maddeler fizik kurallarına uygunmu diye soruyorum....

Bence hiç değil.... İlk yazdıklarımı bir daha düşün...

Eski
  (#72)
alfawings

alfawings - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
13-01-2008, 00:27 AM

Alp Tunay sevgili kardeşim lütfen boşuna uğraşma. Prometheusa akıl veren arkadaş yada eğitmen resmen saçmalamış...

Yani bu durumda vah zavallı memleketim. Yabancılar gelmiş sanki kasitli yanlış bilgiler veriyorlar ülkemin gençlerine.

Verdikleriniz , yani cevaplarınıza sadece demegoji denir. Kör viraj olmaz, viraja hızlı girilmez vs demek zavallılıktır kardeşim. Söyle o hocana bu işi bıraksın. İsterse benimle yüz yüze gelsin de görüşelim.

Herkesi uyarıyorum. Bilinç altınıza yanlış bilgiler girerse acil durumda ilk vereceğiniz tepki bu yanlış bilgiler olacaktır.

Esasen kurslardaki hatalar, yabancıların gelişigüzel gelip buralarda dokunulmaz tipler gibi kabullenilmeleri karşısında ben bu işe soyundum ve çok da iyi yapmışım.

Başka açıklama yapmayacağım. Herşeyden önce akıl gelir sevgili gençler. Taklit eden akıl değil analiz eden, deneyen test eden ve senteze ulaşan akıl önemlidir ve değerlidir.

Bir kere şunu o hocan bilsin ki Türk insanının yapısı ile İngiliz yada bir Almanın biyolojik yapısı arasındaki farklar bile ufak kullanım nuanslarını yaratabilecek etkenlerdir.

Tüm camiaya saygılar.

Eski
  (#73)
excavator_zx6

excavator_zx6 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kawasaki zx-6r
Kan Grubu: A Rh+
13-01-2008, 00:40 AM

emek harcanmış bir topic.tebrik ederim teşekkürler

zx-6r namı diğer 636...
Eski
  (#74)
alp_tunay

alp_tunay - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
13-01-2008, 00:42 AM

En iyi hoca insanın kendisidir...Taki neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebildiği sürece....

Kimseden eğitim almadım.... Almayı da düşünmüyorum... Ben hala eğitim olayına karşı bir insanım... Sadece bu işe gönlünü vermiş uzun yıllar motor üstünde geçirmiş insanların tavsiyelerini dikkate alırım...

Çünkü verilen eğitimler kişiye göre ya da yola göre en doğalı yaşam şartlarına göre değil... Herkes farklı bir telden çalıyor... Kişiye yeteneklerinin üstünde yükleme yapmaya çalışıyorlar.....

Burda eğitim veren bir arkadaş güvenli sürüş adı altında bir eğitim vermiş.... Arkadaşlarımızın anlattığına göre motorda ayağı öteki tarafa atıp denge kurmasını, ayakta motor sürmesini , ellerini bırakmasını, Yüksek hızda ani durma eğitimi verilmiş..... Yani tam bir akrobasi dersi...., Ama dersin adı Güvenli Sürüş Dersi.....

Kaldı ki katılan arkadaşların çoğu daha 2 aylık sürücü... Gerçi eğitimi veren arkadaşın mazisi de 2 yıldan fazla değil....

İşin özü bana göre aklının ve mantığının alabildiği gibi davranabilme çabukluğunu geliştirebilmek... Yani çok çabuk bir şekilde düşünebilip ona göre kullanabilmek....

Herkesin bu yeteneği aynı olmadığı için verilen eğitim ne derece sağlıklı olur ki?....

Öncelikle motor sevgisi..... Onu üzmeden, yapabileceklerinin fazlasını istemeden
bir takım saçma şeyler yapmaya zorlamadan arkadaşımız gibi ailemizden biri gibi davranıp onunla mutlu yaşamaya bakmak.....

Yoksa sonu diğerlerinde olduğu gibi ayrılık ve hüsran olur.....

Eski
  (#75)
alfawings

alfawings - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
13-01-2008, 00:47 AM

Alıntı:
Eveeet, Antalya'dan döndüm ve fotoğraftaki hatalarla ilgili danıştığım Türkiye'de almadığı eğitim kalmamış bir tanıdığımdan derlenen düşünceler şöyle:

ilk anlattığı virajın aniden daralması durumu baştan sonra yanlış bilgilerle dolu.

1-Viraj aniden daralmaz sürücü bunu görmekte geç kalmıştır.
2-Viraja girmeden önce hız kontolü ve vites seçimi yapılır.
3-Devamını bilmediğin viraja hılzı girilmez.
4-Virajın içinde panik başlamışsa motoru dikleştirip fren yapıp durumak eminetli bir yöntemdir. Dilersen virajı alamayacak gibi hissettiysen bunun yapabilirsin. Öncelik güvenliktedri.
5- Güvenli sürüşte safty, system, smooth, speed şeklinde öncelikler sıralanmıştır. Dolayısıyle birinci öncelik güvenliktedir.

İkini anlattığı durumda virajdaki oturma ve gidonu tutma pozisyonu.

1-İlk resimdeki oturma posizyonunu hatalı bulmuş ki tam tersi motorla bütün halinde yatmış gidon tutuş biçimi de çok nizami.
2-İkinci resimde sürücü motorla birlikte yatmamış gövdeyi belden kırmış. Bunun doğru olduğunu savunmuş ki çok yanlış. Belden kırıp viraja girersen dönmek için motoru daha çok yatırman gerekir. Ayrıca kolların oluşturduğu açı eşit olmalı ikinci resme bakarsan iki kol arasında çok fark var.

Üçüncü durumda yoldaki engeli kıvırmaca yapıp geçin diyor sonra hemen fren yapın diyor.. Engeli geçtiysen fren yapmana gerek yok zaten dümdüz yoluna devam edersin.. Ayrıca fotoğrafta engel şeridin ortasında...sürücü sağ viraja girmiş bu durumda pozisyonunun zaten orta şeride yakın olması gerekiyor... ortadaki engel sürücüyü ilgilendirmez.... Virajda kıvırmaca yapılmaz ayrıca... zaten motor virajı alırken yatık durumda ya daha çok yatırmak veya dikleştirip yeniden yatırmak durumunda...

Dördüncü alnatımında vücut kontrasından bahsediyor ki böyle bir şey yok... Motor gidondan kontra alır...dikleştirmek istiyorsan çıkışta gazı açarsan motor zaten dikleşir... Pege ağırlık vererek motor yatmaz... bunun testini gidonu kaynatarak yapmışlar motoru hiç bir şekilde kontra vermeden yatıramamışlar... bilgi komple yanlış...

Beşinci açıklamada motosikletin pozisyonu yanlış şeridin ortasında değil en sağ çizgiye yakın gitmesi gerekiyor ki sol virajın çıkışını daha iyi görebilsin.. BU durumda kör nokta oluşmayacaktır zaten... Virajda kör nokta yoktur kör noktayı sürücü yanlış pozisonda yol alarak kendisi yaratır...

Resimlerdeki tüm pozisyonlar yanlış... sağ virajda orta şeride yakın olmalısın ve dönüş boyunca o çizgide kalmalısın taa ki virajın çıkışını görene kadar... Sol virajda en sağdaki çizgiye çok yakın olmalısın.. Tüm resimlerde motor şeridi ortalamış gidiyor..
.................................................. .............................................Alfa

Yine de okuyanları düşünerek açıklayayım.

Bir viraja fren yapılaırak, uygun süratlerde girilir vs evet bunlasrı ben en detaylı şekilde anlattım ama dünyada motor kazalarının çarpışma dışında ki baş sebeblerinden biride alınamayan virajlardır. Daha doğrusu alınabilecekken resimlerle bahsettiğim sebeplerden dolayın alınamayan kazalardır. Buna yazdığınız cevaplar ise konuyu idrak edememek gibi bir durum olmuş.

İkinci durumda ki iki kolun dirseği yukarıda olarak yatmak kros motorlarda uygundur cadde sürüşlerinde dönüş tarafındaki dirsek içeri alınır bunun belden kıvrılmayla falan hiç alakası yoktur. Yatış motorla birlikte sadece dirsek içe alınarak gidona rahat kontra basması içindir. Verdiğiniz cevaplar yine alakasız ve tutarsızdır.

Üç, engeli kontra ile geçtin ve düzeldin ama savruldun kardeşim nasıl kontrolü tekrar kısa zamanda sağlayarak kendi hattınızın içinde kalacaksınız. Hiç arabada mı kullanmadı bu arkadaşınız? Bir kere kuraldır kıvırma frenle birlikte yapılmaz. Ya önce fren yapılır ve frenler bırakılarak kontra basılır buna zaman yoksa kontra basılarak sonra fazla açılmamak için frenler gereğince kullanılır.

Dört vücut kontrası vardır. O arkadaşınız bilmiyorsa lütfen öğrensin. Hemde öyle vardır ki o lmasa idi moto gp yada süperbike yarışlarında kimse dönemezdi.

Beş:Kör nokta yoktur demek zaten söyledim zavallılıktır. Çünkü muğladan marmarise bir kere inen yada fethiyeye marmaris yönünden gelen yada çanakkaleden altın oluka inen biri binlercesini görür.

Resimlerin hepsi yanlışdır demek ise işin art niyetli bir karalamaca olduğunun ispatıdır. Ters eğime açıktan giren ve ters ağimin olduğu alanı olabildiğince dik kesip apeksten sonra çıkışta yolun iç tarafında olmanın neresi yanlış. Hayır yanlış yok. Yanlış olan niyetler ve zihniyetler..

Alıntı:
En iyi hoca insanın kendisidir...Taki neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebildiği sürece....

Kimseden eğitim almadım.... Almayı da düşünmüyorum... Ben hala eğitim olayına karşı bir insanım... Sadece bu işe gönlünü vermiş uzun yıllar motor üstünde geçirmiş insanların tavsiyelerini dikkate alırım...

Çünkü verilen eğitimler kişiye göre ya da yola göre en doğalı yaşam şartlarına göre değil... Herkes farklı bir telden çalıyor... Kişiye yeteneklerinin üstünde yükleme yapmaya çalışıyorlar.....

Burda eğitim veren bir arkadaş güvenli sürüş adı altında bir eğitim vermiş.... Arkadaşlarımızın anlattığına göre motorda ayağı öteki tarafa atıp denge kurmasını, ayakta motor sürmesini , ellerini bırakmasını, Yüksek hızda ani durma eğitimi verilmiş..... Yani tam bir akrobasi dersi...., Ama dersin adı Güvenli Sürüş Dersi.....

Kaldı ki katılan arkadaşların çoğu daha 2 aylık sürücü... Gerçi eğitimi veren arkadaşın mazisi de 2 yıldan fazla değil....

İşin özü bana göre aklının ve mantığının alabildiği gibi davranabilme çabukluğunu geliştirebilmek... Yani çok çabuk bir şekilde düşünebilip ona göre kullanabilmek....

Herkesin bu yeteneği aynı olmadığı için verilen eğitim ne derece sağlıklı olur ki?....

Öncelikle motor sevgisi..... Onu üzmeden, yapabileceklerinin fazlasını istemeden
bir takım saçma şeyler yapmaya zorlamadan arkadaşımız gibi ailemizden biri gibi davranıp onunla mutlu yaşamaya bakmak.....

Yoksa sonu diğerlerinde olduğu gibi ayrılık ve hüsran olur.....

Değerli kardeşim Alp Tunay,

Sağ duyunuzun çok iyi olduğunu söylemeliyim. Ancak eğitime karşıyım demek doğru bir tavır değil. Hele herkese açık böyle bir konumda. Ama malesef görüyorumki eğitim adına yapılan yanlışların boyutları belki sıkı bir denetleme olmadan insanlara faydadan çok zarar vereceğini göstermektedir.

Efendim şu yabancı hoca bu yabancı kuruluş. Kardeşim o hocaların çoğu lise mezunu bile değiller. Yabancılardan bir mühendis kalkarda çok düşük ücretle -mühendis olarak avrupada alacağına kıyasla- motor sürüş hocalığı yapar mı? Peki yapanlar kim? Orta sınıf eğitimli insanlar. Bunların söylediği haşa Tanrı sözü gibi alınır ama nacizane bir garip Türk iki fakülte mezunu, 40 yıllık araba ve motor sürücüsü, lisan bilir vs yırtınıyor. Yok olmaz. Makbule geçiyor diye yapılmadık lüzumsuzluk kalmıyor. Ben geçtim, gençlere zarar verecekler. Söyledikleri çok yanlış şeyler. İşte herkes okusun.

Sana da teşekkür ederim. Elbette tecrübe baş konudur ama temel eğitim almakta bir o kadar önemlidir. Herkesin, mümkünse Türk hocalardan, temel motosiklet dersini almadan trafiği ehliyet alsa da çıkmamasını rica ediyorum. Temel eğitimi en güzel olarak sunacak birçok değerli, çok bilgili Türk hocalarımız var...Alfa

Konu alfawings tarafından (13-01-2008 Saat 01:08 AM ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Mesajlar birleştirildi. Flood koruması.

Eski
  (#76)
Prometheus
Forumdan Uzaklaştırıldı

Çevrimdışı (offline)
13-01-2008, 01:11 AM

Kimsenin sizinle bir sorunu olamaz, kendinizi basitleştirmeyin lütfen.

Yazdıklarınıza bilimsel kuruluşlarda öğretilenlerle yanıt verdik. Eleştirilmeyi hazmedemiyorsanız başlık açmayınız lütfen. Motosiklet.NET'in kullanıcı profili ne yazık ki bilgisiz bu konuda (ben dahil). O yüzden elimden geldiğince araştırıyorum ve yazıyorum. "Ben böyle rahat sürüyorum o yüzden doğrusu budur" demiyorum.

Dilerseniz aynı başlığı ikiteker sitesinde açın bir de orda görün olacakları.
Eski
  (#77)
APV41

APV41 - ait Avatar

Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: DAYUN 125 GS
13-01-2008, 01:16 AM

bende alfa hocama katılıyorum ve aynı teknikle yıllardır kullanıyorum ve daha uzun yıllar kullanmak düşüncesindeyim bizim zamanımızda hocalarımız yoktu biz çok şeyi yollarda öğrendik şükürki hala hayattayız ve şimdi imkan varken dinlemiyoruz anlatılanları

MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ